Story Café

DANIJELA BUZUROVIĆ - Počinje moj fitnes izazov

DANIJELA BUZUROVIĆ - Počinje moj fitnes izazov

story

Voditeljka Prve televizije otkriva da je sa suprugom napravila plan treninga kako bi do leta izgledali savršeno, kaže da je oduvek imala zdrave životne navike, ali i da opsesivno isprobava sve nove beauty preparate

Urednica i voditeljka emisije „Exkluziv“ na TV Prva Danijela Buzurović (37) zahvaljujući dobroj genetici ne mora da provodi mnogo vremena u salonima lepote. Njeno lice odlično podnosi televizijsku šminku, za tretmanima za podmlađivanje još uvek nema potrebe, a kosa joj je prirodno plava, pa je dovoljno da s vremena na vreme „izvuče“ diskretne pramenove. I kada je pre pet godina rodila sina Nestora, i kad je pre dve godine postala mama devojčice Klare, brzo je povratila savršenu liniju. Kad je pitate kako uspeva da uvek bude vitka, odgovoriće vam:

– Šalim se da imam kućnu teretanu, jer je nemoguće izbrojati koliko puta dnevno podignem decu i koliko kilometara pređem igrajući se s njima. Tome treba dodati da živim u zgradi koja nema lift i da mi je na poslu montaža na drugom spratu, a redakcija u prizemlju. Ko zna koliko puta u toku dana pređem ta dva sprata pešaka. Međutim, moj suprug Stefan i ja nameravamo da zajedno počnemo da vežbamo. Napravili smo čvrst dogovor da do leta budemo kao anđeli.

Baš anđeli?!

DANIJELA BUZUROVIĆ : Dobro, bićemo kao Betmen i Cat Women! Naša drugarica je fitnes trener, pa će se ona potruditi da mi svoju odluku sprovedemo u delo, samo je pitanje ko će nam čuvati decu dok budemo vežbali. Stefan će trenirati četiri puta nedeljno, a ja dva puta, jer njemu treba više truda da bi došao u top-formu. Pre tri meseca kupila sam patike za trening, što smatram dobrim početkom, a on već neko vreme ozbiljno trenira, samo je napravio „prazničnu pauzu“.

Da li vodite računa o ishrani?

D. B. : Velike zasluge za moju liniju pripadaju genetici, ali i zdravim životnim navikama koje oduvek imam. Pijem mnogo vode, ne konzumiram gazirana pića i alkohol, a cigaretu nikad nisam zapalila. Volim i našu i sve kuhinje ovog sveta, ali imam sreću da ne mogu da pojedem mnogo. Šalim se da moj želudac ima „vremensku kapiju“ koja se brzo zatvara. Kad ste mama, uvek će vas neko dete prekinuti tokom ručka, a kod mene se tada „kapija zatvori“ i nema novog otvaranja.

Skoro svakog dana ste našminkani. Da li make-up skinete na televiziji, čim završite snimanje ili to uradite kod kuće?

D. B. : Šminkerke na Prvoj televiziji toliko dobro rade svoj posao da je greh skinuti s lica njihovo delo posle pola sata snimanja. Tek kad se vratim kući sledi moj ritual detaljnog čišćenja lica, koji počinje skidanjem šminke sa očiju nekim uljanim preparatom. Potom se umijem blagim gelom ili penom, a onda tupferom, koji sam natopila micelarnom vodom, pređem preko lica. Na kraju nanesem kremu. Tetka moje bliske drugarice je dermatolog, pa se s njom često konsultujem oko izbora preparata. Preporučila mi je liniju francuske profesionalne kozemtike „Payot“, koja nažalost ne postoji na našemem tržištu. Već šest meseci sam očarana njihovim proizvodima.

Kako izgleda vaše „beauty dobro jutro“?

D. B. : Posle umivanja i nanošenja tonika, stavim serum s vitaminom C, pa hidratantnu kremu. Tada sam spremna za novi radni dan i šminkanje.

Pre devet godina rekli ste: „Tipični sam konzument reklama i svaki novi proizvod koji se pojavi poželim lično da isprobam.” Da li je i danas tako?

D. B. : Malo je smanjen intenzitet tog mog "ludila", ali je odgovor i dalje potvrdan. I danas obožavam reklame i volim da probam nešto što me je privuklo šarenim kadrovima. Šta ću? Srećom, to ne važi za automobile i skup nakit.

Šta vam je sve potrebno da biste se našminkali za privatni izlazak?

D. B. : Tečni puder, korektor za predeo oko očiju, maskara i paleta za senčenje lica ili, jednostavno, malo bronzera i nekog rumenila. Ako imam dodatnih pet minuta, blago ću osenčiti i oči.

Kakve senke, hajlajtere i karmine volite?

D. B. : Hajlajter stavim ponekad i to vrlo diskretno. Ne dopada mi se što žene često preteraju s količinom, pa lice umesto da zablista izgleda prljavo. Volim senke zemljanih tonova, suptilno svetlucave, ali ne sa šljokicama. Dopadaju mi se neutralne nijanse karmina, a kad poželim nešto intenzivnije, stavim crveni ruž.

Jeste li pristalica nadogradnji kose, trepavica, noktiju?

D. B. : Može se čak reći da sam njihov protivnik. Mislim da je žena najlepša kad izgleda negovano i prirodno.

Pre desetak godina vaš parfem za sva vremena bio je „Chanel Chance”. Da li je izdržao “test vremena”?

D. B. : O da, i dalje ga volim, ali tu su i “Moschino Fresh” i Chanel Chance Fresh”.