Story Café

Milica Dabović: Uživam u trudnoći i uopšte ne razmišljam o braku s Vukom

Milica Dabović: Uživam u trudnoći i uopšte ne razmišljam o braku s Vukom

Nakon povratka sa odmora na Azurnoj obali, bivša košarkaška reprezentativka Milica Dabović otišla je na lekarski pregled na kome je otkriveno da će krajem godine dobiti naslednika, a u dogovoru sa svojim partnerom Vukom, već je smislila ime za mališana

Doskorašnja košarkašica Milica Dabović (35) nedavno je sa sestrom Anom bila na Azurnoj obali gde su provele nekoliko bajkovitih dana, a po povratku s mini-odmora saznala je najlepšu vest – da će u decembru postati majka dečaka. Atraktivna sportistkinja ne krije da ju je u tom trenutku preplavila bura emocija i da nije mogla da sakrije suze, a slično je reagovao i njen emotivni partner Vuk, kao i najstarija sestra Jelica, koji su takođe prisustvovali pregledu.

– Moja najmlađa sestra putovala je na Azurnu obalu gde je snimala reklamu za jedan parfem, o čemu za sada ne smemo da pričamo, pa me je pozvala da joj pravim društvo. Provele smo nekoliko nezaboravnih dana u Kanu, Nici, Monte Karlu i Sen Tropeu i videle mnoge druge divne predele. Imale smo odlične domaćine koji su se potrudili da nam ništa ne nedostaje i da udovolje svim našim željama – počinje priču Milica i dodaje:

– Po povratku u Beograd otišla sam na pregled i moja lekarka konačno je videla bebin pol. Bilo je krajnje vreme pošto sam već u petom mesecu trudnoće. Kada mi je rekla da ću dobiti sina, suze su mi krenule niz lice. Bila sam neizmerno srećna, ali dobro sam se isplakala. Vuk, moja i njegova familija takođe su veoma radosni što će naše porodice krajem godine postati bogatije za jednog dečaka. Nas dvoje već smo smislili ime, ali još je rano da otkrijemo kako će se beba zvati.

Buduća mama tvrdi da ju je trudnoća još više zbližila sa članovima porodice koji su stalno uz nju i trude se da joj ispunjavaju sve želje tokom blagoslovenog stanja.

– Moja trudnoća i sve što se dešavalo pre toga samo me je zbližilo s porodicom. Iako smo i ranije bili bliski, ova situacija povezala nas je još jače. Mi smo specifični ljudi i kada se desi nešto što bi druge možda razdvojilo, postajemo još privrženiji – iskrena je Dabovićeva koja kaže da se još nije navikla na drugo stanje i da ima utisak da se s njenim telom ništa ne dešava:

– Ne osećam se kao da sam trudna i čini mi se da još mogu da trčim, budem aktivna i obavljam sve poslove kao i ranije. Moji najbliži kritikuju me zbog toga i govore mi da usporim, ali ja ne mogu da mirujem. Jedina promena koju primećujem jeste stomak koji sve više raste, a ja sam sve čudnija sama sebi jer sam čitavog života imala trbušnjake.

Bivša kapitenka ženske košarkaške reprezentacije, koja je prošle godine osvojila olimpijsku medalju u Rio de Žaneiru, kaže da s partnerom ne razgovara o braku i zajedničkom životu, već oboje uživaju u slatkom iščekivanju naslednika i puštaju da im se stvari spontano dešavaju.

– Uopšte ne razmišljam o braku s Vukom niti pričamo o tome. Sada mi je najvažnije da trudnoća protekne u najboljem redu i da rodim zdravo dete. Još nismo počeli ni da živimo zajedno jer on radi u Austriji i živi na relaciji Beograd–Beč. Kako ćemo funkcionisati kada se dete rodi, još nismo odlučili, ali sigurna sam da ćemo spontano naći najbolje rešenje.

Ne osećam se kao da sam trudna i čini mi se da i dalje mogu da budem aktivna i obavljam sve poslove kao i ranije. Moji najbliži kritikuju me zbog toga, ali ja ne mogu da mirujem

Dok s nestrpljenjem iščekuje decembar, Milica će pravi test roditeljstva imati na svom košarkaškom kampu na Tari koji se održava od 4. do 22. avgusta. Tada će provesti dvadesetak dana s dve grupe mališana koje će podučavati košarci, ali pre svega životu.

– Živim za dan kada će početi moj kamp i kada ću se susresti s tom divnom dečicom. Jedva čekam da se okupimo i počnemo da radimo. Nedavno sam posetila kamp našeg čuvenog odbojkaša Vanje Grbića i oduševila sam se koliko su profesionalni i on i njegov tim. To iskustvo mnogo će mi pomoći u radu na mom kampu, a nakon druženja s dečicom, odlazim na zasluženi odmor – zaključuje Milica.

A kako fanovi jedva čekaju dan kada će Milica saopštiti kako će se maleni dečak zvati, na Instagramu ne prestaju nagađanja. Ipak, bivša košarkašica ovih dana postavlja fotografije sa muškim imenom "Stefan" za koje su fanovi već ubeđeni da je ime za njenog mališana.