Story Café

Marija Kilibarda i Anđelka Prpić: Jedna drugoj rešavamo sve probleme

Autor: | 11/04/2018

Marija Kilibarda i Anđelka Prpić: Jedna drugoj rešavamo sve probleme

Bilo je dovoljno “150 minuta“ da zanimljive “žene” urade ove fotografije i intervju, a uspeli smo zato što nam ova “lica odavno zvuče poznato” i što nije bilo "sto ljudi, sto ćudi“. Najvažnije je da na kraju ni voditeljka Marija Kilibarda (37), ni glumica Anđelka Prpić (33) nisu rekle: "Šta me snađe!“ Naravno, ovo je mala igra reči u kojoj smo spojili emisije u kojima smo gledali Mariju, Anđelkinu monodramu i kviz koji ona vodi, a prikazuje se svakog ponedeljka na Prvoj televiziji. Iako je bilo ideja da se njih dve u isto vreme nađu pred kamerama, one to do sada nisu realizovane, ali da je reč o pravom tandemu, osim nas, shvatili su ljudi iz sveta marketinga, pa ćemo ih zato tokom aprila gledati u kampanjama za telefon “Huawei P20” i za “Garnier” boje za kosu. Marija i Anđelka nisu "slučajni partneri“ već dve uspešne i inteligentne žene, čije je prijateljstvo, kao u kompjuterskim igricama, veoma brzo prelazilo s jednog nivoa na drugi.

Story: Koliko se dugo traje vaše druženje?

Marija: Povezivao nas je rad na Prvoj televiziji i zajednički prijatelji, ali nikako ne uspevam da se setim kada smo drugarski “kliknule”… Izgleda da jutros nisam uzela B vitamin. Znam samo da sam u jednom trenutku neku veoma intimnu priču podelila sa njom, a usledilo je i obraćanje za savet. Odjednom sam shvatila da je naše prijateljstvo došlo do nivoa kog pre toga nisam ni bila svesna.

Anđelka: Preskočile smo ono “provodimo mnogo vremena zajedno, pa postanemo bliske”, već – ako i drugarstvo može da bude na prvi pogled kao ljubav, nama se desilo upravo to. To nije bilo čak ni davno, tako da smo još u “fazi leptirića”.

Story: Ko je češće u ulozi savetnika?

Marija: Različite smo u mnogim stvarima, pa i u toj. Anđelka nešto ispriča, a onda na osnvu rečenog pita ono što je zanima. Ja sama postavim pitanje, sama na njega odgovorim i donesem zaključak, a ona za to vreme menja izraze lica i poglede. Praktično, na taj način mi odgovara, pa se zato tako lepo ispričam sama sa sobom.

Anđelka: To sam naučila od moje koleginice Maje Novelić. Ona nikad ne kaže “uradi to i to” već “a, šta ti misliš?”. Maja je sjajan psiholog amater, a što se Marije tiče, ja sam dugo verovala da najviše pričam. Međutim, kad sam nju srela, pomislila sam – evo nekoga ko priča više od mene, ali ga je lepo slušati i ima šta da ti kaže. S njom je zaista dovoljno da menjaš izraze lica, pa da shvatiš da razgovarate. Zanimljivo je da ne volim kad neko skakuće s teme na temu. To mi prija samo kod nje i mojih najboljih drugarica iz Požarevca.

Marija: Mene je kolega Ivan Ivanović prvi nazvao “kraljica digresija”, a onda je celo naše društvo to prihvatilo. Anđa je prilično koncizna, a ja sam veoma opširna, ali i to je super. Ne bi valjalo da smo obe iste.

Nastavak iskrenog i emotivnog intervjua dve bliske prijateljice potražite samo u najnovijem broju magazina "Story", koji je u prodaji do 17. aprila!