Celebrity News

Ljubavna priča koja je nadživela svoje junake: Kako su se voleli Sanja Ilić i Zlata Petković, najlepša žena Jugoslavije

Sanja Ilić i Zlata Petković imali su ljubavnu priču koja ih je nadživela

Ljubavna priča koja je nadživela svoje junake: Kako su se voleli Sanja Ilić i Zlata Petković, najlepša žena Jugoslavije

Pune tri decenije trajala je ljubavna priča koja je nadživela i svoje aktere. Najlepša žena Jugoslavije, Zlata Petković i Sanja Ilić frontmen grupe "Balkanika" bili su u braku ispunjenom ljubavlju i poštovanjem.

Nekadašnja mis Jugoslavije, poznata i kao Marija iz "Otpisanih", osvojila je srce Aleksandra Ilića, kome je podarila sina Andreja.

Ova ljubavna priča trajala je do 2012. godine, kada je Zlata preminula sedam dana nakon što je u 58. godini doživela moždani udar. U jednom od poslednjih intervjua, koji je Sanja dao pred smrt, koja se iznenada dogodila 7. marta 2021. godine, otkrio je kako je počela njihova ljubavna priča.

Sanja Ilić i Zlata Petković - Kako je počela ljubav koja je trajala tri decenije?

- Za ljubav sa Zlatom krivac je jedna dečja priredba. Ljubav je trajala 30 godina. Otišla je kako je otišla... Nije moralo tako da desi... Nisam stigao ni da joj kažem koliko je volim. Pala je samo i otišla u bolnicu. Lekari su je držali u veštačkoj komi, ali joj nije bilo spasa - rekao je Sanja za "Kurir" i otkrio da je zbog sina odlučio da nastavi dalje.

- Nakon Zlatine smrti sam odlučio da nastavim dalje. I našeg sina Andreja je trebalo izvesti na pravi put. Moja podrška njemu je bila kontrolom, a ne guranjem uz vetar.

Pročitajte: U čast pokojnoj majci - Sin Sanje Ilića dobio dete, njegov gest će vam naterati suze na oči

O Zlatinoj posvećenosti porodici i njihovom odnosu rekao je:

- Kod glumaca je problem što ih sve pamte po jednom liku. Moja Zlata nije htela da bude samo Marija iz "Otpisanih". Ona je vodila više računa o nama nego o svojoj karijeri. Kad sam je pitao zašto to radi, odgovorila mi je: "Meni su najvažnije svari moja deca, muž i kuća." Mogla je njena karijera da bude veća, ali ona nije htela nikako da se obnaži na filmu. Ona je imala ideju kako će to da gradi i niko nije mogao da je odvrati.

Komentari (0)

Loading