Celebrity News

Nakon što su Branislav i Danijela izneli svoju stranu priče, oglasili se brojni poznati

Autor: | 23/03/2021

Silovanje Danijele Štanfeld je vest koja je odjeknula u javnosti, posebno od kada je potvrđeno da je filmski moćnik koji ju je napastvovao - glumac Branislav Lečić.

Nakon što su Branislav i Danijela izneli svoju stranu priče, oglasili se brojni poznati

Silovanje Danijele Štanfeld pre pola godine prvi put postalo je vodeća tema domaćih medija, a sada je ponovo u žiži interesovanja, jer je glumica dopunila svoje optužbe otkrivanjem identiteta počinioca.

Danijela je do detalja ispričala svoju potresnu i šokantnu ispovest u emisiji “Insjader” :

- Mene je silovao moj kolega i dragi prijatelj Branislav Lečić, u maju 2012. godine. Posle četiri dana igrali smo predstavu. Bila sam u šoku. Htela sam odmah da zovem policiju, ali sam razmišljala šta će se desiti. Morate da razumete to stanje. Ja sam govorila ‘ne’ neprestano, dok god sam mogla - započela je svoju strašnu ispovest Danijela i nastavila: 

- Kada se pojavio slučaj žrtava Miroslava Aleksića u javnosti, Branislav Lečić je smislio da bude veliki aktivista protiv seksualnih zločina. U momentu kada je on pozvao bivše učenike škole Mike Aleksića da uđu u njegovu glumačku školu, to je prelilo kap. Ja sam razumela da to sada više nije pitanje šta će se sa mnom desiti u momentu kada progovorim, ovo je pitanje moje društvene odgovornosti.

Pročitajte: Danijela Štajnfeld iznela oštre optužbe na račun Branislava Lečića, evo šta on kaže na to

Nakon emitovanje ove emisije Branislav Lečić dao je svoje saopštenje za javnost: 

- Povodom navoda Danijele Štajnfeld, koje su juče preneli gotovo svi mediji, slobodan sam da informišem srpsku javnost o sledećem: Ja, Branislav Lečić iz Beograda, najodlučnije poričem bilo kakve optužbe koje su na moj račun iznete. Nikada u svom životu nisam počinio niti jedno krivično delo, a kamoli delo silovanja ili bilo koje njemu srodno ili slično delo! Koristim ovu priliku da obavestim kako nadležno tužilastvo, tako i javnost da apsolutno nemam šta da krijem da nemam nameru da napištam teritoriju Republike Srbije i ovim putem molim nadležno tužilastvo i MUP Republike Srbije da mi se bez odlaganja uputi poziv radi saslušanja! Takođe, pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću, spreman sam da se podvrgnem poligrafskom ispitivanju na sva pitanja, uključujući pitanja o razgovoru sa Štajnfeld koji je objavljen u pojedinim medijima.

P.S. Bez "nakljukavanja" sedativima, bez upotrebe bilo kakvih lekova i bez prethodno predočenih mi pitanja!

Nakon turbulentih izjava Danijele i Branislava, veliki broj javnih ličnosti su se oglasile

Javne i kulturne ličnosti su na različite načine reagovale na ovu vest. Neke kolege i prijatelji Branislava Lečića koje ga dobro poznaju su stale u njegovu zaštitu, dok ima i onih koji više veruju tvrdnjama Danijele Štajnfeld.

Glumac Lane Gutović je na ove tvrdnje rekao da mu se čini da su optužbe za silovanje postale popularne u njihovoj profesiji.

Pročitajte: Nakon teških optužbi na račun Bransilava Lečića oglasila se i njegova ćerka - Istina će izaći na videlo!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nušićijada (@nusicijada)

 

- Meni se čini da su optužbe za silovanje u glumačkoj industriji postale moda i način za privlačenje pažnje. Ne znam da li je tako u ovom slučaju, niti sam čuo šta se desilo - kaže Lane Gutović. 

- Ne poznajem koleginicu Danijelu, ali Branislava Lečića naravno poznajem duži niz godina i imam lepo mišljenje o njemu kao kolegi i čoveku. On nije neko ko je ikada bio u situaciji da ženama 'otima ljubav', to je sigurno. Ne znam šta se desilo, neka dokaže sud ako je zaista tako - kaže Lane za portal “Mondo”. 

Glumica mlađe generacije Tamara Dragićević je na svom “Instagram” profilu sa haštagom "Nisi sama", dala snažnu podršku Danijeli Štanfeld.

Pročitajte: Nakon teških optužbi na račun Bransilava Lečića oglasila se i njegova ćerka - Istina će izaći na videlo!

Instagram screenshot

 

- Ne znači ne! Odakle hrabrosti da neko ikada pomisli drugačije? Odakle hrabrosti da iko ikada osudi žrtvu? Odakle vam pravo da ćutimo i ne kažemo: Sram vas bilo! Odakle vam pravo da dozvolimo da do ovoga dođemo – napisala je na svom storiju.

Eva Ras je stala na stranu Branislava, odmah nakon vesti da je, navodno, napastvovao koleginicu.

- Leka je moj prijatelj i šta god da bude, ja ću biti na njegovoj strani. Ne mogu da verujem dok se to ne dokaže. O tim pričama o silovanju sam već kod Mike Aleksića rekla šta sam imala. Bitno je da ne krivimo ljude koje sud nije osudio - rekla je glumica za novine “Novosti”.

Producentkinja i glumica Bojana Maljević je nedvosmisleno na svom “Tviteru” podržala Danijelu u njenoj nameri da svoje traume iznosi u javnost.

 

 

- Ko god misli da je ćutanje nedostatak hrabrosti, ne zna ništa o traumama i naporima da se sačuvaju zdravlje, snaga, porodica, deca, vera u sebe i poverenje u druge - napisala je Bojana.

 

Komentari (1)

Loading
Bojan

13:10 23.03.2021

Naravno da ne treba ćutati, ali ne treba ni lagati. U ovom slučaju jedna od dve strane laže. Pa, neka se utvrdi ko je to tamo gde se takve stvari utvrđuju, umesto da se izlazi u javnost, i to po etapama.