Story Café

Aleksandra Prijović: Filip je prvi dečko kome se poveravam više nego roditeljima, verujem mu od prvog dana, jer on je moj idealan muškarac

Autor: | 22/06/2017

Aleksandra Prijović: Filip je prvi dečko kome se poveravam više nego roditeljima, verujem mu od prvog dana, jer on je moj idealan muškarac

Dok je kao devojčica gledala “Grand paradu” i imitirala izvođače sa improvizovanim mikrofonom u ruci, Aleksandra Prijović sanjala je o tome da jednog dana postane popularna pevačica, a život joj je dao i mnogo više. Nakon višegodišnjeg vrednog rada, atraktivna brineta stekla je velike simpatije publike, pre svega zahvaljujući izuzetnim vokalnim sposobnostima. Ipak, prava popularnost došla je tek kada je pre godinu i po dana počela da se zabavlja sa sportskim menadžerom Filipom Živojinovićem, koji je postao njen najvažniji oslonac u životu. Ulazak u porodicu Lepe Brene i Slobodana Bobe Živojinovića doveo ju je u cenar medijske pažnje, ali istovremeno je osetila na svojoj koži da se uspeh teško prašta. Njen život sve češće predstavljan je kao skup intriga s čime bi se teško izborili čak i mnogo iskusniji skandal-majstori, a iako lepa pevačica ne poriče da je pravila greške u životu, tvrdi da su one daleko bezbolnije od mitova koji o njoj kruže. I pored bolnih udaraca koje je primala sa svih strana, Aleksandra nikome ništa ne zamera i trudi se svim silamada ostvari svoje snove. Jedan u nizu stepenika na tom putu uspeha jeste i njen prvi album “Testament” koji je pripremala više od godinu dana.

Neposredno pre objavljivanja albuma “Testament” napravili ste medijsku pauzu, zašto ste se odlučili na takav korak?

– Medijska pauza bila je neophodna kako bih mogla potpuno da se posvetim radu na albumu. Ovaj projekat spremam više od godinu dana, a poslednjih nekoliko meseci sa svojim timom svakodnevno sam radila na tome da na kraju sve ispadne onako kako smo želeli. Nakon svega, punog srca mogu da kažem da smo veoma ponosni na to što smo napravili i na sav trud koji je uložen u album “Testament”.

Da li je dobar prijem pesama kod publike bio očekivan?

– Trudili smo se da sve pesme na albumu budu što kvalitetnije i zaista se mnogo radilo na tome. Prve reakcije izuzetno su pozitivne, što mi potvrđuje da sav naš trud nije bio uzaludan, što je i najbitnije. Publika je uvek ta koja na kraju određuje da li će neka pesma “proći” ili neće, ali ponosna sam na to što nismo podilazili trenutnim trendovima, već smo samo nastojali da pesme budu kvalitetne i nadamo se da će one naći svoj put do publike.

Ko su bili vaši saradnici na albumu?

– Najveći deo posla uradio je Dragan Brajović Braja. Od sedam pesama, on je napisao muziku i tekst za pet, a za sve njegove numere aranžmane je radio Dejan Abadić. Jednu pesmu komponovao je Damir Handanović, a za tu numeru tekst je opet napisao Braja dok su autori jednog singla Peđa Medenica i Endži Mavrić. Mnogi su me pitali da li mi je Braja posebno naklonjen zato što je Filipov drug, a istina je da on od početka veruje u mene i da se nas dvoje odlično razumemo. Osim na kvalitet pesama, pazila sam i da spotovi ne zaostaju, pa sam ih snimala s proverenim saradnicima.

Ko vam je najviše pomagao dok ste pripremali album?

– Prvenstveno Filip. Nekoliko puta rekla sam da je mnogo talentovan i zna da prepozna dobru pesmu, tako da smo zajedno o svemu odlučivali.

U kom segmentu vašeg posla vam Filip najviše pomaže?

– Njegovo mišljenje najviše mi znači u svakom segmentu posla. Slušam ga jer znam da je uvek iskren i da mi želi najbolje. Do sada se pokazalo da su njegovi saveti uvek bili ispravni.

Poslednjih meseci u medijima se sve češće spominje vaše venčanje, imate li takve planove?

– Nas dvoje se volimo i uživamo u svakom danu, živimo zajedno i podržavamo jedno drugog u svemu i to smatram bitnije od bilo kog papira. Naravno da bih volela da se jednog dana desi i svadba, ali za to ima vremena.

Kako zamišljate svoje venčanje?

– Još nemam jasnu viziju o tome kako bi trebalo da izgleda naša svadba. Nemamo konkretne planove, a nisam osoba koja voli mnogo unapred da mašta

Ipak, izjavili ste da želite da budete mlada mama?

– Istina je, ali imam tek dvadeset i jednu godinu.

U novinama se poslednjih meseci pisalo da ste vas dvoje zapravo želeli da se venčate, ali da je Lepa Brena stopirala sve planove. O čemu se zapravo radi?

– Više puta rekla sam da imam fenomenalan odnos ne samo sa Brenom već sa celom Filipovom porodicom. Što se tiče tih spekulacija, reći ću samo da mi je Brena mnogo pomogla u svim fazama rada na ovom albumu i za to sam joj izuzetno zahvalna.

Kakav odnos ima Filip sa članovima vaše porodice?

– Svi moji obožavaju Filipa otkako su ga upoznali. Često se čuje s mojim roditeljima, kao i ja sa članovima njegove porodice i svi funkcionišemo kao jedna velika familija.

Mislite li da ste u Filipu pronašli sve što vam je potrebno kod jednog muškarca ili ste još mladi da biste sa sigurnošću to mogli da tvrdite?

– Najbitnije je da žena pored sebe ima muškarca s kojim se oseća voljeno, zaštićeno i koji joj svakodnevno daje vetar u leđa i slobodu da ispuni svoje snove. Sve to ja imam u Filipu.

Koliko vas je ljubav s njim promenila i jeste li, otkad živite zajedno, stekli neke nove navike?

– Još sam u godinama kada se formiram. U tom smislu, važno je imati pored sebe muškarca sa ispravnim stavovima u životu. Mnogo sam naučila pored njega jer je dosta iskusniji i smatram da sam zbog svega toga kompletnija ličnost danas nego kad smo počeli da se zabavljamo.

Kuvate li za Filipa?

– Na moju veliku radost, Filip je povukao na svog tatu, tako da je on taj koji kuva kod nas kući.

Da li je vaš partner najbliža osoba u vašem životu ili ste još devojčurak koji o svemu ima potrebu da se konsultuje s roditeljima?

– Moji roditelji mene vole najviše i uvek su tu da me posavetuju kada to tražim od njih. Međutim, poslednju godinu i po dana Filip je najbliža osoba u mom životu jer živimo zajedno i uvek je tu za sve što mi treba.

Koliko je trebalo vremena da zasluži takav status?

– Filip je prvi dečko kome se poveravam više nego roditeljima, a tako je od početka naše veze. Već prvog dana osetila sam da je on neko kome mogu bezgranično da verujem i baš je onakav kakvim sam zamišljala svog idealnog muškarca.

Da li je razvod roditelja uticao na to da u izboru partnera budete oprezniji?

– Moji roditelji razišli su se kada sam imala tri godine i ne pamtim njihov razvod. Najvažnije je da sam uvek bila voljena u porodici i ništa mi nije nedostajalo u životu. Roditelji su me naučili da slušam svoje srce i na taj način biram partnera.

Koliko je razlaz roditelja ostavio trag na vašoj duši?

– U današnje vreme razvodi su, nažalost, česta pojava i ljudi se s vremenom priviknu na to. Najbitnije je da deca ne ispaštaju, kao što ni ja nisam. Jedina stvar zbog koje sam patila bilo je to što praznike i rođendane nikada nisam proslavljala sa oba roditelja, već sam bila ili s mamom ili s tatom. To je nešto što me je uvek bolelo.

Da li je vaša majka podnela veliki teret nakon razvoda i koliko je za nju bio težak zadatak da vam obezbedi srećno detinjstvo?

– Ponosna sam na svoju majku jer je veliki borac i pružila mi je sve što mi je bilo potrebno u životu.

Jeste li zbog toga već od tinejdžerskih dana počeli da se bavite muzikom i da sami zarađujete?

– Muzikom se bavim zato što je volim i osećam da je to moj životni poziv. Imala sam sreće što mogu da se bavim poslom koji me ispunjava.

Da li vam imponuje što ste vrlo mladi počeli da se brinete o sebi?

– Svaka mlada osoba sanja o tome da postane nezavisna, da sama vodi računa o sebi i priušti sebi sve što želi. Osamostalila sam se rano, a iza toga stoji mnogo truda i rada, što se uvek isplati.

Imate li mogućnosti da danas finansijski pomažete članovima svoje porodice i koliko često to činite?

– Članovi moje porodice, hvala bogu, mogu da izdžavaju sami sebe, a meni je uvek drago kada mogu da pomognem ako zatreba. Najveću radost donosi mi to kada svoje najdraže mogu da iznenadim nekim lepim stvarčicama, tada mi je srce puno jer oni su se ceo život borili i žrtvovali za mene.

Danas ste u dobrim odnosima sa ocem, da li je postojao period kada niste bili tako bliski?

– Moj tata i ja uvek smo imali odličan odnos. Bio je tu za mene i pomagao uvek koliko god je mogao, kao i baka i deka s tatine strane, za koje me vežu neke od najlepših uspomena iz detinjstva. Svaki slobodan trenutak pokušavam da provedem s njima i naravno s mamom i dekom koji žive u Hrvatskoj.

Pojedini članovi vaše porodice iznosili su u medijima neke tvrdnje koje vama nisu išle u prilog, jeste li nekome nešto zamerili?

– Moja porodica nije navikla na komunikaciju s medijima koja je ponekad komplikovana jer se stvari stalno izvlače iz konteksta. Tako je bilo i sa napisima o mojoj porodici. Neko vreme stalno su dobijali pozive od novinara koji su i od najsitnije stvari pravili skandalozne naslove, a to u suštini nije imalo nikakve veze sa onim što su rekli.

U medijima često nailazimo na napise o vašoj intrigantnoj prošlosti, možete li da ih poreknete?

– Svako ima svoj put i nikome nije sve sjajno i bajno. Život se sastoji od lepih i ružnih stvari i ja nisam izuzetak kome su uvek cvetale ruže. Ali, imala sam normalno odrastanje i sazrevanje, a kada sam ušla u ovaj posao, naravno da su se dešavale različite stvari.

Neke vaše kolege i bivši partneri predstavljaju vas kao opasnicu koja je spremna na sve zarad uspeha?

– Nisam osoba koja gazi sve pred sobom da bi uspela. Radim svoj posao najbolje što znam i ne vidim šta je loše u tome kada neko želi da ostvari svoje snove. Trudim se da snimam kvalitetne pesme i spotove i da moji nastupi budu dobri. Oni koji su zadovoljni sobom kažu mi “bravo”, a ima i onih koji misle da nisam zaslužila uspeh ili im je krivo što sam uspešnija od njih.

Postoje li prijateljstva na estradi?

– Nemam prijatelja među kolegama.

Zbog čega?

– Već sam se opekla, pa ne želim ponovo da pravim iste greške. Svi se mi borimo da budemo što uspešniji i svi stremimo ka istom, a svako na kraju dobije ono što je zaslužio, odnosno vrati mu se onoliko koliko je uložio. Poslednjih godinu i po dana ljudi su se promenili prema meni jer beležim odlične uspehe, ali smatram da za svakog ima mesta ukoliko se dovoljno trudi.

Jesu li vam kolege često podmetale nogu?

– To uvek postoji, ali se ne obazirem na to. Svakome želim uspeh i sreću bez obzira na sve.

Da li vam se dešavalo da i vi budete ljubomorni na vaše kolege u periodu kada niste imali baš mnogo uspeha u poslu?

– Uvek sam verovala u sebe i znala sam da me čeka uspeh. Radovala sam se tuđim pobedama, a dok sam pevala samo na proslavama i za mnogo manje honorare, znala sam da je to početak i da će doći moje vreme.

Kajete li se zbog nekih postupaka iz prošlosti?

– Živ sam stvor i normalno je da sam grešila. Da mogu sada da se vratim u prošlost, mnogo toga bih promenila. Pre svega, mislim na neke privatne i intimne stvari koje ne mogu da delim javno, ali s druge strane, možda je to bila moja sudbina i verovatno da postoji razlog zbog čega se sve desilo baš tako.

Da li je istina da ste zbog grešaka iz prošlosti tražili pomoć nadrilekara?

– Nisam osoba koja bi zbog bilo čega u životu tražila pomoć vračara, a naročito ne zbog toga što se desilo u prošlosti. Moje greške nisu bile ništa strašnije od grešaka koje pravi većina ljudi, jer nikome od nas nije baš sve lepo u životu.

Dok vas danas osporavaju kolege, tokom odrastanja imali ste problema s vršnjacima. Kako oni danas reaguju na vas kada odete u rodna mesta vaših roditelja?

– Kada odem kod tate i njegovih roditelja u selo nadomak Bačke Topole svi me uvek prime sa oduševljenjem, kao što i ja volim njih. Imam mnogo prijatelja tamo s kojima se često viđam i oni dolaze kod mene u Beograd. Što se tiče odlaska u Hrvatsku kod mame i deke, tamo imam samo jednu drugaricu s kojom sam odrasla i ona mi je i dalje bliska. Ne viđam se sa ostalim vršnjacima, jer to nisu ni bila prava drugarstva.

Koliko su članovi vaše familije ponosni na vas?

– Toliko da im je sve što ja uradim najbolje na svetu. Naročito dede i baba, roditelji ipak znaju da mi upute i neku konstruktivnu kritiku.

Autor: Ivana Nikolić
Foto: Danilo Pavlović, Andreja Damnjanović

Komentari (0)

Loading