Story Café

Tanja Savić: Ne želim više da se žrtvujem zbog drugih

Tanja Savić: Ne želim više da se žrtvujem zbog drugih

Pevačica Tanja Savić (33), koja već devet godina živi na dve adrese, odlučila je da početkom naredne godine trajno napusti Australiju i s porodicom započne život u svojoj domovini. U dogovoru sa suprugom, preduzetnikom Dušanom Jovančevićem (38), planira da kupi stan u Beogradu, a uzela je u razmatranje i nekoliko škola i vrtića u koje će upisati sinove Maksima (7) i Đorđa (6). Život van Evrope doneo joj je mnoga emotivna zadovoljstva ali i brojna profesionalna odricanja, na koja u narednom periodu želi da stavi tačku i potpuno se posveti sebi i svojoj karijeri.

Kako je moguće da se za sve ove godine niste navikli na život u "Zemlji kengura"?

- Kada me je prvi put odveo u Australiju, Dušan je mislio da ću se ja tamo vrlo brzo snaći i da mi Srbija neće nedostajati, međutim, iako sam tamo rodila dvoje dece, nisam prestala da se osećam kao gost. Ne mogu da lažem, reč je o divnoj zemlji s kvalitetnim, uređenim sistemom, ali za mene je oduvek važila ona krilatica: "Svuda pođi, svojoj kući dođi". S druge strane, tamo za mene nema posla, a kada se ne bavim muzikom, ja patim, što je moj suprug primetio i to je dodatan razlog zašto ćemo načiniti taj važan korak - priča Tanja za "Story" i na pitanje da li je svoj brak zamišljala onakav kakav je danas, iskreno odgovara:

– Kao i svaka devojka, zamišljala sam princa na belom konju, a umesto toga dobila sam borbu. Brak je, htele mi to žene ili ne da priznamo, jedna velika borba, sa svim svojim usponima i padovima. Ponekad bude situacija iz kojih misliš da ne možeš da se izvučeš, ali ipak to učiniš, postaneš jači i dobiješ više od onoga što si očekivao od partnera.

Rekli ste: "Kada voli, žena sve prašta". U kojoj meri ste vi tolerantni i popustljivi?

– Vrlo sam tolerantna i u stanju sam preko svega da pređem, naravno, granice moraju da postoje. Otkako sam ušla u bračnu zajednicu sa Dušanom, slabo sam pratila svoje želje i potrebe i gledala sam što više da mu se prilagodim, međutim, s godinama sam se dosta promenila i shvatila da na prvo mesto moram da stavim sebe. Jer, ako sam ja zadovoljna, biće i svi oko mene.

Više o Tanjinom braku, deci i novim planovima možete pročitati u novom broju magazina "Story" koji je u prodaji do 7. avgusta.