Celebrity News

Tragične vesti! Vedrana Rudan IZGUBILA VID: Ne vidim ništa, uzrok je zaprepašćujuć

Vedrana Rudan izgubila vid - svojom objavom zabrinula fanove

Tragične vesti! Vedrana Rudan IZGUBILA VID: Ne vidim ništa, uzrok je zaprepašćujuć

Rino Gropuzzo

Jedna od omiljenih hrvatskih spisateljica, javnim obraćanjem zabrinula je fanove. Naime, Vedrana Rudan izgubila je vid, a kako kaže to joj se desilo kao posledica korona virusa.

- Drage moje, dragi moji! Mnogi ste mi pisali, hvala vam, i tražili od mene objašnjenje zašto se ne javljam. Odgovor je kratak iako mutan, ja sam poluslepa.

Mene je korona tresnula u oči. Bila sam dva puta u bolnici, odlični lekari “ništa ne vide”, ne vidim ni ja. U daljini mi je sve jasno. I brda i doline. Ali…Imam problem sa gledanjem u mobitel, teve ekran, kompjuter, knjigu. Ne mogu čitati, gledati Netflix, surfovati… Ja sam jedina osoba u Hrvatskoj koja pojma nema kako izgleda Hanina venčanica, uhapšeni ministar i šta pada i da li nešto uopšte pada na Ukrajinu.

Legendarni riječki oftalmolog profesor Kovačević je rekao da lekari za ovo moje drugo stanje nemaju objašnjenje. Kad će mi se vid vratiti i hoće li niko ne zna. Čujem da u Rijeci nisam jedina sljepica kojoj nakon korone mobilni služi za slušanje muzike.

Nažalost, propala mi je promocija knjige “Doživotna robija” na Sajmu knjiga u Novom Sadu, svi dogovoreni nastupi na televiziji, ne podnosim svetlo. Sunčane naočare su mi na nosu od jutra do mraka, hoću li postati Ray Charles pitaj boga.

Pročitajte: Vedrana Rudan šokirala u emisiji uživo i UVREDILA Željka pred Jovanom Joksimović! (VIDEO)

Rino Gropuzzo

 

Čudno je kako se čovek na sve privikne. Preporučeno mi je da više šetam i gledam u daljinu, šta se tako bitno tamo događa niko mi ne govori. Na jednom od mojih slepačkih izleta upoznala sam psa Ora. Uživala sam u njegovom društvu i sve mi je “jasnije”, iako kroz dim, maglu i plutajuće oblake koji nikako da stanu, da bi trebalo mobilni zameniti psom.

Toliko od mene. Ovaj tekst diktiram svojoj boljoj polovini. Hvala joj. Hvala i vama koji sa mnom sigurno saosećate, i ja bih s vama. Antivaksere molim da mi ne pišu kako mi se ovo dogodilo jer sam se vakcinisala. Vakseri neka mi šalju pisma utehe i dobre želje. Sve ću pročitati kad se “prosvetlim”.

Doviđenja, nadam se. Tek kad si slep naslućuješ kako je svet lep - napisala je na svom sajtu Vedrana Rudan koja je izgubila vid.

 

Komentari (0)

Loading