Story Café

Marija Tarlać: Najluđu žurku napraviću za 50. rođendan

Autor: | 03/04/2018

Marija Tarlać: Najluđu žurku napraviću za 50. rođendan

Nekadašnja manekenka i voditeljka otkriva šta je najvažnije za dobar brak, koju rečenicu najčešće ponavlja svom sinu i u kom dobu bi najradije živela

Vitka figura i jedinstvena energija koju poseduje Marija Tarlać (42) pokazali su se kao odlična kombinacija zahvaljujući kojoj je tokom devedesetih godina bila jedna od najuspešnijih domaćih manekenki, a kasnije se proslavila i kao voditeljka emisija “City” i “City Club” na Televiziji Pink. Svoju ljubav prema modi prenela je na nešto kreativniji posao pa je pre nekoliko godina otvorila radionicu u kojoj izrađuje originalne haljine izuzetnog kvaliteta. Tokom višedecenijskog prisustva u javnom životu, Marija je uvek ostajala dosledna sebi i svom jedinstvenom stilu odevanja zbog čega danas važi za damu od istančanog ukusa, čije su odevne kombinacije često na listi najboljih.

U kom gradu biste voleli da se probudite sutra?

– Odgovaralo bi mi da se probudim u Atini, frizer mi je tamo, omiljeni restorani, a i nedostaju mi moje divne drugarice. Obožavam taj grad.

Bez kog odevnog komada ne biste mogli da zamislite svoj garderober?

– Ispravno je da moj garderober ne bi mogao bez mene... Jedan od velikih dizajnera je rekao: “Haljina je samo komad platna dok je neko ne obuče.“ Inače, obožavam sakoe, haljine i visoke potpetice.

Koliko često nosite visoke potpetice?

– Tokom svakog večernjeg izlaska. Rado bih ih nosila i tokom dana, ali mi gradski uslovi ne dozvoljavaju.

Koji je vaš omiljen brend?

– Ovo leto to bi bila “Alessandra Rich” i, naravno, “Balenciaga”.

U koju epohu biste se najradije vratili?

– U zlatno doba Holivuda. Volim ženstvenost iako je to potpuno kontradiktorno u odnosu sa mojom ogromnom ljubavlju koju gajim prema “Balenciagi”.

Kako se najefikasnije relaksirate?

– Uz dobar film i duge telefonske razgovore sa Boškom Jakovljevićem.

Gde biste voleli da vas pozovu na ručak?

– Zavisi ko me pozove. Ručak s mužem uvek je divna ideja.

Kako izgleda vaš izlazak iz snova?

– Svaki moj izlazak je izlazak iz snova. Volim kada ga započnem u nekom dobrom rastoranu uz fenomenalnu hranu i još bolje vino.

Najbolji parti koji ste organizovali bio je...

– Tek će se desiti. Ove godine obeležavam 15 godina braka i planiram da organizujem veliku zabavu jer smatram da je to veliki uspeh u današnje vreme. Sigurno ću spektakularno proslaviti i svoj pedeseti rođendan, a želja mi je da moje prijatelje povedem na neko ludo putovanje.

U čemu je tajna vašeg dugovečnog braka s bivšim košarkašem Draganom Tarlaćem?

– Poštovanje, razumevanje... U tome što se stalno trudim da nečim novim fasciniram partnera. Trenutno se veoma ozbiljno bavim kuvanjem i oduševljavam supruga svojim kulinarskim umećem.

Koju rečenicu uvek iznova ponavljate svom sinu?

– U raznim životnim fazama ponavljala sam mu različite rečenice. Uglavnom stalno ponavljam da mora uvek da vodi računa o sebi kao da sam ja pored njega...

Idealan grad za šoping je...

– Kada imate novac, svaki je dobar. S punim novčanikom znala bih savršeno da se obučem u Beogradu, ali recimo da je šoping u Parizu i Njujorku uvek dobra ideja.

O čemu poslednjih dana najčešće razgovarate s drugaricama?

– Pošto nam je vreme promenljivo, najviše pričamo o temperaturi napolju, virusima i prljavom gradu. Zatim maštamo o tome gde bismo putovale i šta bismo tamo radile, razmišljamo i kako da skinemo celulit, kako da jedna prestane da puši, druga da pije, treća da jede... Ima svega u našim razgovorima, uvek jedna drugoj pružamo veliku podršku.