Celebrity News

Poslednja želja kraljice jugoslovenskog džeza: Sudbina joj podarila dva sina na Preobraženje - Tebi je sada mesto kraj tvoje dece

Nada Knežević umrla je 25. oktobra u Beogradu

Poslednja želja kraljice jugoslovenskog džeza: Sudbina joj podarila dva sina na Preobraženje - Tebi je sada mesto kraj tvoje dece

youtube/minja subota

Džez pevačica Nada Knežević umrla je 25. oktobra u 83. godini, u Beogradu, saopštila je njena porodica. Biće sahranjena u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a po njenoj želji, biće bez komemoracije i u krugu najužih članova porodice.

Pevačica čije ime stoji u svetskim džez enciklopedijama rođena je 1940. godine u Beogradu. Od petnaeste godine je učila pevanje kod znamenite operske pevačice Zdenke Zikove, a kao srednjoškolka je pevala na beogradskim igrankama, što nije prošlo nezapaženo. Tako je dospela do Udruženja džez muzičara, i otvorila su joj se vrata Radio Beograda.

Pročitajte: Prepoznajete li dečaka sa slike? Ceo Balkan ga obožava, zadesila ga je najveća tragedija koja može da se zamisli

Poslednji koncert, nazvan „Nada Beogradu”, održala je 1995, a 2007. je primila nagradu za životno delo na XXIV internacionalnom džez festivalu Nišville.

Tada se i oprostila od scene, rekavši: „To je bilo sve od Nade Knežević”.

Nakon sedam godina ćutanja dala je intervju za „Novosti” kada je istakla da se ne kaje ni zbog čega.

– Ne žalim. Ne kajem se. Ako me pitate da li bih istim putem krenula? Da, krenula bih. Moj put, kao i put svih nas, ne pišemo sami. Neko ih je, davno pre nas, ispisao – rekla je umetnica koja je se nakon povlačenja sa scene okrenula porodici.

Pročitajte: Muž je ostavio zbog mlađe i odvojio od sina kog je čekala 13 godina, gorka sudbina najlepše srpske glumice

– Nijedno dete na svetu niko ne pita da li želiš da se rodiš? A kad je već rođeno, mene je sudbina blagodarila dvojicom sinova odjednom. I to na Preobraženje, pre 45 godina, kazala sam: Nado, tebi je sada mesto kraj tvoje dece. Kraj šporeta i sudopere – rekla je tada.

Komentari (0)

Loading