Story Café

Danijela i Stefan Buzurović - Dva velika razloga za sreću

Danijela i Stefan Buzurović - Dva velika razloga za sreću

Kada nisu na televiziji ili u studiju, gde marljivo rade, Danijela i Stefan Buzurović nastoje da svaki trenutak provedu sa svojom decom Nestorom i Klarom, a nedavno je sve bilo u znaku porodice kada su obeležili drugi rođendan svoje mezimice, nakon što su prethodno proslavili pet godina braka

Već je poznata priča o tome kako su, nakon samo 23 dana zabavljanja, simpatična voditeljka Danijela Buzurović (36) i glumac Stefan Buzurović (32) odlučili da stupe u brak. Ništa u tom naumu nije moglo da ih poremeti, pa čak ni najavljeni smak sveta 21. decembra 2012, kada su obavili građansko venčanje. Crkveni brak sklopljen je 12. maja naredne godine, pa su nedavno proslavili petu godišnjicu. Nepunu nedelju dana kasnije, njihova ćerka Klara napunila je dve godine, što je bio još jedan povod za slavlje. Buzurovići ne kriju da vole proslave, a u tom slučaju maj mora biti njihov omiljeni mesec. Na rođendanskoj žurki veselio se i Klarin rođeni brat Nestor (4), a slavni par otkriva nam detalje sa zabave.

Mnogi konstatuju da ste jedna od najskladnijih porodica, u vremenu sve češćih razvoda i otežanih odnosa. Pitanje „kako to postižete“ verovatno zvuči krajnje jednostavno i kao kliše, ali nije li u stvari najteže dati odgovor na njega?

Danijela: Nije, zato što je pitanje kako mi to postižemo. Da ste nas pitali za savet kako se to generalno postiže, e to je teško pitanje, jer svaki par je drugačiji. Mi smo, bogu hvala, dobar spoj. I što bi bake rekle, najvažnije je poštovanje i razumevanje.

Stefan: Najveći problem mnogih parova danas upravo je ideja da se sklad postiže i vrednuje kao nekakav uspeh, a on ili postoji ili ne. To tako bude od samog početka. Ljudi su skloni komplikovanju beskrajno jednostavnih odnosa i činjenica. Mi postižemo tako što se volimo. Mi smo naše postigli kad smo se sreli, a sve ostalo je uživanje. I pokoji nervni slom (smeh).

„Nijedna porodica nije savršena, ali svaka je srećna na svoj način“ – rekao nam je Stefan u prethodnom razgovoru. Možete li da otkrijete jednu nesavršenost u okrilju svog doma, pa da i drugima bude lakše?

Danijela: Neka bude to što Stefan ostavlja stvari na fotelji kad se vrati sa posla.

Stefan: Trebalo bi da Danijela jače posoli supu, ne ide paškanat kad je neslan.

Nedavno ste proslavili drugi rođendan svoje ćerke Klare.

Danijela: Slavili smo ga dva dana. U četvrtak, s najbližima, baš na dan njenog rođenja i u subotu, s prijateljima i njihovom decom. Volimo slavlja i uživali smo u celoj organizaciji isto koliko i u zabavi. Otkriću vam tajnu – velika trambolina je ključ uspeha proslave u dvorištu.

Stefan: Velika je zamka za roditelje to što je danas dostupno za dečje rođendane ono što smo mi kao klinci viđali samo u naučnofantastičnim filmovima.

S druge strane, od godišnjice vašeg braka niste pravili veliku stvar. Koji je uopšte idealan način da se to obeleži?

Danijela: Ovog puta odlučili smo se za dnevnu varijantu proslave. U 13 h smo pobegli da sami provedemo jedno sedam-osam sati zajedno. Ništa nismo planirali unapred. Radili smo ono što nam je palo na pamet i to vreme naprosto je proletelo. Onda smo se vratili kući i slavlje nastavili s našom dečicom.

U uzrastu u kojem su sada Nestor i Klara deca su najpodložnija promenama jer se brzo i očigledno razvijaju. Postaju li na tom putu sve više različiti ili uočavate i brojne sličnosti?

Danijela: Fizički su potpuno različiti, a što se karaktera tiče, imaju mnogo dodirnih tačaka. Ili imitiraju jedno drugo, ne znam. U svakom slučaju su neodoljivi.

Klaru odranije znamo kao mirnu devojčicu koja ni na svom krštenju nije pravila galamu. Na koga je nasledila blag karakter?

Stefan: Sudeći po tome što pričate, rekao bih da je ne znate.

Nestora znamo kao dečaka koji ozbiljno pretenduje da vas nasledi u televizijskom poslu jednog dana. Dokle je dogurao sa interesovanjima za ovih godinu dana?

Danijela: Ovih dana, i ne samo ovih, već mesecima, on je Zdravko Čolić.

Kojom prilikom je nedavno uspeo da vas iznenadi ili nasmeje?

Stefan: Njih dvoje su toliko puni snage, duha i ljupkosti da je vrlo teško izdvojiti neki konkretan momenat. Dnevno nas raspamete i oduševe bar deset puta. Stalno čine najneočekivanije poteze kojima nas ostavljaju bez reči.

Nisu samo deca podložna promenama – koliko ste kao roditelji menjali kurs u poslednjih godinu dana?

Stefan: U poslednjih godinu dana viđao sam ih mnogo manje nego što bih želeo i zato, što se kursa tiče, pitajte Danijelu koja je uspešno kapetanisala.

Danijela: Nema tu promene kursa, znamo kuda plovimo. Osluškujemo ih i trudimo se da ih vaspitamo najbolje što umemo.

Nesumnjivo vam je velika uloga u hit seriji „Istine i laži“ promenila život. U kojoj meri je uticala na vas kao porodicu?

Stefan: Bez obzira na uspeh serije koji je neverovatan, uloga Pavla samo je jedna u nizu i ni na koji način ne utiče na porodicu. Naravno, Danijelina podrška mi je vrlo važna i porodično se radujemo epizodama i nastavku snimanja, ali posao ipak ostaje na pragu.

Danijela, da li je lakše uskladiti „Exkluziv“ s porodičnim obavezama ili je to samo varka?

Danijela: Kao i svaka zaposlena žena, radim osam sati dnevno. Dobro, tu su i telefonski pozivi i možda nekoliko mejlova nakon toga, ali svaka žena koja radi i ima decu zna kako mi je. Moj dan je podeljen na dva dela, radim i ostatak vremena provodim s decom.

Planirate li porodični odmor i kako bi on izgledao na vašoj savršenoj slici?

Stefan: Radujemo se pauzi koju ćemo provesti zajedno. A to „zajedno“ je upravo ono što svaku našu sliku čini savršenom.