Celebrity News

Muk na komemoraciji Merimi Njegomir: Potresan govor kume Ane Bekute, porodica SLOMLJENA (FOTO)

Komemoracija Merimi Njegomir održala se danas u 11 sati u Kamenoj sali Radio Beograda, u medijskoj kući u kojoj je Merima Njegomir provela godine na mestu glavne i odgovorne urednice narodnih ansambala Muzičke produkcije i PGP RTS.

Muk na komemoraciji Merimi Njegomir: Potresan govor kume Ane Bekute, porodica SLOMLJENA (FOTO)

Pevačica Merima Njegomir preminula je 20. novembra u 69. godini života, nakon borbe sa opakom bolešću. Iza sebe je ostavila četvoro dece- ćerke Milicu, Jelenu, Ljubicu, sina Marka i četvoro unučića.

Pročitajte: Vila puna uspomena - Ovde je Merima Njegomir uživala u najlepšim trenucima sa decom i unucima (FOTO)

Promo

 

Komemoracija Merimi Njegomir održana je u njenu čast, a okupili su se neutešni članovi porodice kao i brojne kolege i prijatelji.

Komemoracija Merimi Njegomir održana je danas u 11 sati

Među onima koji su došli bili su i Radiša Urošević, kompozitor Miša Mijatović, Ivan Milinković, Branka Sovrlić, Snežana Đurišić, Lepa Lukić,  kao i pevačica Ana Bekuta. Među prvima stigla je ćerka Merime Njegomir, Ljubica, i sin Marko. Ubrzo se pojavila se i Merimina ćerka Milica, koja je sve vreme držala zaštitinu masku za lice, a suze su joj lile. Milica Njegomir je utehu potražila u zagrljaju Snežane Đurišić, koja ju je tešila.

Pročitajte: Buran brak i još burniji RAZVOD - Ovo je bivši muž Merime Njegomir sa kojim je dobila četvoro dece (FOTO)

ATA Images

 

Takođe, poznato je da sestra pokojne pevačice Nina Pavić neće moći da prisustvuje sahrani jer se trenutno nalazi u bolnici, a od Merime se oprostila putem društvenih mreža emotivnom porukom.

Pročitajte: Ovako je pevačica govorila nekoliko dana pred smrt - Poslednja izjava Merime Njegomir ledi krv u žilama

ATA Images

 

Skupu u čast preminule pevačice prisustvuju i lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović i glumica Svetlana Bojković.

Pročitajte: Tuga! Merima Njegomir preminula u 69. godini života

ATA Images

 

Komemoracija je počela pesmom "Jutros mi je procvetala ruža" , nakon čega su Merimine ćerke briznule u plač, ne mogavši da obuzdaju tugu i emocije, prenose domaći mediji.

ATA Images

 

Potresan govor je održala Olivera Kovačević dok su se salom prolamali jecaji.

- Bila sam pristuna kada si jednom otpevala osam strofa jedne pesme... Pevala si preko 20 svetskih jezika. Ušla si jednom u redakciju i rekla da spremaš neke pesme, krenuli smo da te zadirkujemo, objašnjavali si kako moramo da idemo u korak sa svetom. Imam potrebu da kažem ono što osećam, nisam ti bila prijateljica, ali danas osećam kako ispraćam prijatelja, nisam ti bila rod, a tužna sam kao da sam bila u tvojoj kući! Danas plačem i kad suza više nemam, neka ti je večna slava - rekla je ona, prenosi "Republika" .

Nakon Olivere, Ana Bekuta održala je govor.

ATA Images

 

- Kada je Merima umrla celu noć do jutra gledala sam Merimine snimke na Jutjubu. Merima i ja nismo bile estradne drugarice, bile smo prave drugarice. Jedan lepi događaj u njenom životu zauvek nas je spojio i između nas satkao vezu koja je neraskidiva, čak i ako se ne bismo stalno čule i pile kafu. Beskrajno sam tužna što je više nema. Moraću da postanem tvoj obožavalac i provodim noći gledajući tvoje snimke. Hvala ti - rekla je potresena Bekuta, a potom zaplakala, prenose domaći mediji.

Ubrzo potom novinar Aleksandar Gajišin pročitao je pismo Merimine ćerke Jelene, koje je ona napisala majci za rođendan prošle godine.

Pročitajte: Veliki potres u porodici! Merima Njegomir TEŠKO BOLESNA - Svi se molimo za nju

ATA Images

 

- Ta reč "sila" pratila me je kroz snove i javu. Sila je bila tu dok je moja mama odrastala učeći šta je ljubav, bila je tu kroz sve mučne trenutke, kroz nemaštinu, oštru zimu, svaki udar i svaku suzu. Sila je bila tu kad je jednog dana moju mamu pronašla njena duša i vratila je na svoj put, kada je sa konobarske kecelje prešla na mikrofon, sila je bila tu dok je rađala četvoro dece. Možda su joj anđeli govorili "izdrži još malo", i da nije to ona mogla, ne bih mogla ni ja. I zato se ja klanjam svojoj mami, tu silu je i nama prenela kad nas je učila da se ljubav samo deljenjem umnožava. Mama, kad bi knjige o tebi pisale nijedna te ne bi bila dostojna. Hvala ti za najveći dar koji sam od tebe dobila, nema ništa vrednije od života - pisalo je u pomenutom pismu.

Planirana je sahrana u 14:30 časova na Novom groblju, u 14 počinje opelo, te će pevačica biti ispraćena na večni počinak.

Podsetimo, Merima Njegomir rođena je 9. novembra 1953. godine. Život je provela u Beogradu. Snimila je više od 25 albuma i otpevala neke od legendarnih hitova kao što su „Ivanova korita“, „Ruzmarin“, „Zbog tebe“ i mnoge druge.

 

Komentari (0)

Loading