Story Café

Dajana Punović: Došao je trenutak za NOVOG PARTNERA!

Dajana Punović: Došao je trenutak za NOVOG PARTNERA!

Voditeljka Dajana Paunović, koja se odmara u Crnoj Gori zajedno sa šestogodišnjim sinom Dušanom, kaže da svaki trenutak koristi da uživa u njegovom odrastanju, ali otkriva da priželjkuje romansu i oseća da je vreme za ljubav ponovo pred njom...

Na prvi pogled, sve je ostalo isto. Tradicionalno, već deset godina voditeljka Dajana Paunović (30) deo svog letnjeg odmora provede u mestu Utjeha u Crnoj Gori, gde njen dobar porodični prijatelj Braca ima autentičnu prelepu vilu s pogledom na more. Međutim, za razliku od većine tih prethodnih sezona, tek od prošle godine ovo mesto posećuje u nešto manjem sastavu, bez, sada bivšeg, supruga Žike Jakšića, s kojim ima šestogodišnjeg sina Dušana. Prošlog leta rane od razvoda još uvek su bile relativno sveže, ali sada se na atraktivnoj plavuši primećuje kao da je očvrsnula, kao da mnoge stvari više ne mogu da je povrede. Uzela je za ruku svog sinčića i otisnula se na zaslužen odmor. Tokom čitave protekle televizijske sezone Dajana je zbog emisije „Svitanje“, koju vodi u paru sa Nemanjom Velikićem, navikla da ustaje u cik zore. Leto, između ostalog, služi i tome da se propušten san nadoknadi.

– Dok sam na odmoru, dan mi počinje oko osam ujutru. Trudim se da što više spavam i odmaram se kako bih napunila baterije za novu sezonu. Nije lako ustajati u pola četiri, dobro se organizujem kako bih za vikend bila naspavana i odmorna zbog jutarnjeg programa. U početku mi je bio problem, ali sada to gotovo i ne osećam. Vikendom sve podredim poslu kako bih što lakše ustala – objašnjava lepa voditeljka i opisuje kakav odmor joj najviše prija.

Volim pasivan odmor, a to nam mesto gde odsedamo u svakom smislu pruža, jer nema buke niti gužve. Prvu jutarnju kafu ispijam s pogledom na more dok Dušan spava, a nakon toga kreće akcija s njim. Dušan obožava vodu oko koje i provede veći deo dana – priča Dajana i dodaje da je i za vreme odmora, ali i van tog perioda, sve podređeno njenom sinu.

– Mi smo tandem koji dobro funkcioniše. Trudim se da se oko svega dogovaramo i uvek nastojim da mu dan bude ispunjen. Kada smo u Beogradu, idemo na jahanje, u bioskop, posećujemo razne igraonice. Dušan trenira aikido, tako da i njemu obaveza ne manjka, a kada smo na moru, veći deo dana provede u vodi, dok nam je veče rezervisano za šetnju i izlazak na večeru – opisuje Paunovićeva. Kaže da je odrastanje njenog mezimca sve intenzivnije, te da svakog momenta uživa u majčinstvu.

– Svakim danom iznenađuje me pitanjima, odgovorima, postupcima, njegovim razmišljanjem generalno. Dosta je zreo za svoje godine. Dušan je hiperaktivan dečak pun elana, snage, uvek raspoložen za akciju. Zbog toga nije lako, ali uživam u njegovom odrastanju i stasavanju. Ništa na ovom svetu ne bi moglo da mi zameni njegov zagrljaj svakog jutra i večeri. Vreme brzo prolazi pa mislim da je jedina ispravna stvar posvetiti i podrediti vreme detetu, a ne nekim trivijalnim i prolaznim stvarima – kaže Dajana. Vreme sa sinom sigurno joj ništa ne može zameniti, ali da li bi u ovoj životnoj fazi već volela da ima i emotivnog partnera s kojim bi takođe mogla da pobegne od svekodnevice?

– Volela bih da mi se to u skorijoj budućnosti desi. Želela bih da imam partnera s kojim ću graditi dom i porodicu, da zajedničkim snagama napredujemo, stvaramo i podržavamo jedno drugo. Mislim da bih time bila ispunjena. Osećam da dolazi vreme i za to – optimistična je voditeljka. Ipak, neće u romansu ulaziti tek tako. Valjan kandidat koji pretenduje na njeno srce moraće da se izdvoji iz mase.

– Osetiću kada naiđe pravi muškarac za mene. Hemija između dvoje ljudi se desi. Do sada niko u meni nije probudio ni gram emocija niti želje da razmenimo par rečenica, a kamoli nešto drugo. Teško se zaljubljujem. Pre bih bila ceo život sama nego se davala bilo kome, u bilo kom smislu, tragajući za malo ljubavi. Verujem da će muškarac koji mi bude pomerio tlo i probudio leptiriće u stomaku, biti onaj za ceo život i tako ću se i ponašati – odlučna je Dajana.

Dok nova ljubav u njenom životu ne bude konačno nastupila, voditeljka se raduje novim profesionalnim izazovima. Od jeseni punom parom nastavlja tamo gde je stala i obećava da će sa svojim kolegom, u tandemu koji se već dokazao kao dobitni, tek doneti najbolju sezonu „Svitanja“.