Story Café

Luka Raco: Ne krijem emotivni život od javnosti

Luka Raco: Ne krijem emotivni život od javnosti

Mladi maneken i glumac Luka Raco, koga gledamo u seriji "Nemanjići – rađanje kraljevine“, bio je na egzotičnom Tajlandu gde je uživao u čarima džungle, a otkriva nam s kim bi proveo idealno putovanje, šta misli o modernim trendovima osvajanja suprotnog pola i mladalačkom duhu iz kojeg crpi energiju za sve

Glumac i maneken Luka Raco (27), koji se oprobao i kao pisac te je prošle godine izdao knjigu "Portret slikan rečima“, nedavno je odlučio je da još jednom poseti Tajland gde je uživao nedelju dana okružen odličnim društvom koje su uglavnom činili stanovnici te zemlje.

– Nakon nekoliko godina ponovo sam posetio Tajland, samo što sam umesto Bangkoka ovoga puta išao na sever te zemlje i drugi grad po veličini Čijang Maj. Imali smo priliku da idemo u „treking“ kroz džunglu još severnije od samog grada i da boravimo u njoj dva dana s lokalnim stanovnicima koji su nam bili vodiči. Bili smo smešteni u improvizovanim kućama nalik sojenicama. Biti u džungli, spavati u kućama od bambusa gde kilometrima nema nikoga u blizini, bez struje, dometa za mobilne telefone, s vratima koja se samo pritvaraju, dok ležite na dušecima koji su prekriveni zavesama za komarce kao neki baldahini, i zaspati uz čudesne zvuke džungle, nešto je što se rečima teško može opisati. Takvo nešto nikada nisam doživeo, ali bih se oprobao ponovo bez razmišljanja – kaže nam Luka koji se, kako priznaje, trudi da bude hedonista u duši i proba sve što nudi lokalno mesto u kojem se nađe pa je uživao u izobilju hrane i pića.

Ipak, interesuje nas s kim Luka zamišlja idealno putovanje, te da li taj pojam za njega podrazumeva i da je romantično.

– Mislim da je svako putovanje idealno ukoliko imamo prave ljude oko sebe. Presudna je energija koja nas pokreće, pa suština nije u tome da li su pored mene devojka, prijatelji ili porodica, već da li sam proveo kvalitetno vreme uz dobre ljude, ko god oni bili – smatra umetnik.

Bez sumnje, glumac bi umeo da kvalitetno uživa i na odmoru sa svojom lepšom polovinom, ali Luka još uvek nije našao pravu.

– Kad bih bio u ozbiljnijoj vezi, bez ikakvog problema podelio bih to s javnošću. Međutim, moj emotivni status trenutno glasi: „U potrazi za pravom osobom“ – otkriva nam glumac a mi ga, u ime svih devojčica koje maštaju o njemu, pitamo kako taj status promeniti.

– Nema saveta koji menja te stvari, jednostavno treba pronaći takozvanu srodnu dušu, nekog ko će vas prihvatiti takvog baš kakvi jeste – smatra Raco i slaže se s konstatacijom da su devojke danas nešto slobodnije od momaka kada je reč o osvajanju simpatije.

– Mislim da devojke danas preuzimaju inicijativu više nego ranije, ali ipak je to nekako muška stvar, tako da momci aktivirajte se, mi smo ti koji osvajaju – poručuje glumac svojim vršnjacima.

Kao mlad čovek koji je već ispunio mnoge svoje ciljeve, između ostalog, izdavanje knjige opisuje kao ostvarenje životnog sna, primećujemo da Luka odiše samopouzdanjem pa nas zanima da li u toj osobini leži ključ za osvajanje svih tih devojaka.

– Verujem da bi vam one najbolje odgovorile na to, ali kada je reč o samopouzdanju, to je mač sa dve oštrice – loše je kada ga nemamo, a još gore kada to preraste u egocentričnost. Najteže je naći ravnotežu. Nikada nisam razmišljao o tome, ali mislim da moje samopouzdanje leži u ličnoj ispunjenosti na svim poljima – objašnjava Luka.