Story Café

Milica Dabović: Nijedna žena ne želi sama da podiže dete

Milica Dabović: Nijedna žena ne želi sama da podiže dete

Košarkašica Milica Dabović nedavno je sina Stefana vodila na prvo turističko putovanje u Istanbul, gde su im društvo pravili njena mama Nevenka i sestra Ana, a u iskrenom razgovoru rekla nam je kako izgleda njen život samohrane majke, o čemu će razmišljati kada bude birala narednog partnera i kada planira da se vrati na teren

Košarkašica Milica Dabović (36) nedavno je sa četvoromesečnim sinom Stefanom posetila svoju sestu Anu u Istanbulu, a s njima je na put krenula i njihova majka Nevenka. Vesela družina provela je u Turskoj petnaest dana, tokom kojih su obišli sve značajne znamenitosti, velelepne šoping centre i uživali u drugim atrakcijama grada na dva kontinenta.

– Poseban povod za putovanje nije postojao, samo smo želeli da posetimo Anu koja trenutno igra u Fenerbahčeu. Ne mogu reći da je ovo prvo Stefanovo putovanje jer sam ga već vodila u svoj rodni Herceg Novi, ali nikada do sada nije išao u turističke obilaske. Bio je veoma miran i tokom leta i sve vreme dok smo boravili u Istanbulu, tako da su moja mama i sestra konstantno ponavljale rečenicu: “On je neverovatna beba” – počinje priču Milica i nastavlja:

– Svaki dan u Istanbulu bio nam je ispunjen raznim aktivnostima. Moja sestra dobro se pripremila za naš dolazak pa je napravila listu svih atrakcija u tom gradu i svakog dana išle smo u obilaske. Iako sam provela u tom gradu oko desetak godina, ovog puta videla sam mnogo više stvari nego tokom čitave te decenije. Dešavalo nam se da provedemo van Aninog stana i po dvanaest sati, a Stefan je sve to vreme bio miran i uživao je u svakom trenutku – iskrena je sportiskinja koja dodaje:

– Osim najpoznatijih znamenitosti, kao što su Aja Sofija, Plava džamija, Trg Taksim ili Kapali čaršija, obišli smo i mnoge druge. Išli smo u turističku turu autobusom, ali i brodom, a čak smo se i kupale s delfinima. To mi je možda bio i najlepši deo putovanja jer sam od detinjstva sanjala o tome.

Lepa sportistkinja, koja je raskinula s partnerom Vukom tokom trudnoće, tvrdi da se odlično snašla u ulozi majke.

– Nijedna žena ne sanja o tome da sama podiže dete, ali kada se to već desi, važno je da mu se posveti i da ne dozvoli da ga bilo šta ugrozi. Uživam u majčinstvu i Stefan mi je kao najbolji drug. Često ga zamolim da bude miran kako bih mogla da obavim neki posao i neverovatno, ali on me posluša. Stalno pričam s njim, ljubim ga i mazim i on je zaista izvor mog života. Veliku pomoć oko svega imam od svoje majke i beskrajno sam joj zahvalna na tome – objašnjava Dabovićeva koju smo pitali da li Stefanov otac brine o njemu:

– U kontaktu sam s Vukom. On viđa Stefana kada želi i koliko želi, što je za sada dovoljno. O novom partneru ne razmišljam jer mi je moj sin najvažniji, ali naravno da bih, kao i svaka žena, volela da imam pored sebe muškarca. Za svojih trideset i šest godina preživela sam mnogo toga, tako da sam sigurna da ću biti veoma obazriva u izboru novog dečka. Sada imam dete i ne bih mogla sebi da dozvolim da mi neko od života napravi cirkus kao što se to ranije dešavalo.

Atraktivna košarkašica planira da svog sina povede i na njen kamp koji će se i ove godine održati na Tari gde će polaznike učiti kako košarci, tako i životnim lekcijama.

– Prošlogodišnje iskustvo na kampu bilo je toliko divno da sam odlučna u svojoj nameri da to druženje s decom postane tradicija. Trenutno sam u potrazi za sponzorima jer želim da priuštim svojim polaznicima što bolje uslove. Radujem se što će i Stefan ovog puta biti s nama i verujem da će mi on čitav događaj učiniti posebnim – tvrdi Milica koja je već počela da trenira jer na jesen planira da se vrati profesionalnom sportu:

– Vratila sam se na staru kilažu i za sada radim vežbe koje me polako vraćaju u formu dok ću uskoro početi da s tatom treniram i košarku. Ako sve bude išlo po planu, zaigraću već u septembru – zaključuje Dabovićeva.