Celebrity News

Šta je ubilo tako mladu ženu: Otkriven uzrok smrti Gorice Nešović

Autor: | 06/10/2022

Bolest Gorice Nešović godinama je mučila poznatu voditeljku

Šta je ubilo tako mladu ženu: Otkriven uzrok smrti Gorice Nešović

Prema uzrok smrti poznate voditeljke još uvek nije zvanično saopšten, bolest Gorice Nešović s kojom se ona godinama borila navodi se kao faktor koji je sigurno doprineo tome da nas jedna od omiljenih novinarki prerano napusti u 59. godini života. Naime, Gorica je čak deset godina živela sa dijabetesom koji se najpre podmuklo pojavio bez ikakvog njenog znanja o tome i bez jedne nuspojave, a kada ga je kasnije otkrila već je bilo kasno za mnoge stvari.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SVET (@svet_rs)

 

- Krenule su da mi otiču noge, ali ne samo stopala dole, nego cele noge i donji deo stomaka. I to je bilo kao da neko pumpa dušek leti za more. Tom brzinom se nekako sve dešavalo, u par dana bilo mi je loše, jedva sam hodala, al` to pripisujem tim otocima. I odem u laboratoriju i zovu me, kažu: "Gospođo, vi pod hitno u bolnicu, vama je šećer skoro 30 - opisala je jednom prilikom podmuklu bolest Gorice Nešović.

Bolest Gorice Nešović sve brže je uzimala maha pa su joj oslabili i bubrezi, dobila je polineuropatiju, a i vid joj je značajno oslabio tako da je mesecima bila u mraku. Delimično, vid joj se povratio posle nekoliko operacija. Tri puta dnevno poslednjih godina primala je insulin.

Pročitajte: TUGA! Sin Gorice Nešović SLOMLJEN zbog majčinog preranog odlaska: Ovo je njen jedinac Marko

 

 

Dijabetes u narodu poznat kao šećerna bolest nastaje usled nedovoljnog lučenja ili delovanja insulina. Insulin je hormon koji se stvara u žlezdi gušterači – pankreasu i odgovoran je za pravilan metabolizam ugljenih hidrata tj. šećera. Kod većine obolelih pojavljuju se izražena žeđ, učestalo mokrenje, gubitak telesne mase, mučnina i osećaj malaksalosti.

Ljudi koji imaju dijabetes ne mogu da regulišu optimalan nivo glukoze u krvi. Ukoliko se ovo oboljenje ne kontroliše, skokovi glukoze u krvi mogu biti izuzetno visoki (hiperglikemija) ili niski (hipoglikemija). Oba stanja su potencijalno opasna po život te mogu uvesti u komu ili smrt ukoliko se ne tretiraju pravovremeno.

Komentari (0)

Loading