Celebrity News

Danijela Dimitrovska Amidžić: U inostranstvu se potencira isključivo prirodni izgled

Danijela Dimitrovska Amidžić: U inostranstvu se potencira isključivo prirodni izgled

story

Danijela Dimitrovska ističe da joj u svetu modelinga nikada nisu tražili da uradi neki estetski zahvat

Bivši top-model, danas suvlasnica modne agencije, otkriva da obožava komade koji su bili popularni 70-ih i 80-ih godina, da joj se posebno dopadaju odela koja je nekada davno nosila glumica Bjanka Džeger, a da se najlepše oseća u džinsu, rolci i kožnoj jakni

Zahvaljujući adekvatnoj nezi i unutrašnjem zadovoljstvu koje crpi iz ljubavi porodice, supruga voditelja Ognjena Amidžića (44) i sina Matije (6), suvlasnica modne agencije "Models Inc" Danijela Dimitrovska Amidžić (33) gde god da se pojavi pleni svežinom, otmenošću i senzualnošću.

Rođena Požarevljanka karijeru top-modela godinama je gradila van naše zemlje, a jedna je od retkih koja može da se pohvali saradnjom sa uglednim brendovima kao što su "Louis Vuitton", "Balenciaga", "Victorias Secret", "Giorgio Armani", "Benetton"... Modni svet, u koji je zagazila sa svega 14 godina, izgradio ju je kao ličnost, a Danijela dodaje da je istovremeno i formiralo njen stil odevanja. 

 O kom stilu govorimo?

-Volim komade iz 70-ih i 80-ih godina, "oversize" i šik eleganciju. Sviđa mi se način odevanja Francuskinja, a dopada mi se i doza fine estetike koju gaje Italijanke.

Zanimljivo je da Njujorčanke niste spomenuli iako ste tamo živeli sedam godina? 

-Njujork je najbolji grad za šoping. Tamo možete da pronađete sve i svašta, od komercijalnih do skupocenih brendova. Ne kažem da to isto nećete naći u Parizu i Rimu, ali tamo je nekako sve megalomanski i to je ono što privlači ljude. Posle Pariza to mi je omiljeni grad.

Pročitajte: Danijela Dimitrovska progovorila o preljubi i poslala svima važnu poruku

Tokom karijere imali ste priliku da nosite modele visoke mode, neke manje ili više kvalitetne i udobne. Šta vam je sada, nakon toliko godina, važno kada birate odeću?

-Ako sam pozvana na važan događaj sa crvenim tepihom, potrudiću se da izgledam lepo i ispoštujem priliku. Bez obzira na to da li me odevna kombinacija žulja ili steže, postaviću se kao profesionalac. Privatno sam najčešće u trenerci jer je sportska aktivnost postala sastavni deo mog dana.

Da li ste od modnih kompanija za koje ste radili ikada na poklon dobili komade u kojima ste se fotografisali ili prošetali pistom?

- Nakon revija brenda "Louis Vuitton" moje koleginice i ja uvek smo dobijale po torbu. Nešto slično događalo se i kada smo radile za "Balenciagu". Svi ti pokloni za mene imaju sentimentalnu vrednost i zauzimaju posebno mesto u mom ormaru. Nose neku priču iz prošlosti koju bih volela u budućnosti da podelim sa ćerkom, ako je budem imala, ili unukom.

Pročitajte: Danijela Dimitrovska - Modeling me je spasao teškog života 

Šta vam se od nove prolećne kolekcije najviše dopada?

-Drago mi je što se u modu vratio stil glumice Bjanke Džeger, naramenice, "oversize" blejzeri, šik i elegantna odela koja ženama omogućavaju da na muževan način izraze svoju ženstvenost.

U čemu se vi osećate najženstvenije?

-U rolci, beloj majici, kožnoj jakni, dobrom džinsu i patikama.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели DANIJELA DIMITROVSKA (@danijeladimitrovska) дана 20. Апр 2020. у 5:35 PDT

Da li ste ikada, nakon što ste postali supruga i majka, pomislili da bi suknja trebalo da vam bude duža, a dekolte plići?

-Te dve uloge donele su mi još više samopouzdanja. Postala sam slobodnija kako u odevanju, tako i u izražavanju. Nikada nisam robovala predrasudama i ograničenjima. Godine su po mom mišljenju samo broj. Postoje žene u pedesetim koje mnogo bolje izgledaju od onih koje imaju upola manje godina.

Da li usklađujete stajlinge sa suprugom i sinom?

-Kada Matiji želim nešto da kupim, volim da ga povedem sa sobom i konsultujem ga. Samim tim, uvek nosi ono što sam odabere. Nikada ne pokušavam da mu nametnem svoj izbor, već ga puštam da izgradi sebe i svoj stil. Ognjen, s druge strane, ima svoju stilistkinju, pa se savetuje s njom. Autentičan je u svakom smilsu i tu se ne mešam. Kada se spremamo za izlazak, uglavnom to činimo svako za sebe, ali gotovo uvek izgledamo kao da smo se dogovarali.

Pročitajte: Kroz oči komšija – Ognjen Amidžić i Danijela Dimitrovska

Slažete li se u svemu tako dobro? 

-Ne baš (smeh). Mada nam je suština ista, potuno smo različite osobe. Međutim, dokaz smo da se suprotnosti privlače i dopunjuju. Ognjen je opušten i ume da smiri moju krutost, dok sam ja tu da njega vratim u realnost ako se previše opusti. 

Spomenuli ste da su korigovana ishrana i redovan trening postali deo vašeg života. U kojoj meri ste to uspeli da prenesete na supruga i sina? Da li su u vašoj kući dozvoljeni slatkiši?

-Kada se Mata tek rodio, bilo mi je važno da mu, što se ishrane tiče, izgradim dobre temelje, stoga sam prve dve-tri godine nabavljala organsku hranu iz okolnih sela. Slatkiše mu nisam nudila i izbegavala sam da ih kupujem, a kako se s njima nije susretao, nije ih ni tražio. Kada sam polako počela da ih unosim u kuću, stavila sam ih u jednu fioku i rekla mu da su tu, da može da ih uzme kada god poželi, ali da pre toga mora da me pita. Budući da mu je sve dostupno, nije postao halapljiv, baš naprotiv, vrlo je umeren. Što se Ognjena tiče, moram da priznam da tu nemam ama baš nikakvu kontrolu (smeh). U početku sam pokušavala da mu objasnim da ishranu mora da koriguje zbog problema koji ima sa insulinom, ali shvatila sam da će se promena dogoditi samo i onda kada se on za nju odluči. Ne vršim pritisak na njega, ali umem da prokomentarišem kad pretera jer se ne oseća dobro kada mu insulin skoči. Veliki je gurman, pored kojeg sam se i ja projela. 

Pročitajte: Danijela Dimitrovska priznala zbog čega se svađa sa suprugom

Pročitajte: Ovu emotivnu poruku Danijela Dimitrovska je želela da podeli sa celim svetom

Da li vam je tokom karijere predstavljalo problem da smršate kada su od vas to zahtevali? Kako po tom pitanju savetujete devojke iz svoje agencije?

-Odmah se vidi kada neko nema prirodne predispozicije, pa takve devojke odbijamo, koliko god da su lepe. 

Jesu li vam ikada iz sveta modelinga tražili da, na primer, operišete nos, zategnete oči...?

 -U inostranstvu se potencira isključivo prirodni izgled, tako da nisam imala to iskustvo.

 Da li biste vi lično na sebi nešto korigovali? 

- Sve (smeh). Mi žene nikada nismo zadovoljne izgledom i stalno bismo nešto menjale. Međutim, istina je da sam sebi najbolje izgledala kada sam se zaljubljivala. To unutrašnje zadovoljstvo podstiče samopouzdanje, što je najvažnije.

 

Komentari (0)

Loading