Story Café

Mirka Vasiljević: Moj odnos sa Vujadinom daleko je od savršenog!

Mirka Vasiljević: Moj odnos sa Vujadinom daleko je od savršenog!

Talentovana glumica Mirka Vasiljević priča zašto je prihvatila ulogu ambasadorke “Kids festa”, kako kao majka troje dece uspeva da pronađe vreme za sebe i kakav je zapravo njen odnos s verenikom, fudbalerom Vujadinom Savićem...

Popularna glumica Mirka Vasiljević (28) nedavno je postala ambasadorka 14. filmskog festivala za decu – Kids fest. Budući da je mama tri mališana, sinova Andreje (7) i Mihajla (4) i ćerke Andrijane (6), koji obožavaju da idu u bioskop, nije se mnogo dvoumila da li da prihvati ovu ulogu. Otvaranje festivala za najmlađe biće održano u “Kombank dvorani”, a lepa Beograđanka ističe da će svakog dana pre početka projekcije posetioci moći da se prepuste brojnim zanimljivim radionicama.

– Od 15. do 21. oktobra dečaci i devojčice imaće priliku da se susretnu s brojnim izazovima, u kojima će im se, ukoliko to zažele, pridružiti i njihovi roditelji, a nakon toga uslediće prikazivanje kvalitetnih, poučnih crtaća namenjenih svim uzrastima – objašnjava Mirka i dodaje da je, po njenom mišljenju, odlazak u bioskop kvalitetno provedeno vreme s porodicom te smatra da roditelji ne bi trebalo da propuste priliku da se sa svojim mališanima lepo provedu.

– Andreju, Mihajla i Andrijanu povešću na otvaranje festivala, a nadam se da ćemo te nedelje bar još jednom uklopiti trostruke obaveze oko vrtića, škole i treninga. Mnogo volimo bioskop i kad god napolju pada kiša, zanimaciju pronalazimo upravo tu, a razgovaramo i o pouci filma koji smo gledali.

U susret festivalu namenjenom najmlađima, glumica tvrdi da se nadala da će, osim ljubavi prema gledanju crtanih filmova, bar jedno od njena tri mališana naslediti njen talenat za glumu. Međutim, oni polako koračaju stopama svog oca, Mirkinog nevenčanog supruga, fudbalera Crvene zvezde Vujadina Savića (28).

– Najstariji sin već trenira u očevom matičnom klubu i mnogo je ponosan na to, dok ga mlađa sestra i brat oponašaju. Andrijana, kao jedino žensko dete u kući, na vreme je shvatila da, ukoliko želi da bude deo tima, mora više pažnje da posveti lopti nego lutkama. Vremenom je postala omiljena među dečacima, stalno je na golu, borbena je i već uveliko zna sva pravila fudbala – kroz smeh govori lepa brineta i otkriva da je pored tri sportski nastojena deteta bilo neminovno da postane stroga mama.

– Umem da viknem, kaznim ih, a ponekad lupim i po zadnjici. Trudim se da ih naučim da budu pošteni ljudi, časni, vredni, da rezultat mogu da očekuju samo posle napornog rada, kao i da je nekada za to potrebno veliko strpljenje. Uporedo s tim, pokušavam da im naznačim kakvo je bogatstvo imati brata ili sestru, te da je nepohodno da se vole i uvek budu tu jedno za drugo.

Vasiljevićeva priznaje da njen život nije baš jednostavan. Dok podmiri sve kućne, profesionalne i obaveze oko dece, ne preostaje joj mnogo vremena za sebe. Ipak, to malo što ima, trudi se da maksimalno iskoristi.

– Na vreme sam shvatila da je samo zadovoljna žena dobra supruga i majka, te tako kada mi ponestane snage, pomoć pronalazim u članovima šire porodice. Oni uvek čuju moj vapaj i pomognu mi u trenucima kada mi se učini da više ne mogu – iskrena je Mirka dok ističe da upravo zbog gustog rasporeda obaveza još uvek nije stigla da organizuje proslavu svog 28. rođendana.

– Rođendan sam obeležila s decom kod kuće, duvala sam svećice na torti, a pošto sam rođena na Krstovdan, počastili smo se posnim poslasticama. Nadam se da ću i za prijatelje nešto organizovati uskoro.

Razloga za slavlje u kući Mirke Vasiljević uvek je na pretek, a ulaskom fudbalskog kluba Crvena zvezda u Ligu šampiona pojavio se još jedan.

– Veoma sam ponosna na svoj omiljeni klub, kao i na Vujadina i sve njegove uspehe. Drago mi je što napreduje u svom poslu – kaže pozorišna i filmska umetnica kojoj bi mnoge dame mogle pozavideti na zgodnom, uspešnom mužu i idiličnom odnosu koji njih dvoje imaju.

– Da se ne lažemo, naš odnos je daleko od savršenog, ali sve je dobro dok nas vodi emocija. Kada ona postoji, tada pronalazite način da prevaziđete nedoumice, probleme, ponekad progledate kroz prste i prihvatite mane. Osim ljubavi, mene i Vujadina veže i to što smo zajedno sazreli i odrasli, kao i iskrenost koja je u svakom odnosu vrlo važna. Nas dvoje ništa ne guramo pod tepih, jer smo davno naučili da pad uzrokovan gomilom koja se skupi ispod njega mnogo više boli – zaključuje glumica.