Story Café

Tijana Prica i Bojan Pecić: Želimo veliku porodicu

Tijana Prica i Bojan Pecić: Želimo veliku porodicu

Skladni bračni par otvorio nam je vrata svog novog doma na Crvenom krstu koji su veoma pažljivo opremali i tom prilikom su nam otkrili da li se njihov odnos promenio nakon što su počeli da žive zajedno, u čemu je tajna njihove dugovečne ljubavi i kakvi su im planovi za budućnost

Nakon što su u junu prošle godine svoju deceniju i po dugu ljubav krunisali brakom u dvorcu Otošec u Sloveniji, voditeljka emisije “Premijera vikend specijal” Tijana Prica (28) i njen suprug, bankar Bojan Pecić (28), uselili su se u svoj dom na Crvenom krstu. Zajednički život započeli su u nedovršenom stanu koji su kupili nakon odluke o venčanju, ali oboje su uživali u uređenju enterijera, trudeći se da pažljivo izaberu svaki detalj. Prioritet im je bio da njihova mala oaza odiše toplinom i da imaju ušuškan kutak u kome će provoditi slobodno vreme.

– Posle venčanja u Sloveniji otišli smo u Italiju na medeni mesec, a po povratku u Beograd, došli smo u naš stan koji je bio sređen taman toliko da smo mogli da funkcionišemo u njemu. Kada smo ulazili, insistirala sam na tome da me Bojan prenese preko praga, što ga je malo zbunilo, ali ispunio mi je želju – počinje priču jedno od zaštitnih lica Televizije Pink dok se njen suprug nadovezuje:

– Bio sam zbunjen njenim zahtevom jer sam prethodno vozio od Milana do Beograda, nosio sam kofere do trećeg sprata i bio sam veoma iscrpljen. Ipak, to je lep običaj koji smo, eto, ispoštovali.

Prilikom izbora nameštaja za dom, mladi bračni par rukovodio se prvenstveno potrebom da prostor u kome žive bude lep dok im je funkcionalnost bila na drugom mestu.

– Prethodni vlasnik našeg stana već je započeo sređivanje enterijera, a pošto se nama manje-više dopalo sve što je on radio, odlučili smo samo da nastavimo njegovu priču. Meni se ranije dopadao moderan minimalistički stil, ali Tijana je želela da u stanu budu prirodni tonovi i da odiše toplinom, a ja sam ubrzo uvideo da je potpuno u pravu. Sami smo birali svaki komad nameštaja, a ideje smo pronalazili u časopisima, ali i kafićima i restoranima koje smo posećivali – objašnjava nam uspešni bankar dok njegova izabranica nastavlja:

– Trudili smo se oko svakog detalja pa je uređenje trajalo mesecima, mada ni sada nismo još sve dovršili. Oboje uživamo u procesu sređivanja stana, tako da mislim da je veoma dobro kada svoj dom uređujete malo-pomalo jer svaki put kada unesemo neku novinu, mi budemo srećni. Da smo sve opremili odjednom, radovali bismo se nekoliko nedelja, a onda bi nam dosadilo. Inače, najteže nam je bilo da izaberemo kauč u dnevnoj sobi. Dugo smo tragali za komadom nameštaja koji nam se sviđa i odgovara nam i na kraju smo odabrali ovaj koji nam je bio veoma lep iako je bilo mnogo drugih funkcionalnijih rešenja – iskrena je šarmantna voditeljka, u čemu je njen partner podržava:

– Kauč iz milošte zovemo dekoracija i kad se kočimo dok gledamo film ili seriju, jedno drugome kažemo: “Sve za lepotu”. Šalu na stranu, mislim da je svakom čoveku bitno da ima prijatan životni prostor koji mu se dopada. Kada dođem kući nakon posla, važno mi je da vreme provodim u lepom okruženju i to mi pomaže da imam sopstveni mir. Smatram da je mnogo važnije uložiti u stan nego u, recimo, garderobu. Odeću kupujemo da bismo fascinirali druge, a ovo je nešto što radimo iz sopstvenog zadovoljstva.

Iako su se istinski potrudili da urede svoj dom, supružnici tvrde da ne spadaju u parove koji slobodno vreme najradije provode kod kuće, već više vole izlaske.

– Ni Bojan, ni ja nismo kućni tipovi pa uglavnom kada ne radimo, volimo da šetamo, odlazimo u omiljene kafiće i restorane i družimo se s prijateljima. Ponekad nam na ručak dođu kumovi ili ako se dogovorimo, spremimo gozbu samo za nas dvoje, ali ja nisam žena koja svakog dana kuva i kojoj je to obaveza – iskrena je lepa voditeljka dok njen muž kaže da se u njihovom odnosu ništa nije promenilo od kada su se venčali:

– Pre nego što smo se venčali više od deset godina bili smo zajedno i to je dovoljno dug period da neku osobu potpuno upoznate. Mnogi su nam govorili da ćemo se istinski upoznati tek kada počnemo da živimo zajedno, međutim, ta činjenica ništa nije promenila u našem odnosu, osim toga što je sada sve mnogo praktičnije jer ne moram da idem po nju pre svakog izlaska ili da ona dolazi kod mene – objašnjava Pecić, a Tijana dodaje:

– Kada s nekim provedete više od jedne decenije, upoznate čitavu njegovu porodicu i, što se kaže, “uđete mu u kuću”, nema mesta iznenađenjima. Mene često pitaju koji je recept za dugovečnu vezu, ali u našem slučaju situacija je dosta specifična. Išli smo u isto odeljenje u srednju školu i još tada smo počeli da se zabavljamo. Zajedno smo odrastali i sazrevali, tako da smo išli istim putem, što je veoma važno. Ako nemate isti cilj, sve je uzalud. Potrebno je i mnogo tolerancije i prihvatanje čak i onih stvari koje ste mislili da nikada ne biste mogli da pređete preko njih. Takođe, bitno je da partneri budu slični jer je meni neprihvatljiva ona izreka da se suprotnosti privlače.

Među prioritetima ovog para jeste i ostvarenje poslovnih ambicija koje oboje imaju, pa jedno drugome pružaju veliku podršku, iako su izabrali različita zanimanja. Ali dok je Bojan naučio mnogo toga o Tijaninom poslu, ona za sada još ništa ne shvata kada je reč o bankarstvu.

– Moje je mišljenje da bi svaka žena u današnje vreme trebalo da radi i da ostvaruje svoje ciljeve jer je to jedini način da bude zadovoljna sobom. Tijanu sam zato uvek podsticao da bude vredna, pogotovo što je izabrala zanimanje koje voli i u kome je dobra. S druge strane, poslovna ambicija kod muškarca za mene se podrazumeva – iznosi svoj stav Bojan, a Prica dodaje:

– Tokom godina moj suprug naučio je dosta o mom poslu i često zna da mi uputi izuzetno značajan komentar. Nasuprot tome, ja o bankarstvu ne znam ništa, tako da ga uvek nakon posla pitam kako mu je bilo i umem da ga saslušam, ali ništa ne sugerišem – kaže lepa brineta koju smo za kraj pitali da li sa suprugom ima planove o velikoj porodici:

– Oboje bismo voleli da imamo bar dvoje, a možda i troje dece. Uskoro ćemo proširiti našu porodicu još jednim članom, a videćemo šta ćemo dalje.