Celebrity News

TUGA! Žarko Paspalj doživeo moždani udar i to u najnezgodnijem trenutku na javnom mestu (FOTO)

Zdravstveno stanje Žarka Paspalja bilo je ozbiljno ugroženo

TUGA! Žarko Paspalj doživeo moždani udar i to u najnezgodnijem trenutku na javnom mestu (FOTO)

Proslavljeni košarkaš oporavio se od životne drame koja ga je zadesila sredinom novembra 2017. godine u Americi, a  na zdravstveno stanje Žarka Paspalja kao ni na njegov dobro poznati pobednički duh nisu mogli da utiču ni tri srčana, kao ni moždani udar. Legenda srpske i jugoslovenske košarke posle svega oseća se dobro te se za naš magazin osvrnuo na dane koji su sada iza njega.

- Sedeo sam u lobiju hotela u San Antoniju i pio kafu kao i svako popodne prethodnih dana. Jedini im ja naručujem dupli espreso i koka-kolu, pa je konobarica već znala šta da mi donese, nije me ni pitala. Krenuh da zahvalim, međutim, počeh nešto da frfljam. Odvratan osećaj. Ona je odmah shvatila šta se dešava, ali ja nisam. Jasno ti je da se nešto dešava, ali ne znaš šta - opisao je Žarko nedavnu tešku epizodu u svom životu, koja ga, kako kaže, neće promeniti.

Pročitajte: Žarko Paspalj - Najgore je prošlo, idemo dalje

Boško Karanović

 

- Onako zbunjen, krenuo sam napolje, zakoračio dva metra i prospem sve ono iz ruku. Nisam imao nikakav osećaj, nikakav bol, osim što sam se zapitao šta mi je i zašto me telo ne sluša. I onda zovem Grega i pokušavam da mu objasnim da mi se nešto dešava, ali da ne znam šta, niti mi je na kraj pameti da je to nekakav moždani udar. Ali pošto je on pametan čovek, odmah je ukapirao i Hitna pomoć bila je tu u roku od 30 sekundi. Odmah, kako sam završio razgovor s njim, čuo sam njihove sirene – prepričava naša sportska legenda situaciju koja ga je zadesila u Teksasu, dok je bio u poseti svom velikom prijatelju Gregu Popoviču, treneru San Antonija, kluba za koji je Paspalj igrao 1989, a čemu je kumovao upravo Greg.

 

Snažan duh kao i veliko srce po kojima je postao prepoznatljiv,nije uspelo da slomi ni tada loše zdravstveno stanje Žarka Paspalja, a vera i snaga nešto je što i njega samog vodi kroz život.

– Ne odustajem. Svi bismo voleli da nam je u životu sve prelepo i da nam je sve potaman, da se ne razboljevamo i radimo mnoge stvari, ali eto, nekome je tako, nekome nije. To je sve život i to je sve u redu. Idemo dalje. Iz ovoga imaš praktično izlazak na dva putića. Što kažete, da se zavučeš negde i da kažeš – ovo ništa ne valja i da se zabiješ negde u nekakvu rupu ili da nastaviš da funkcionišeš. Moraš sebi da se posvetiš toliko da ne možeš u pedesetoj godini da budeš baš krajnje neozbiljan, ali s druge strane, ne možeš ni da ne vodiš neki normalan život. Ne znam šta bi trebalo da uradim. Volim da se družim, posvetim neko vreme prijateljima i da se tu popije poneka čaša vina i da se jede neka lepa, prijatna večera, i to je ono čega se nikad ne bih odrekao - kaže košarkaš u čijem životu se posle svega i nije nešto drastično promenilo. 

Pročitajte: Žarko Paspalj doživeo moždani udar tokom boravka u San Antoniju

Boško Karanović

 
 

- Bićemo malo oprezniji, možda disciplinovaniji u nekoj meri, ali ne vidim razloga da se tu nešto bitno promeni. Ono što moraš da ispoštuješ, da budeš iole ozbiljan zbog situacije u kojoj se nalaziš, to poštuješ, ali šta da radiš... Ovo će biti opet jedna od situacija koju ćemo ostaviti u prošlosti i idemo dalje. Ima toliko lepih stvari vezanih za budućnost o kojima treba razmišljati, bez veze je da ih propustiš, zar ne? - ispričao je za "Story" proslavljeni sportista koji ne krije da je u tom momentu osetio i strah i zabrinutost za svoje zdravlje.

Podsećanja radi, Žarko Paspalj je tokom bogate karijere igrao za Budućnost, Partizan, San Antonio, Olimpijakos, Panatinaikos, Panionios, Rasing Pariz, Aris i Virtus. Sa Partizanom je osvojio SFRJ titulu, Kup i evropski Kup Koraća, sa Olimpijakosom dva šampionska trofeja i jedan Kup Grčke, sa Rasingom francusku ligu, a sa Arisom grčki kup. Sa našom reprezentacijom je osvojio dva zlata na prvenstvima Evrope (1989. i 1991.) kao i jednu bronzu (1987.), zatim šampionat planete 1990. u Argentini, kao i dva olimpijska srebra, 1988. u Seulu i 1996. u Atlanti.

Komentari (0)

Loading