Story Café

Marko Janketić: Odlučio sam da neko vreme budem sam

Marko Janketić: Odlučio sam da neko vreme budem sam

Mladi glumac otkriva da veza koju je nedavno okončao nije bila prava i da sada priželjkuje devojku koja će prihvatiti sve njegove mane

Iako se trudi da privatni život sačuva od očiju javnosti, glumac Marko Janketić (33) nedavno je objavio da više nije u emotivnoj vezi. Izbledela su osećanja koja su gajili jedno prema drugom, otkriva umetnik koji traga za iskrenim emocijama i priželjkuje veliku porodicu koja će biti slična onoj koju već 45 godina grade njegovi roditelji, glumac Miša Janketić (79) i glumica Svjetlana Knežević (67). U međuvremenu, nastavlja da se bavi pozivom koji najviše voli i sve svoje vreme posvećuje filmskim i pozorišnim projektima koji konstantno pristižu. Član je Jugoslovenskog dramskog pozorišta, ali ga domaća publika može gledati i po drugim teatrima u gradu, u čak devet komada, a priprema deseti i jedanaesti. Najveću medijsku pažnju privukao je ulogom inspektora Mirka Pavlovića u seriji “Ubice mog oca” koja je pred kraj prošle godine započela emitovanje druge sezone. Marko priznaje da se i za drugu sezonu pripremao veoma studiozno, pokušavajući da opravda poverenje publike.

– Za svaku ulogu jednako se predano spremam, bilo je i gledanja akcionih filmova i razgovora s policajcima, međutim najviše su mi pomogli scenaristi Gaga Antonijević i Nataša Drakulić koji su se detaljnije bavili psihološkim profilima likova te su nas vodili kroz sve to – objašnjava Beograđanin koji smatra da su on i ekipa serije i ovoga puta uradili pravu stvar te se nada da će druga sezona doživeti bar upola dobar uspeh kao 2017. godine, kada su proglašeni najgledanijima. Simpatizere serije poziva da i dalje ostanu uz nju jer obećava interesantan zaplet i rasplet, ali i nove uloge, poput supruge inspektora Mirka, koja će osim preko telefona, kao što je do sada činila, svom mužu i uživo pokušati da napravi pometnju.

– Tu ulogu dobila je jedna fantastična glumica, čije ime ne smem da otkrivam. Znam da sve zanima kako izgleda, da li je debela ili mršava, ali samo ću reći da mi se moja supruga iz serije veoma dopada. I fizički i karakterno. Volim dame koje svoje muškarce drže čvrsto uz sebe. Muškarci uvek ostaju pomalo razmaženi, naročito ovako infantilni kao što sam ja, i zbog toga smatram da su u svakom domu gazde žene. Na prvom mestu je moja majka, koja je je pravi "dorski stub" našeg domaćinstva.

Marko ističe da nije baš tako lako pronaći takvu ženu, barem da njemu to još nije pošlo za rukom.

– Neke veze, kao i neka drugarstva, postepeno nestanu. Svakome od nas dogodilo se da uđe u prijateljski odnos koji s vremenom počne da bledi i na kraju bez i jedne reči prestane da postoji. Tako je i u ljubavi. Osim kada je reč o onoj pravoj, za ceo život – priča Janketić dok kao primer navodi brak svojih roditelja koji je, pored svih poteškoća i neslaganja, uspeo da opstane čak 45 godina. Jednako razmišljanje i iskrenu želju imao je i on, ali priznaje da u određenim momentima ipak nije uspeo da uskladi privatno i poslovno. Bez obzira na ljubavni neuspeh koji je već ostavio iza sebe, Marko ne krije da priželjkuje veliku porodicu i nekoga ko će mu biti oslonac i podrška. Ne traži idealnu devojku, dovoljno mu je da voli iste stvari kao on i prihvati sve njegove mane.

– Voleo bih da imam veliku porodicu, međutim, vreme za tako nešto nastupa onda kada pronađeš osobu koja te voli i kada u potpunosti pristanete jedno na drugo, a ja nisam savršen. Lenj sam, a mnogo radim. Praktičan, ponekad i romantičan, nežan, mada kada sam neraspoložen, umem da budem i grub poput žena u PMS-u. Mislim da mi je ženska strana jaka i da zato dobro razumem dame i imam taj njihov osećaj da prepoznam i naslutim nešto. Da budem iskren, ne znam kakva mi partnerka treba niti kakve devojke volim. Kada se bude neka pojavila i privukla me, znaću. S obzirom na sve vrline i mane koje posedujem, najidealnija bi mi bila ona koja pristaje na kompromis. Međutim, odlučio sam da neko vreme budem sam i putujem, a prvi cilj mi je Tajland – kaže glumac koji samotnjački proživljava sve životne prekretnice jer smatra da je to jedini način da iz svega nauči nešto i postane jači.

– Ne verujem u savete. Čovek kroz probleme mora da prođe sam i ponekad, ako treba, i da se polomi kako bi nastavio dalje. Takvih lomova bilo je u mom životu, ali smatram da su me oni samo čeličili i napravili boljim.

I u protekloj godini slične situacije nisu ga obišle pa zato 2017. opisuje kao katarzičnu, stresnu i napornu, ali i profesionalno najvažniju godinu u svom životu. Iz tog razloga ispratio ju je sa osmehom na licu u krugu svoje mnogobrojne porodice.