Celebrity News

Dan kad se srušio ceo moj svet: Eva Ras otkriva kako je saznala za ćerkinu smrt

Ćerka Eve Ras preminula je sa nepunih 25. godina

Dan kad se srušio ceo moj svet: Eva Ras otkriva kako je saznala za ćerkinu smrt

Kruna Ras, ćerka Eve Ras bila je jedna od najmlađih a najtalentovanijih domaćih spisateljica, koja je do svoje 12. godine objavila čak tri književna dela. Talenat i pamet odveli su je u Francusku, koja joj međutim ništa dobro nije donela. Tamo je, naime, sa nepunih 25 godina preminula, što je obeležilo život slavne glumice koja je nedaleko od tog tragičnog događaja izgubila i supruga pisca Radomira Stevića Rasa. Dana kada joj je policija došla na vrata da je obavesti o smrti naslednice Eva nikada neće zaboraviti.

— Taj dan je trebalo da idem na premijeru u Suboticu i čekala sam kola da dođu po mene. Zvoni interfon, ja kažem da ću odmah sići dole, a oni odgovore: "Ne, mi ćemo doći kod vas". Tri policajca su došla u moj stan i pitaju me da li je moja ćerka bila u Parizu, a ja kažem: "Pa, ona je sada tamo", a oni meni kao iz topa: "Pa, ona je umrla!" Tako sam ja saznala. Naravno, oni ništa nisi znali o tome, nego su me poslali da idem u Ministarstvo spoljnih poslova da mi oni kažu. Ali ni tamo ništa nisu znali. Pa su mi portiri rekli, onako, da me uteše valjda: "Ako niko ništa ne zna, možda je vaša ćerka i živa." To me je nekako držalo u nadi da zaista jeste. Na kraju su mi u policiji u Ljermontovljevoj rekli da je umrla, posle tri dana. Bio je to 3. jul 1993. Jedva sam uspela, uz pomoć ministra spoljnih poslova i još nekih ljudi, da deportujem Krunino telo i da je ovde sahranimo. Uz kovčeg smo dobili i nalaz obdukcije, francuska policija ništa nije otkrila i zapisali su da je umrla prirodnom smrću. Kruna se nije predozirala i ništa joj nije falilo da bi tek tako nestala. Ja sam kasnije pričala nekim mojim kumovima da se ona tamo u Parizu možda upetljala u neke mračne stvari, politiku, i da je zato francuska policija napisala onako u izveštaju. Onda mi je moj kum Milenko Vučetić, pisac, rekao da pričam radnju kao iz filma "Nikita" i da to nema veze sa realnošću. Ne znam, tako je Bog hteo - rekla je Eva, koja je priču o svojoj mezimici ispričala kroz knjigu “Devojka koji nisu naučili da kaže ne”.

Pročitajte: Velika ljubav i neprežaljena bol: Ovo je muž Eve Ras zbog koga nosi crninu već gotovo četiri decenije (FOTO)

Luka Šarac

 

U razgovoru o knjizi, objašnjavajući nerazjašnjene okolnosti pod kojima ju je ćerka zauvek napustila i sumnjama da se ubila, Eva je spomenula jedan šokantan podatak.

- I ja sam razmišljala o samoubistvu kada sam imala dvadeset i jednu godinu smatrajući da imam konkretan razlog za takav korak, ali nakon što sam problem l uspešno rešila, nisam to učinila - ispričala je ranije glumica - koja se već godinama bori protiv najgore bolesti, a tvrdi da jedva čeka da joj se život okonča kako bi se pridružila suprugu i naslednici.

Pročitajte: Pogledajte gde živi Eva Ras! Dom je muzej uspomena, a evo zašto nema fotografija pokojne ćerke (FOTO)

Youtube printscreen

 

Ćerka Eve Ras imala je majčin karakter i lepotu, od oca je nasledila smisao za pisanje, nažalost nije imala kada da uživa u plodovima svoga rada.

Komentari (0)

Loading