Story Café

Ekskluzivno za praznični dvobroj magazina "Story": Poznate mame u novogodišnjoj avanturi s decom

Autor: | 27/12/2017

Ekskluzivno za praznični dvobroj magazina "Story": Poznate mame u novogodišnjoj avanturi s decom

Pred sam kraj 2017. okupili smo četiri poznate pevačice i njihove mališane da svi zajedno rasplamsamo novogodišnju atmosferu i ispišemo pisma Deda Mrazu sa željama za narednih dvanaest meseci. Pop zvezde Goca Tržan (43), Tijana Dapčević (41), Leontina Vukomanović (47) i Ana Štajdohar (38) evocirale su svoje uspomene i otkrile nam planove za narednu. S nama su bila i njihova deca – Lena Marinković (10), Vuk Dapčević (8), Lucija Pat (7) i Nia (3) i Lav Demonja (1), koja su se odlično snalazila tokom snimanja i pokazala se kao pravi profesionalci. Dok je za neke od naših sagovornica “najluđa noć” samo običan radni dan, druge će ostati kod kuće s porodicom i odbrojavati vreme do dolaska Nove godine. Po kojim događajima će pamtiti godinu na izmaku, šta će sebi poželeti tačno u ponoć i raduju li se poput dece Novoj godini, otkrile su nam u retrospektivnom intervjuu.

Kako ćete provesti novogodišnju noć?

Leontina: Prihvatila sam poziv hotelske grupe "Budvanska rivijera“, pa ću u novogodišnjoj noći biti domaćica njihovog programa, a ostatak vremena Lucija i ja provešćemo u odmoru. S nama će biti i moja prijateljica sa ćerkom, koja je Lucijina drugarica. Nadam se da ćemo se lepo zabaviti. Vreme praznika za mene je uvek ispunjeno obavezama, jer je moj posao usko vezan za decu, a ovo je doba godine koje je njima najinteresantnije. U skladu s tim, za Badnje veče sa horom “Čarolija” nastupam u Hramu Svete Petke na Čukaričkoj padini, zatim 12. januara održavam godišnje završne koncerte u Knjaževcu i Nišu, s decom koja tamo pevaju u horu dok 14. januara imamo veliki koncert ispred Hrama Svetog Save u Beogradu. Praktično, za mene nema pauze.

Goca: Za mene je Nova godina odavno prestala da bude neki poseban događaj. Već dvadeset i pet godina to je moj radni dan. Ovog puta nastupiću u kompleksu “Apostolović” u Leskovcu, već 1. januara pevam u Budvi dok sam 2. januara u hotelu “Solaris” u Vrnjačkoj banji. Tamo će mi se pridružiti suprug Raša Novaković i ćerka. Inače, Raša će takođe nastupati za doček i dan posle dok će Lena za to vreme, kao i svake godine, biti kod bake i deke. Još je mala da bih je vodila sa sobom na doček, a i ne bih mogla da joj se posvetim jer je to vreme kada radim. Ipak, radujem se što ćemo svi zajedno biti u Vrnjačkoj banji, a nakon toga idemo nekoliko dana i na Kopaonik.

Tijana: Odlučila sam da novogodišnju noć provedem sa sinom i suprugom. Mogu, valjda, nakon dvadeset godina rada da dam sebi oduška. Sve praznike, uključujući Badnje veče i Božić, provešćemo u Skoplju u krugu familije, tako da ću imati mnogo vremena da se družim sa suprugom Milanom i sinom Vukom. Zbog učešća u šou-programu “Tvoje lice zvuči poznato” imala sam mnogo obaveza u prethodnom periodu, pa zato želim da se odmorim bar u “najluđoj noći”. To ne znači da ovaj period za mene neće biti radni jer ću imati dosta nastupa sve do Srpske nove godine.

Ana: Ni ja neću raditi 31. decembra, već ću s Niom i Lavom biti kod mojih roditelja. Kao klinka, maštala sam o slobodi, nastupima, izlascima bez vremenskog ograničenja, putovanjima, lutanjima, a onda zaista odrasteš i sva lutanja dovedu te na najbolje moguće mesto – u dom u kom je tvoja porodica. Nažalost, moj suprug neće biti s nama jer će raditi, a inače, za deset godina koliko smo zajedno, samo smo jednom zajedno dočekali Novu godinu i to onu u kojoj smo postali mnogo više od dobrih prijatelja. Zbog toga se oboje, poput dece, radujemo onim čarobnim prvim danima januara, kada zavlada predivni mir, nakon haotičnog i prebrzog decembra. Za te dane najčešće vezujem tišinu, rusku salatu, jelku i tradicionalno “Žikinu dinastiju” na televiziji.

Ostatak intervjua, kao i ekskluzivne novogodišnje fotografije Goce Tržan, Ane Štajdohar, Tijane Dapčević, Leontine i njihovih mališana pronađite u dvobroju magazina "Story", koji je u prodaji do 9. januara 2018. godine