Story Café

Dženan Lončarević: Ljubomoran sam kad volim

Dženan Lončarević: Ljubomoran sam kad volim

Privatna Arhiva

Muzičar koji će ove godine učestvivati na “Beoviziji” priznaje da je posesivan kada se zaljubi, kaže da se teško nosi s nepravdom i izdajom i da lako plane iako u javnosti ima imidž mirne i staložene osobe

Poznati muzičar Dženan Lončarević (43) našao se na listi učesnika ovogodišnjeg takmičenja za pesmu "Beovizije", a ljubitelji dobrog zvuka prokomentarisali su da se njegovom kandidaturom izbor favorita znatno suzio. Emocija u glasu i neosporna harzima predispozicije su koje ga, po mišljenju mnogih, već sada svrstavaju među najveće favorite.

Mada muziku nikada nije posmatrao kao takmičenje s kolegama, već isključivo kao umetnički izraz, rođeni Prijepoljac sa stalnom adresom u Beogradu ističe da se ovog puta prijavio jer veruje da će pobediti. Oduvek je imao želju da svoju zemlju predstavalja na "Evroviziji", a sada se nada da će mu se taj san i ostvariti. Sa svojim timom pripremio je baladu "Nema suza" za koju veruje da će dotaći i najskrivenije delove ljudske duše.

– Mislim da svaki muzičar koji neguje pop-rok zvuk ima aspiracije da se pojavi na "Evroviziji". Dugo je ta želja tinjala u meni, a nedavno sam o tome ozbiljno porazgovarao i sa svojim saradnicima i odlučio da se prijavim. Svestan sam odgovornosti koje jedno takvo takmičenje nosi, ali ne razmišljam preterano o tome. Verujem da je pesma kojom ću se predstaviti kvalitetna, tako da je na meni samo da je na najbolji mogući način prezentujem. Nadam se najboljem, mada je ove godine konkurencija ozbiljna – kaže Dženan i dodaje da, osim učešća na “Beoviziji”, priprema i druga iznenađenja za publiku:

– Privodim kraju album koji sam obećao da ću objaviti još tokom prošle godine, a u planu je i veliki koncert u Beogradu.

Kakve god sebi ciljeve da postavi, talentovani muzičar uvek ima podršku porodice u kojoj dobija i najbolje savete.

– Najveći kritičar mi je stariji brat Senad koji uvek ima pravi savet za mene. Gotovo nepogešivo ume da proceni svaku situaciju u kojoj se nađem i da me uputi u pravom smeru. Osim njega, povremeno me kritikuje i majka mada sam joj, kao i drugim mama njihovo dete, uglavnom najbolji šta god da uradim – kroz smeh priča Dženan i ističe da je srećan što osim roditelja i brata još nekoliko ljudi iz svog okruženja može nazvati članovima porodice, iako nisu u krvnom srodstvu.

– Nema ih mnogo, ali s njima uvek mogu da sednem i podelim kako srećne, tako i tužne trenutke bez zajedljivosti i ljubomore – kaže pevač.

On dodaje i da mu je drago što svojom energijom privlači isključivo dobre i pozitivne ljude, te se sa onima koji imaju loše namere i karakter nije toliko često sretao. Ne podnosi nepravdu i veoma teško se suočava sa izdajom.

– Ne umem da se nosim s ružnim situacijama, bilo da je reč o krupnim stvarima ili onima koje možemo podvesti pod gluposti. Neophodno je da prođe neko vreme da bih zaboravio i odagnao ružan osećaj iz duše. Mnogi su se ogrešili o mene, ali sam im oprostio. Smatram da je oprost nešto najlepše što čovek sam sebi može da pokloni – iskren je Lončarević.

Mada važi za staloženu i nenametljivu osobu koja nije sklona skandalima i burnim reakcijama, Dženan tvrdi da, kada se naljuti, često ne ume da se suzdrži i ponekad kaže i ono što ne misli.

– Brzo planem i reagujem kako ne treba, ali dobro je što se smirim posle samo nekoliko minuta i nastavim kao da se ništa nije dogodilo. Nisam neko ko se dugo ljuti – o svojim manama govori pevač koji otkriva da u ljubavi najčešće nije ishitren, već vrlo pronicljiv.

– Nikada "ne padam" na prvu loptu. Volim žene koje su i prijatelji, i partnerke, i dame i neko s kim mogu da delim svoja interesovanja. S druge strane, ne verujem u izreku "Sličan se sličnom raduje", jer tada među partnerima najčešće dolazi do istih reakcija, što uglavnom nije dobro.

Poznati muzičar priznaje da u poslu nikada nije bio ljubomoran jer bavljenje muzikom smatra umetnošću, a ne nadmetanjem, međutim, ta emocija ga često obuzima kada se zaljubi.

– Istina je da sam posesivan kada sam zaljubljen. Mislim da u tome nema ničeg lošeg, takva osećanja su u prirodi svakog čoveka koji voli i želi da bude voljen – kaže on, a mi smo ga pitali da li otvoreno pokazuje svoje emocije i da li nekada zaplače.

– Suze su za mene oduvek imale isceliteljsko dejstvo. Kada se dobro isplačem, prođe me sve. Iako nam okruženje nameće ideju da muškarci ne bi trebalo da plaču, ja se ne slažem s tim – završava priču Lončarević.