Tajna koju mnogi ne žele da znate: Ako ovo stavite u cveće, preporodiće se!
27/04/2024
22h
Ljuske od jaja mogu da se koriste za ovo
Autor: Marija Milenković | 29/08/2020
Osim što su idealan brzi obrok za svako doba godine, namazi pripremljeni kod kuće ne sadrže štetne konzervanse i razne aditive, pa predstavljaju zdravu ali veoma ukusnu alternativu konzerviranim varijantama. Predstavljamo vam dva jednostavna i praktična recepta za jela u kojima ćete uživati
Za 2 osobe
Priprema: 30 minuta
200 g guščije džigerice
150 g maslaca
kašičica konjaka
glavica crnog luka
čen belog luka
pola kašičice origana
pola kašičice ruzmarina
pola kašičice majčine dušice
Istopite maslac u tiganju i u njega dodajte sitno seckan luk, pržeći ga na laganoj vatri 15 minuta uz neprestano mešanje. Isecite guščiju džigericu i nju dodajte, ostavljajući da se prži još minut, pa nakon toga začinite solju, biberom i ostalim začinima. Gotovu smesu ostavite da se ogladi, dodajte u nju konjak i sameljite je ručnim mikserom da postane glatka. Sipajte je u posudu i ostavite da se potpuno ohladi, a potom je stavite u frižider.
Servirajte domaću guščiju paštetu na kriški hleba, koja može da bude prepečena, prema vašem ukusu, i ukrasite je grančicom ruzmarina.
Za 2 osobe
Priprema: 15 minuta
200 g dimljenog lososa
200 g kremastog sira, može i maskarpone
6 crnih maslina bez koštica
kašika kiselog mleka
sok pola limuna
kašičica seckanog peršuna
kašičica seckanog bosiljka
kašičica seckane mirođije
8 kapara
so i samleveni biber po želji
Narežite dimljeni losos na komadiće. U multipraktik, odnosno blender, stavite sveži sir, kiselo mleko i limunov sok pa to obilno začinite crnim sveže mlevenim biberom. Dodajte komadiće dimljenog lososa i masline bez koštica, malo kapara, pa multipraktik nakratko uključite nekoliko puta, ako želite da pašteta bude zrnasta, ili sastojke duže miksajte ako želite da bude namaz potpuno glatke strukture, idealan za mazanje na sendviče ili kanapee. U paštetu umešajte sitno naseckano začinsko bilje. Stavite paštetu u činiju i ohladite u frižideru da se stisne. Poslužite uz bruskete ili krekere.
Tajna koju mnogi ne žele da znate: Ako ovo stavite u cveće, preporodiće se!
27/04/2024
22h
Ljuske od jaja mogu da se koriste za ovo
Održana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
27/04/2024
1 dana
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
Iskusite čari odmora u luksuznom resortu - Doživite lepotu Istre
26/04/2024
1 dana
Odmor u luksuznom resortu od sada tokom cele godine
Ko je izgubio opkladu? Evo koliko je to koštalo…
26/04/2024
2 dana
Više od decenije Džordž Kluni je ambasador brenda Nespresso, pionira kafe u kapsulama
Da, i to se može! Leontina Vukomanović je za pola godine skinula 20 kilograma, a evo i kako
28/04/2024
3h
Leontina Vukomanović smršala
Dve godine od smrti Vidoja Ristovića: Nikolina Pišek nije se pojavila na pomenu, evo gde je bila
28/04/2024
4h
Pomen Vidoju Ristoviću na drugu godišnjicu smrti
Edita osula paljbu po Karleuši: Džukački je što si mi spavala sa dečkom! Karli joj odmah odgovorila
28/04/2024
5h
Karleuša odgovorila Editi
Vaskrs u domu Seke Aleksić ne može da prođe bez ove torte: Slatka je a pravi se od povrća (FOTO)
27/04/2024
23h
Recept Seke Aleksić za vaskršnji slatki sto odličan je za domaćice početnice
Komentari (0)