Celebrity News

Ceca Bojković joj je preotela muža, njihov okršaj svi pamte: Evo gde je danas i kako izgleda Ljiljana Lašić (FOTO)

Autor: | 13/08/2022

Uloga Ljiljane Lašić vinula ju je među zvezde

Ceca Bojković joj je preotela muža, njihov okršaj svi pamte: Evo gde je danas i kako izgleda Ljiljana Lašić (FOTO)

Uloga Ljiljane Lašić koja joj je donela ogromnu popularnost jeste Tina u seriji “Pozorište u kući” te je tada  opčinila i mnoge muškarce, a jedna od takođe najzapaženijih jeste uloga Lelice, Terminatorove (Voja Brajović) supruge, sa kojim Emilija Popadić (Svetlana Bojković) ima aferu.


Ljiljana Lašić, glumica i dramaturg, rođena je 17. decembra 1946. godine u Kragujevcu, a u Beogradu je napravila prve korake i u kući i na sceni. U braku sa Vladislavom Lašićem, scenografom, ima sina Đorđa, arhitektu, i od njega  unuku Jovanu. Penziju je, posle 40 godina glume, stekla u Beogradskom dramskom pozorištu.

Pročitajte: Nesuđena Emilija Popadić - Ova poznata glumica odbila je glavnu žensku ulogu u Boljem životu (foto)

youtube printscreen

 

Prvi izbor životne profesije ove sada istaknute glumice bila je arhitektura, ali studije je prekinula kako bi upisala Fakultet dramskih umetnosti. Razlog je bio nesvakidašnji. Naime, njen suprug Vladislav Lašić bavio se scenografijom i ona je verovala da će, bude li ostala pri prvom izboru, ugroziti brak sa njim.

Kako bi se lakše pratili, Ljiljana je uplovila u njegov svet, a na fakultetu je bila u sjajnoj klasi, sa Petrom Božovićem i Svetlanom Bojković. Interesantno je da joj je drugarica sa klase kasnije postala televizijska suparnica i to u "Boljem životu", a "krivac" je bio njen partner iz serije Voja Brajović.

Pročitajte: Brak Voje Brajovića na prvom ispitu - Milica Mihajlović u zagrljaju drugog muškarca ne skida osmeh sa lica(FOTO)

Pozorište Slavija

 

Ljiljana je i pre i posle ove uloge vredno radila, više od 40 godina bila je članica Beogradskog dramskog pozorišta. Najčešće je igrala u televizijskim serijama dok je na filmu nismo često gledali, glumila je samo u nekoliko filmskih ostvarenja. Sve je počelo od "Ima ljubavi, nema ljubavi" pa je preko "Diplomaca" došla do uloge Kristine Tine u "Pozorištu u kući".

Ljiljana je bila jedna od najvećih glumačkih zvezda bivše Jugoslavije, a važila je i za jednu od, kako se govorilo, najlepših žena na ovim prostorima, ali kada je pričala o svom životu, ljubavi i braku, izgled bi uvek odlazio u drugi plan.

Pročitajte: U njega se Svetlana Bojković zaljubila tokom studija, rodila mu ćerku, a onda ga napustila! Ovaj poznati glumac je bio njen prvi muž (FOTO)

Pozorište Slavija

 

- Pravac kretanja je birao mene. Udala sam se veoma mlada što nikome ne preporučujem. Udati se u 18. godini znači lišiti se velikog dela mladosti. Imam brak u kome delimo isti sistem vrednosti. I ta zajednica traje 46 godina! Dobri smo prijatelji. Znamo se od detinjstva – iz iste smo ulice. On je stariji osam godina. Učio me matematiku - prokomentarisala je svojevremeno za Politiku.

Ljiljana koja danas ima 76 godina nije često prisutna na javnoj sceni, ali su mnogi saglasni sa tim da je bila i ostala prava dama.

Komentari (0)

Loading