Celebrity News

Branka Pujić: Ponosna sam na svoje roditelje

Branka Pujić: Ponosna sam na svoje roditelje

Kada nije pred kamerama ili ne predaje, Branka voli da provodi vreme u prirodi

Glumica Branka Pujić koja je poznata po tome što uvek pozitivno gleda na svet, otkriva da je tokom izolacije brinula za ćerku Anđelu koja je na master studijama u Londonu, dok su ona i suprug s prvim danima vanrednog stanja otputovali na Zlatibor gde i sad borave

Tokom karijere duge trideset godina dramska umetnica Branka Pujić (56) učestvovala je u više od pedeset televizijskih, pozorišnih i filmskih projekata. Dobitnica je brojnih nagrada, između ostalog i "Zlatne značke" za doprinos kulturi i Plakete počasnog građanina Zemuna. Pored svih rola koje je do sada odigrala, Branka ne krije da je posebno ponosna na činjenicu da godinama predaje scenske igre na Fakultetu dramskih umetnosti. Veliki je ljubitelj plesa, posebno tanga, zbog kojeg se svojevremeno stručno usavršavala u Buenos Ajresu.

Svoje znanje iz oblasti savremenog i džez baleta nadograđivala je u Parizu, Budimpešti i Pragu dok u Beogradu završava doktorske umetničke studije. Talentovanu, uvek odmerenu i prijatnu glumicu, šira javnost odnedavno prati u RTS-ovoj komediji “Švindleri”, gde prvi put kadrove deli sa suprugom Draganom Jovanovićem (54) i ćerkom Anđelom (27).

Kada nije pred kamerama ili ne predaje, Branka voli da provodi vreme u prirodi. Na svu sreću, ljubav prema neistraženim predelima gaji i njen suprug, te su protekla dva meseca utočište pronašli na planini.

– Piknici i kampovanja deo su mog odrastanja. Sestru Marinu i mene roditelji Lazar i Nada često su vodili na prelepa mesta u netaknutoj prirodi, stoga koristim svaku priliku da slobodno vreme provedem daleko od grada. Ponosna sam na njih jer su me naučili iskonskim životnim vrednostima. Iako su 60 godina u braku, i dalje jedno drugo oslovljavaju s "ljubavi". Dali su nam najbolju lekciju o ljubavi, naučili nas da budemo vredne, čestite i hrabre. Dragan je takođe veliki poštovalac prirode, te je pre 15 godina pronašao mestašce u divljini s jednom brezom, šumarkom i pogledom na brda i planine. To je naša oaza.

PROČITAJTE: Branka Pujić OTVORILA DUŠU - Kao i svakoj majci, teško mi pada odlazak deteta

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Branka Pujic (@brankapujic) дана 1. Окт 2018. у 12:14 PDT


Mnogi tvrde da je koronavirus posledica našeg dugogodišnjeg lošeg ophođenja prema prirodi.

– Čovek je odavno izgubio kontakt s prirodom. Sve mu je dala, ali hteo je još i još... Pohlepa i gordost su dva najveća virusa koja vladaju planetom. Kad se ljudi budu vratili pravim vrednostima, planeta će biti spašena. Verujem u iskonsku potrebu čoveka da zaštiti potomstvo.

Šta je vas svojevremeno probudilo te, kako tvrdite, ležete s velikim planovima, a budite se zadovoljni onim što imate?

– Bilo je previše otrežnjujućih lekcija. Ratovi, bombardovanja, inflacija, vanredna stanja, metamorfoze zemlje u kojoj sam rođena. A možda sam samo po prirodi blagorodna i skromna osoba (smeh).

Vaša ćerka Anđela pohađa drugi master u Londonu. Jeste li tokom pandemije strahovali za njeno zdravlje, budući da Velika Britanija nije odmah uvela vanredne mere?

– Naravno da sam brinula, ali na vreme sam shvatila da je to uzaludan posao, pa se trudim da misli usmeravam ka lepšim sadržajima. Anđela je zrela i odgovorna, uzdala sam se u to.

PROČITAJTE: Gagi Jovanović i Braka Pujić: Njihova ljubavna priča krenula je od HORORA

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Branka Pujic (@brankapujic) дана 21. Феб 2018. у 12:09 PST

Kazali ste da je ples najbolja terapija. U kojoj meri vam je pomogao da prevaziđete dvomesečnu neizvesnost?

– Dragan i ja volimo da plešemo uz kasete na kojima je muzika naše mladosti. Osim toga, dosta šetamo, sređujemo baštu, sadimo povrće, stvaramo pesme i priče, čitamo, maštamo o lepim dešavanjima u budućnosti, a dotad uživamo u sadašnjem trenutku, kakav god da je, jer je i on deo našeg života. "Ne očajavaj nikad" je Nušićev komad, koji sam u JDP-u igrala kada je objavljeno da je počelo bombardovanje. Ni tada, niti bilo kad u životu, nisam očajavala. Muž i ćerka bili su uz mene i verovala sam da nam, kada smo zajedno, ne može niko ništa. Zabrinutost, strah, kajanje i strepnja ne donose ništa, a oduzimaju mnogo energije. Moj savet je da u okolnostima na koje ne možemo da utičemo, damo najbolje i menjamo samo ono što je u našoj moći. Za početak, sebe. "Budi promena koju želiš da vidiš u svetu", rekao je Gandi.

PROČITAJTE: OVO JE NJIHOVA TAJNA - Glumica priznala zašto ljubav sa kolegom toliko dugo TRAJE!

Ovih dana gledamo vas u seriji „Švindleri“. Na koga ste se ugledali kada ste pripremali lik Sokolije?

– Reč je o autentičnoj priči, epohi i načinu snimanja koji su mi doneli novo iskustvo. Sjajna glumačka ekipa, nesvakidašnja scenografija, kostimi, šminka, frizure, muzika, režija, sve je vodilo ka dobrom projektu. Sokolija je uloga koja mi nije bliska, ali koju sam zavolela. Dok sam je stvarala, pozvala sam se na pretke. Tata mi je pričao o svojoj sestri od tetke Soki i pomogao da njen lik zaživi. Takođe mi je bilo lepo i interesantno da, sa Sofronijem, kojeg igra moj suprug Dragan, Sofijom, koju tumači moja ćerka Anđela i Stanislavom, bivšim studentom Strahinjom Blažićem, razvijam odnose porodice Ignjatović. Vidim da se ljudima dopada i drago mi je zbog toga jer je ekipa dala sve od sebe, svako u svom segmentu, stručno i od srca. Mnogo smo radili, ali smo se mnogo i smejali, bilo je zabavno.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели švindleri_fp (@svindleri_fp) дана 28. Апр 2020. у 4:27 PDT


Ako se ne varamo, ovo je prvi put da ste sa suprugom i ćerkom zajedno na setu, kako je protekao rad? Da li vam je bilo teško da pronađete granicu između privatnog i poslovnog?

– Granica je tamo gde je mi postavimo i preskakanje bi bilo neukusno ako poštujemo publiku i svoj glumački integritet. U pravu ste, ovo je prvi put da sve troje radimo zajedno i izdvojila bih da su oboje veliki profesionalci, pouzdani partneri i posvećenici. Ozbiljno shvataju svoj poziv i drago mi je što su strastveni u tome, mada mi ponekada bude žao kad vidim koliko ih muči kada nisu zadovoljni nekom scenom. Perfekcionisti su, koji ne odustaju dok sve nije savršeno odigrano. Kakav otac, takva ćerka. Ili sve ili ništa (smeh).

Komentari (0)

Loading