Story Café

Edita Aradinović: Iza mene su tri ozbiljne operacije

Edita Aradinović: Iza mene su tri ozbiljne operacije

Pevačica Edita Aradinović (24) već na samom početku prošlogodišnjeg takmičenja "Tvoje lice zvuči poznato" osvojila je srca publike. Na energiji, plesačkim ali i glasovnim sposobnostima konkurenti su mogli samo da joj zavide. Tokom tromesečnog šou-programa igrala je i pevala kao da je u punoj snazi, a publika nije ni mogla naslutiti da se ona već tada borila sa ozbiljnim zdravstvenim problemima. Pored promena u grlu koje su bivale sve drastičnije, javile su se i druge zdravstvene tegobe o kojima nikada nije želela da govori. Sve to počelo je drastično da utiče na muzičke nastupe, što je kasnije prouzrokovalo i razdor s koleginicama u bendu.

Povedena tim okolnostima, pre nešto više od mesec dana na svom Instagram profilu ona je upitala svoje fanove za mišljenje – Da li je bolje da svoju karijeru nastavi sama ili da još neko vreme ostane solista muzičkog sastava "Ministarke". Nakon dužeg razmišljanja, pre nekoliko dana konačno je donela odluku.

– Nisam više članica "Ministarki". Ipak, ne želim ništa ružno da komentarišem niti bilo koga da vređam, jer mi je taj bend mnogo lepih stvari doneo. Reći ću samo da to što se dešava između nas u grupi traje već duže vreme, a to ko je bio u pravu, ostavljam Bogu da presudi. Bez obzira na sve, mislim da je došlo vreme da dalje nastavim sama – objašnjava Edita.

Pevačica koja je svoj talenat i profesionalnost nebrojeno puta javno pokazala, otkriva da je, i pored svih trzavica u bendu, glavni okidač njene ovakve odluke zdravstveni problem koji nije nimalo bezazlen.

– Trenutno sam u postoperativnom programu. Da se neko ne bi uplašio, moram da istaknem da nisam životno ugrožena. Sada je sve u redu, ali iza mene su tri operacije obavljene pod totalnom anestezijom. Još mi se organizam oporavlja. Ne bih detaljnije o tome govorila, ali između ostalog, problem je bio i moj imuni sistem koji je pao na minimum. Svoju kilažu dovela sam na 48 kilograma, što je malo, bez obzira na moju visinu. Trenutno sam kod kuće, lečim se, a koliko će to trajati, zaista ne znam. Živim zdrav život, a počela sam i da se specifično hranim jer sam shvatila da sam na određenu vrstu hrane alergična – iskrena je Beograđanka koja je iz straha za svoje zdravlje odlučila da potpuno promeni stil života i svoje prioritete.

– Svi znaju kroz šta sam sve prošla sa svojom majkom, kada sam saznala da ima tumor. Kako je stres glavni preduslov za nastanak, razvoj pa i povratak bolesti, uplašila sam se za sebe i svoj život. Porodica je sa mnom, pomaže mi da stanem na noge i prisetim se kako izgleda normalan život bez žurbe, stresa, problema i prekomernog rada. Kao što sam već mnogo puta kazala: džaba nam pare koje zaradimo ako ćemo ih dati na lečenje. A ja sam to na kraju i uradila. O sceni ne razmišljam pre potpunog oporavka, a ono što je sigurno – "Ministarke" su za mene prošlost.

Tešku zdravstvenu situaciju u kojoj se nalazi, Editi nimalo ne olakšavaju tegobe u grlu koje ponekad toliko eskaliraju da ne može da pusti glas.

– Grlo mi je takođe bilo u stanju koje zahteva operaciju, ali ja nisam želela "pod nož". Odlučila sam da se lečim lekovima i alternativnom medicinom. Idem na vežbe govora i pijem preporučene biljne čajeve. Nažalost, sporo se oporavljam. Na letnjoj turneji dešavalo mi se da umesto mene pevaju prateći vokali jer nisam mogla čak ni da pričam.

Ipak, pored svih nelagodnosti i borbi sa zdravljem, Edita priznaje da kod nje nije sve baš tako crno. Nedavno je donela odluku da bivšem dečku, košarkašu Stefanu (25), oprosti sve i da nastavi da uživa u njegovoj pažnji.

Foto: Star

– Vratila sam se staroj ljubavi. U svakoj vezi postoje usponi i padovi. Mi se malo svađamo, malo mirimo, ali jedno za drugo živimo, kako kaže refren jedne pesme. Ljudi smo, pravimo greške, ispravljamo ih i na njima učimo. Sve je to život i sastavni deo svake veze. Priznajem da sam temperamentna i srčana i radim na tome da ubuduće to svedem na minimum – zaključuje pevačica.

Foto: Star