Celebrity News

Kruna mu nije suđena: Princ Čarls 68 godina čeka na presto, pa doneo neočekivanu odluku

Kruna mu nije suđena: Princ Čarls 68 godina čeka na presto, pa doneo neočekivanu odluku

Princ Čarls je neslavni rekorder. Po svoj prilici, u istoriju će ući kao princ sa najdužim prestolonasledničkim stažom. Njegova majka, kraljica Elizabeta Druga, koja ima pune 94 godine, stupila je na presto kad je njen najstariji sin imao tri godine.

Britanski tabloidi prenose da je princu Čarlsu 68 godina čekanja na krunu ipak previše, te da je sa suprugom Kamilom doneo odluku da presto prepusti sinu Vilijamu, a da domovinu zameni Italijom.

Da je Čarlsu oduvek bila želja da živi u Italiji otkrila je 1995. godine njegova tadašnja supruga princeza Dajana u intervjuu za "Newsweek".

Pročitajte: Princ Čarls je otac iz pakla - Trauma koju Vilijam i Hari nikada neće zaboraviti

Ona je tada govorila kako je Čarlsu velika želja da poseduje farmu u Toskani i kako je spreman da je ostavi da sama odgaja sina Vilijama za ulogu kralja. U istom intervjuu spomenut je i izvor s dvora koji je rekao kako Dajana veruje da Čarls nikada neće postati kralj, što su njeni lični astrolozi i predvideli.

Čarls dve i po decenije kasnije prelomio da ostvari san

Izvori tvrde kako je Čarlsu dosadilo da čeka na presto, pa je rešio da ostvari svoj davnašnji san. U tome ima i podršku porodice jer smatraju da je Vilijam uz svoju suprugu Kejt Midlton spreman da preuzme presto. To je navodno  potvrdio visokopozicionirani izvor iz kraljevske palate koji ističe da je Čarls isfrustiriran zbog višedecenijskog čekanja, pa smatra da je vreme da digne ruke od svega i povuče se u Toskanu sa Kamilom.

Pročitajte: Kraljevski obrok- Princ Čarls otkrio recept za svoj omiljeni doručak

Iako u Velikoj Britaniji nije omiljen jer se rastao od Dajane, a veći deo javnosti ga je krivio za njenu tragičnu sudbinu, upućeni u život princa Čarlsa tvrde da je izuzetno talentovan i svestran. Osim što je veliki poštovalac filozofije, klasične muzike, pola, lova , mnogo čita o sufizmu, odnosno islamskom misticizmu, a i talentovani je slikar. Princ od Velsa je strastveni baštovan i posebno ga zanima organska proizvodnja.

Komentari (0)

Loading