Story Café

Željko Vasić: Moraću da se ODVOJIM OD PORODICE

Željko Vasić: Moraću da se ODVOJIM OD PORODICE

Pop pevač Željko Vasić pred sobom ima turbulentan životni period, jer ga očekuje višemesečna turneja po Americi i mada se raduje poslovnom uspehu, to je ujedno najduže vreme koje će provesti bez svoje dece, ali on se trudi da sve sagleda s pozitivne strane

Ovih dana, reč „gnezdo“ za pop pevača Željka Vasića (38) ima nekoliko konotacija. Obično se pri njenom pominjanju misli na ono porodično, ali on nam poručuje da njegovo podrazumeva i mnogo više stvari od toga.

– Svako mora imati svoje gnezdo. Za mene, pored porodice to čine i moja ulica, moji prijatelji, moja kafana, moji ljudi, moj grad – kaže nam raspoloženi umetnik, ali kada se taj izraz pomene danas, ipak će prvo pomisliti na svoju novu pesmu koja nosi upravo taj naziv.

– Vidim da se „Gnezdo“ dopada ljudima. Drugačije je od svega što se danas snima. To samo dokazuje da ne vole svi ono što se forsira kao trend. Cene ljudi lepe stvari, čistu emociju i neke druge priče osim kluba, alkohola, raznih marki automobila, garderobe, lupanja flaše o glavu i sličnih „trendi turbo tjun“ tema u pesmama – poručuje pevač.

Ironično, svoje gnezdo Željko će narednih meseci svijati u dalekoj Americi, iako on to vidi malo drugačije.

– Moje gnezdo uvek će biti u Srbiji, ali narednih nekoliko meseci provešću na severnoameričkom kontinentu. Najpre, letim za Toronto, u Kanadi, gde ću biti gost Fondacije „Nikola Tesla“ i to mi je velika čast. Ostaću tamo malo kod prijatelja, a nakon toga idem na Kubu da napunim baterije pred američku turneju koja će trajati tokom novembra i decembra – objašnjava nam Vasić koji kaže da nema naročita očekivanja od tamošnjeg boravka.

– Veoma sam stabilan čovek. Nikada nisam uzbuđen, već sam uvek racionalan i gledam da mi svako putešestvije bude uzbudljivo. Radujem se susretu s nekim divnim ljudima koje sam imao prilike da upoznam prošle godine u Americi, kao i da sretnem stare prijatelje koje ne viđam često – ističe pevač. Ipak, uprkos radovanju zbog predstojećih nastupa, tu sliku narušava činjenica da će umetnik biti odvojen od porodice najduže što je do sada bio.

– Pomisao da neću biti kod kuće duži period predstavlja mi standardni problem, na koji smo moja porodica i ja donekle oguglali, iako će ovog puta zbilja trajati dosta. Prihvatili smo činjenicu da je moj posao takav i da mi je život često “u koferima”. Ipak, radujem se što ću veći deo vremena provesti sa vrhunskom ekipom u Americi – trudi se Željko da sve sagleda s pozitivne strane. Njegova supruga Ivana prvi deo turneje provešće zajedno s njim, ali sin Andreja (12) i ćerka Lenka (8) ne prihvataju olako to što tatu neće videti mesecima.

– Nažalost, navikli smo da nedostajemo jedni drugima. Klinci se bune jer im je dosta mog odsustva od kuće, ali siguran sam da ćemo to nadoknaditi. Imaju razumevanja za moj posao, mada ne vole sve ono što on sa sobom nosi, uključujući i medije. Naredni period provešće sa babom, ali oni su pametna i odgovorna deca i ne brinem za njih – kaže Željko koji poput svakog zaposlenog tate grižu savesti „leči“ na efikasan način. Pokloni su već uveliko u planu.

– Lenka nije neki “potrošač” i nikada ne traži ništa, dok je Andreja “druga pesma”. Dobio sam već instrukcije da kupim patike kojih nema kod nas, ali i garderobu koja je nama nedostupna – otkriva umetnik koji ipak priznaje da njegovo odsustvo ništa neće moći da im zameni.

Pred dugačak put, kao i ranije kada je odlazio na slične turneje, jedan poseban problem okupira Željkove misli. Naime, on ne može da se otarasi straha od letenja avionom iako sa sve većim iskustvom lakše podnosi tu nelagodu.

– Letenje avionom za mene je uvek trauma. Još uvek osećam nemir kada treba da putujem na taj način. Hvala bogu što u avionu služe „proseko“ te će mi biti lakše da prebrodim stresne trenutke, a uvek imam i tabletice kao prvu pomoć – pomirljivo poručuje Vasić. Pored svega navedenog, u njemu ipak uspevaju da prevagnu pozitivne emocije pred nešto drugačiju životnu etapu i nova velika uzbuđenja na pomolu.