Celebrity News

Kad garderoba govori: Prva dama Srbije Tamara Vučić novim pojavljivanjem nam je poslala poruku, evo šta je želela da kaže (FOTO)

Autor: | 08/10/2022

Stil Tamare Vučić oduševio prisutne na otvaranju događaja

Kad garderoba govori: Prva dama Srbije Tamara Vučić novim pojavljivanjem nam je poslala poruku, evo šta je želela da kaže (FOTO)

Pod pokroviteljstvom i uz podršku supruge predsednika Republike Srbije Tamare Vučić, u Beogradu je, u svečanom duhu i autentičnom ambijentu Etnografskog muzeja, sinoć otvoren 6. međunarodni Etnology Fest, posvećen promociji nematerijalnog kulturnog nasleđa i zaštiti kulturnih identiteta. Stil Tamare Vučić za tu važnu prililku bio je unikatan baš kao što je bio i sam događaj. Prva dama Srbije i domaćica ove manifestacije obukla je garderobu sa etno motivima u skladu sa temom dešavanja i pokazala je kako joj zaista svaki stil dobro stoji.

Boško Karanović

 

Stil Tamare Vučić prethodne večeri primećen je i pohvaljen od strane mnogih koji su događaju prisustvovali. Prva dama je inače imala čast da otvori ovaj događaj i tom prilikom se obratila prisutnima.

- Kulturno nasleđe svake zemlje je temelj njenog identiteta, oslonac za razvoj savremene kulture. Kulturno nasleđe treba prepoznati kao razvojni potencijal, spajajući tradicionalno i moderno, stvarajući most između prošlosti i budućnosti. Novo čitanje nacionalnog stvaralaštva i nasleđa može zainteresovati mlađe generacije, približavajući im, tako, sopstveni identitet. Jedino ova nit, ovakva povezanost garantuje trajnost jedne kulture u vihoru globalizacije i potrošačkog društva. Poznavati svoju istoriju, svoju kulturnu baštinu, one elemente koji su vekovima oblikovali naš identitet, znači prepoznavati važnost ideje da svoju tradiciju čuvamo i štitimo, da tuđu poštujemo i da razumemo da je u različitosti bogatstvo sveta - izjavila je supruga predsednika Srbije.

Boško Karanović

 

U publici su bili Ministarka kulture u Vladi Republike Srbije Maja Gojković, direktorka RFZO Sanja Radojević Škodrić, Ministarka trgovine, turizma i telekomunkacija Tatjana Matić, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, Ambasadori Meksika, Indije, Koreje, Pakistana i Kazahstana sa suprugama, ambasadori Kipra, Ujedinjenijh Arapskih Emirata, supruga ambasadora Turske kao i ambassador Maroka sa porodicom. Prva dama pozirala je sa zvanicama, a stil Tamare Vučić isticao se na gotovo svakoj fotografiji nastaloj prethodne večeri.

Pročitajte: U crnom od glave do pete: Prva dama Tamara Vučić iznenadila nas je najnovijim pojavljivanjem, samo da joj vidite cipele (FOTO)

Boško Karanović

 

Stil Tamare Vučić nije jedini kojem su posetioci mogli da se dive. Nakon svečanog otvaranja, prisutni su imali priliku da uživaju u reviji "Cultural Fashion" tri savremene dizajnerke - Monice Miller, Ciare Courtney i Marijane Andrić, koje su dale svoj modni odgovor na temu inspiracije tradicionalnim odevnim predmetima Rumunije, Velike Britanije  i Srbije.

Komentari (0)

Loading