Celebrity News

Srbija od 2012. ne pamti ovakav uspeh: Maestralna Konstrakta u TOP 5!

Finale Evrovizije 2022. godine održano je u Torinu, a nastup Ane Đurić Konstrakte propraćeno je gromoglasnim aplauzom

Srbija od 2012. ne pamti ovakav uspeh: Maestralna Konstrakta u TOP 5!

Finale Evrovizije 2022. godine održano u Torinu, Srbija je budno pratila do samog kraja. Na evrovizijskoj sceni nastupili su predstavnici 25 evropskih zemalja, a predstavnica Srbije, Ana Đurić nastupala je pod rednim brojem 24.

Kada su nastupi završeni glasanje je počelo, kao i revijalni deo večeri, na kome je nastupio mnogima omiljeni bend Maneskin, koji je nakon prošlogodišnje pobede na Evroviziji doživeo planetarnu popularnost.

Konstrakta je pred samo finale nagrađena i nagradom za najbolji performans, dok je kompletna izvedba pesme "In corpore sano" proglašena umetničkim delom.

Pročitajte: OVDE živi Konstrakta - Naša umetnica stanuje u velikom beogradskom naselju, u ovoj ulici šeta sa psom (FOTO)

profimedia

 

Glasanje je otpočelo, a prema glasanju žirija favoriti su bili Španija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Švedska, Ukrajina i Grčka.

Nakon glasanja žirija iz četrdeset zemalja Ujedinjeno Kraljevstvo bilo je na prvom mestu, dok je Konstrakta nakon glasova publike dospela na prvo mesto, na kome je neko vreme bila i zasigurno obezbedila Srbiji poziciju u top 5 najboljih izvedbi na Evroviziji.

Srbija od 2012. nije ušla u top pet favorita Evrovizije, što dokazuje da je Ana Đurić postigla ogroman uspeh! 

Finale Evrovizije 2022. godine kao pobednik završila je Ukrajina, dok je Ana Đurić Konstrakta Srbiji donela veliko peto mesto!

 

 

Komentari (0)

Loading