Blog

Blogerke u Srbiji - One diktiraju trendove

Blogerke u Srbiji - One diktiraju trendove

Blogerke u Srbiji su sve uticajnije ne samo među tinejdžerkama, već i među ženama u zrelim godinama. Njihovi saveti se poštuju do najsitnijih detalja, modni odabiri se kopiraju istog trenutka, a životni stil neprekidno poredi sa sopstvenim.

Blogerke se mogu baviti širokim spektrom tema, ali u Srbiji su najpopularniji oni koji pišu o modi i lepoti. Gastro i blogovi o putovanjima su takođe rado čitani, a među čitaocima prednjače pripadnice nežnijeg pola.

One oblikuju današnje devojke

Bez obzira na to o kojoj podvrsti bloga se radi, postoje neke stvari koje su univerzalne. Pre svega, neophodno je redovno praćenje svetskih trendova kada je reč o oblasti o kojoj se piše. Velika pažnja poklanja se interakciji sa pratiocima, pripremi materijala koji će biti objavljen, fotografisanju i snimanju. Ono što publika, tj. čitaoci ne vide, jeste stalno istraživanje tema o kojima će se u blogu pisati.

Zorana Jovanovic, alias Zorannah, spada među dame koje imaju najveći broj pratilaca na Instagramu. Svoj blog posvećen modi Zorana vodi od 2011. godine, a u poslednje tri godine fokusirala se na YouTube snimke. Njena ciljna grupa su devojčice koje još uvek traže način da preko mode izraze svoju ličnost. .embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

Ova zgodna lepotica iskoristila je svoju popularnost na pravi način. Zorannah je izdala nekoliko knjiga, a lansirala je i parfem sa svojim imenom.

 

Njene objave obiluju neočekivanim sadržajem, pa smo nedavno mogli da vidimo kako zgodna brineta vozi skije u kupaćem kostimu.

https://www.instagram.com/p/B6DaZaNA8A2/

Tamara Kalinić spada u onu malobrojnu grupu ljudi koji su, zarad hobija, napustili stalni posao. Ona živi u Londonu, svoju karijeru farmaceuta u jednom trenutku zamenila je poslom modne blogerke. Strast prema modi nadvladala je dugogodišnje školovanje i Tamara je rešila da se u potpunosti posveti onome što najviše voli. .embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

The Glam and glitter je mesto na kome Tamara redovno objavljuje svoje tekstove, fotografije, modne savete i predloge. U tome je i te kako uspešna, što je i zvanično potvrđeno - Times ju je uvrstio među sto najuticajnijih influensera u 2019. godini.

Svoju inspiraciju Tamara crpi iz snažnih žena kojima je okružena, svoje bake, majke i sestre. S obzirom na to da piše na engleskom jeziku, njen blog čitan je duž svih meridiana.

 

https://www.instagram.com/p/B8y2w5bhPuh/

Vlogerke i blogerke u Srbiji - Njihovo vreme tek dolazi

Marija Žeželj ima samo dvadeset godina, a već je veoma uticajna. Svoju karijeru gradi u Njujorku. Pored modelinga, bavi se pevanjem, a napisala je i knjigu Moj slatki život. Marija se fokusirala ne na pisanje blogova, već na snimanje vlogova.

YouTube snimke počela je da objavljuje sa petnaestak godina, a nije ni slutila da će vrlo brzo postati jedno od najomiljenijih lica među tinejdžerkama. .embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

Desetine hiljada devojaka sa nestrpljenjem iščekuju Marijine vlogove u kojima iznosi svoje viđenje različitih tema. Iako je na početku vlogerske karijere nailazila na nerazumevanje, pa čak i ismevanje, odlučila je da istraje. Uz nesebičnu podršku svoje porodice, fokusirala se na plasiranje kvalitetnog sadržaja i uspela da opstane.

Nakon svega, očigledno je da je donela pravu odluku. Njeni video-tutorijali imaju veliku gledanost, a zahvaljujući tome angažovana je kao promoter različitih kompanija.

https://www.instagram.com/p/B5FzbOAhSAQ/

Svoja životna iskustva ova mlada devojka rado deli sa svojim pratiocima. Ona savetima koje deli na svom YouTube kanalu pokušava da pomogne vršnjacima da ostvare ciljeve koje su zacrtali, bez obzira na to koliko im deluju nedostižno.

Branas Divine World

Branin božanstveni svet postoji već deset godina, a odraz je svih interesovanja, strasti i ljubavi one koje ga vodi, Branislave Antović Aleksić. Ovaj lifestyle blog nudi niz zanimljivih tekstova o širokom krugu tema, poput onih o umetnosti, kozmetici, modi i putovanjima. Brana kaže da je odluka da svoja razmišljanja deli sa drugima jedna od najboljih koje je donela u životu.

Čitateljke Braninog bloga su uglavnom emancipovane žene koje traže kvalitetne tekstove pisane jasnim i prijemčivim stilom.

https://www.instagram.com/p/B5k6pRPJDvn/

 

I mada još uvek ima onih koji misle da blogeri dobro zarađuju ne radeći ništa, činjenica je da je potreban veliki trud i harizma da bi se tokom godina opstalo na ovoj sceni. Konstantno zalaganje i težnja ka perfekciji neophodni su da bi se održalo interesovanje za ono o čemu se piše.

Pisanjem blogova veoma uspešno se bave Vanja Milićević, Irina Lakićević i Mija Knežević, dok je Luna Đogani odlučila da pauzira svoje blogerske aktivnosti kako bi se usredsredila na pevačku karijeru.

Mnogima danas izgleda neverovatno to što blogerke sve do prošle decenije nisu ni postojale. Uzor mladima tada su bile javne ličnosti o čijem životu se znalo malo i koji sa njima nisu imali nikakvu interakciju.

Čitajte story.rs. Za vas izdvajamo najzanimljivije vesti iz sveta mode, lepote i života poznatih.

Komentari (0)

Loading