Celebrity News

Danijela Štajnfeld iznela oštre optužbe na račun Branislava Lečića, evo šta on kaže na to

Glumica Danijela Štajnfeld je otkrila identitet misterioznog moćnika iz filmske industrije koji ju je silovao.

Danijela Štajnfeld iznela oštre optužbe na račun Branislava Lečića, evo šta on kaže na to

You Screenshot, ATA images

Glumica Danijela Štajnfeld je pre nekoliko dana u Višem javnom tužilaštvu izjavila da je čovek koji ju je silovao poznati glumac Branislav Lečić, prenose domaći mediji.

Danijela je pre pola godine javno govorila o seksualnom uznemiravanju koje je pretrpela, nakon što je u svom dokumentarnom filmu „Zaceli me” obelodanila da ju je silovao jedan filmski moćnik, čiji identitet tada nije želela da otkriva.

Tada je glumica istakla da je ovim projektom želela da osvesti društvo da postoji problem s kojim se brojne devojke susreću:

– Moja ideja bila je da napravim film o posledicama silovanja, seksualnog zlostavljanja, iz perspektive žrtava i ljudi koji su počinili zločine. Kad smo napravili sirovi materijal, prvi montažni tejk narativa, u tom momentu sam se ohrabrila da podelim svoju priču. Deo moje priče je došao u zadnjem momentu nastanka ovog filma – rekla je Danijela.

Pročitajte: Jedan od retkih roditelja koji je slušao - Branislav Lečić otkriva zašto je ispisao decu iz škole Mike Aleksića

 

 

Ipak, tom prilikom istakla je da je proživela čitavu skalu emocija, nakon što je sebi priznala da je bila žrtva nasilja:

– Taj naslov „Zaceli me” je direktan poziv društvu da se podrži žrtva silovanja u prebolevanju posttraume. Jedna stvar je preživeti strašnu traumu seksualnog zlostavljanja, a druga stvar preboleti čitav zid srama i tišine u kojoj žrtva treba da bude, zato što postoji implikacija da je žrtva silovanja ili bilo kakvog seksualnog zlostavljanja, bilo ko da je to – muško, žensko ili dete, da su nešto učinili ili na neki način doprineli da se taj zločin desi – rekla je tada tokom jednog gostovanja.

Sada je glumica upotpunila svoj prethodni iskaz koji je iznela u Tužilaštvu detaljima ovog traumatičnog iskustva.

Ona je, navodno, sa Branislavom Lečićem pre nekoliko godina radila na zajedničkom projektu kada ju je popularni glumac, kako iznosi Danijela, napastvovao.

Ipak, tokom svog prvog svedočenja pred Tužilaštvom, Danijela nije iznela detalje, koji bi ukazali na potencijalnog počinioca.

– Upiranje prsta u jednog čoveka pomerilo bi fokus s moje želje da osvestim problem. Ne bih pravila film da je meni bilo bezbedno da javno govorim. Prva sam glumica u Srbiji koja je o ovome progovorila, međutim: da li sam ja prva kojoj se ovo desilo? – ispričala je Danijela pre nekoliko meseci za "Gloriju".

Oglasio se Branislav Lečić, nakon optužbi koleginice Danijele Štajnfeld

Na ove optužbe, koje će, ukoliko se dokažu kao istitnite, ozbiljno narušiti ugled glumca, Branislav Lečić rekao je rekao da je teško dati komentar na tako osetljivu temu.

- Ne mogu da imam komentar na jednu tako osetljivu temu, dok iz Tužilastva ne dobijem poziv i ne dobijem crno na belo da me je optužila za takvu stvar - rekao je za "Nova.rs" glumac Branislav Lečić.

Ipak, nakon što su optužbe u domaćim medijima nastavile da se ređaju, glumac je dodao:

- Apsolutno poštujem zakon i pravne institucije ove države, i spreman sam da u bilo kom trenutku odgovaram u Tužilaštvu na ovakvu optužbu. U pitanju je najgnusnija laž koja me diskredituje - kaže on za "Kurir.rs"

Komentari (0)

Loading