Story Café

Vesna Zmijanac: Davno sam ostvarila sve snove

Vesna Zmijanac: Davno sam ostvarila sve snove

story

Popularna pevačica nedavno je proslavila 62. rođendan u krugu porodice, kada je umesto nje svećice ugasila njena unuka Rea, a nama je otkrila da više nema velikih želja i da ne žali što nema emotivnog partnera...

Početak godine za pevačicu Vesnu Zmijanac protekao je veselije nego većini drugih ljudi. Na njenoj novogodišnjoj trpezi uvek se zatekne i rođendanska torta, a pre dve sedmice napunila je 62 godine. Vesna je muzička zvezda koja je gotovo pola veka provela zabavljajući publiku bivše Jugoslavije i bila jedna od njenih najpopularnijih izvođača. I premda još uvek puna elana i volje da nastupa, ovo životno doba smatra idealnim da malo uspori s poslom kako bi što više vremena provodila sa ćerkom Nikolijom (29), zetom Reljom (29), a ponajviše s dvogodišnjom unukom i mezimicom Reom. Upravo oni bili su njeni najdraži gosti na rođendanu.

– Rea je duvala svećice umesto mene. Toliko joj se to dopalo da je tražila da ih palimo više puta i pevala mi je rođendansku pesmicu – razneženo kaže Vesna i dodaje da sada više nema velike rođendanske želje.

– Sebi ništa više ne želim, osim da se što više družim s mojom Reom. Inače, ja sam sve svoje snove ispunila odavno. U ovoj našoj zemlji šta god je moglo da se uradi na polju muzike, uradila sam. Iškolovala sam Nikoliju, dobila unuku. Bože zdravlja, nakon pola veka pevanja zaslužila sam malo i da uživam, iako ja nikada nemam mira. Što sam starija sve više radim, jer čovek se uvek plaši da mu nešto ne pobegne.

Ipak, stižem i da se odmorim ali to traje jedan dan. Već sutradan sam orna da nastavim dalje – kaže nam pevačica koja smatra da u njenim godinama žena treba da bude spokojna i zadovoljna, kao što ona jeste. To joj, doduše, kvari samo jedna stvar.

– Ne mogu da uživam u hrani kao nekada. Volim da kuvam, ali i da jedem. Stalno izmišljam da kuvam svašta za porodicu i prijatelje, a to zapravo radim kako bih imala povoda da ja uživam u njoj – kaže Vesna i otkriva da joj je varjača omiljeni predmet posle mikrofona.

– Na primer, tek sam juče došla iz Podgorice i pun mi je lonac sarme, a takođe mesim i proju. Nije mi bilo teško da odem na pijacu po ovom kijametu. Uredno sam kupila sve što treba i motam sarmu, samo ne znam za koga jer nigde žive duše oko mene, deca su otišla na skijanje u Sloveniju. Doći će mi prijatelji, jer znaju da kod mene uvek ima dobre hrane – hvali se rođena Nikšićanka. Voli da sprema i svojoj unuci, a kaže da su je po Reinom rođenju neke stvari iznenadile.

Ceo tekst i izjave Vesne Zmijanac pročitajte u novom broju magazina Story koji je u prodaji do 22. januara.