Celebrity News

Javnost u šoku: Milan Kalinić osuđen na zatvorsku kaznu

Milan Kalinić osuđen je na 10 meseci zatvora uslovno zbog teške tuče koja se desila u „Pioniru“ pre dve godine.

Javnost u šoku: Milan Kalinić osuđen na zatvorsku kaznu

Petar Đorđević

Na utakamici "Crvena Zvezda" – "Partizan" se dogodila tuča u kojoj je učestvovao i poznati voditelj Milan Kalinić, zbog čega je optužen.

U hali je bila velika gužva i sva su mesta bila popunjena što je izazvalo nervozu u hali. Sukob je izbio na početku utakmice i to zbog mesta u „VIP“ sektoru kada je počelo koškanje koje se završilo tučom. Jedan navijač je imao povredu glave, a dalji sukob su sprečili redari koji su bili u blizini.

Odluka suda povodom ovog incidenta jeste da je Milan kriv i da će zato morati da odsluži 10 meseci uslovnog zatvora. Pored toga postoji i novčana kazna u iznosu od 100.000 dinara, ali to nije sve. Poseban deo njegove kazne tiče se na njegove buduće odlaske na utakmice „Crvene Zvezde“.

Pročitajte: Oni ovako rešavaju probleme - Milan Kalinić priznao da sa suprugom posećuje bračnog savetnika (foto)

 

 

Prema presudi poznati voditelj neće smeti godinu dana  da prisustvuje utakmicama svog omiljenog kluba. Postoji još jedan neobičan uslov: Svaki put kada igraju košarkaši Zvezde, Kalinić će morati da se javlja u policijsku stanicu i tamo boravi dok traje meč, saznaje "Blic".

Sud je na osnovu dokaza i svedočenja zaključio da je Milan Kalinić podpirivao sukob, a ne sprečavao.

- Kalinić je kriv što je pre početka napao oštećenog, stavio mu jaknu na glavu i udario ga pesnicom. Sud smatra da je krivica dokazana, a postavljalo se samo pitanje da li je Kalinić tako reagovao u cilju sprečavanja daljih nereda ili da bi ih izazvao. Pošto se na fotografiji vide dva člana obezbeđenja pored njega, utvrđeno je da cilj nije bilo sprečavanje već izazivanje nereda, kaže se u obrazloženju presude.

 

 

Komentari (0)

Loading