Story Café

Beauty trikovi Nevene Božović: Maslinovo ulje, kvalitetne kreme i svako drugo veče boks

Beauty trikovi Nevene Božović: Maslinovo ulje, kvalitetne kreme i svako drugo veče boks

Kad je neka devojka vrlo mlada, ma koliko dobro izgledala, pomislimo – nema ona neke velike “beauty tajne”, jer je za njen izgled zaslužna priroda. Na prvi pogled, upravo tako stoje stvari s pevačicom Nevenom Božović. Kažemo na prvi pogled, jer kad s njom počnete da pričate o tim temama, shvatite da mnogo toga možete da naučite, naročito o održavanju vitke figure.

Kad tokom leta krenete u večernji izlazak, šta sve stavite od šminke?

– Lagani puder, možda neku senku, maskaru i karmin. Najviše volim zemljane tonove senki, a u ovom periodu godine crna mi je suviše „teška“. I kad nije ovoliko toplo, nastojim da imam što manje šminke. Dešava mi se da počnem da se spremam, pa kad vidim da će predugo trajati, iz kuće izađem s minimumom šminke. Da bih bila zadovoljna rezultatima, obično mi je potrebno pola sata.

Nedavno ste pokazali da ste i vi skloni “make-up” eksperimentima, pritom mislim na vertikalnu liniju koja ide preko donje usne.

– Dopala mi se ta varijanta šminkanja koju sam imala u jednom editorijalu, pa sam poželela i privatno da je probam. Podsetila me je na vreme srednje škole, kada sam na gornjem kapku, ajlajnerom, iscrtavala tri zvezdice.

Svake godine skoro celo leto provedete na moru. Koje preparate koristite za zaštitu tela i kose?

– Toliko dug boravak na moru sigurno je veoma dobar za organizam, ali pitanje je da li prija koži i kosi. Nastojim da uvek imam regenerator u spreju da mi se kosa ne bi mrsila kad je raščešljavam. Dok sam na moru, često koristim maslinovo ulje kako kod kuće, tako i na plaži, a stavljam ga i na telo i na kosu. Čula sam priče da nije dobro koristiti to ulje, ali meni odgovara. Imam običaj da malo kreme za zaštitu od sunca stavim i na kosu, na kojoj već dugo imam izvučene pramenove. Ništa joj neću raditi do oktobra, a pod uticajem sunca sigurno će imati nijansu koja mi se najviše dopada.

Postoji li neki beauty proizvod koji koristite i vi i vaša mama?

– Mama je uvek vodila računa o tome da bude negovana i dobro našminkana. Osnovno pravilo koje sam od nje preuzela glasi: Koristi kvalitetne kreme. Ne idem na bilo kakve tretmane, čak nikada nisam bila kod kozmetičara, ali vodim računa o tome šta će se naći na mom licu.

Koliko vežbate ovih dana?

– Svake druge večeri idem na boks. Taj sport mnogo mi sviđa jer nema mišića koji nije angažovan, od prvog do poslednjeg minuta treninga sam u pokretu i osećam se snažnije. Neverovatno je koliko energije potrošim za tih sat i po, a na kraju treninga ipak nisam umorna. Već nekoliko godina treniram boks, a dobrom utisku sigurno doprinosi i to što mi se dopada ekipa s kojom sarađujem i što sve radimo uz muziku. Donedavno sam dane počinjala trčanjem u prirodi, ali sada je pretoplo. Da bih izbegla vrućinu, morala bih da ustanem u pet. Međutim, kad ne idem na boks, oko osam – pola devet idem da trčim. Uglavnom, sigurno je da sada ću, nakon nastupa na “Sveslavjanskom bazaru”, na kojem sam predstavljala Srbiju, u dobroj kondiciji otići i na more.