Celebrity News

Mladina frizura i venčanica su bile skandal za to vreme: Ovo su jedine sačuvane fotke sa venčanja Olje i Đoleta Balaševića

Autor: | 14/11/2022

Venčanje Olivere i Đorđa Balaševića održano je u skromnoj atmosferi, ali je bilo za pamćenje

Mladina frizura i venčanica su bile skandal za to vreme: Ovo su jedine sačuvane fotke sa venčanja Olje i Đoleta Balaševića

Nakon što su se upoznali 1979. godine brzo im je bilo jasno da su rođeni jedno za drugo, a već dve godine kasnije venčanje Olivere i Đorđa Balaševića pokazalo je da će njihova ljubav biti večna. O tome najbolje svedoče fotografije koje su na sreću ostale dostupne do danas, a venčanje je bilo jedinstveno i pomalo neobično. Kako je sve počelo prisetio se jednom preminuli kantautor dok je opisivao kako je zaprosio Oliveru.

Privatna Arhiva

 

- Otišao sam bez nje kao momak na more te godine, nisam znao da ću se vratiti s potpuno drukčijim pogledom na život. Patio sam za ovom lisicom jer je nisam mogao naći, a onda sam pronašao veslački klub. Ona se javila pa sam je pitao – dobro, hoćeš li se ti udavati ili nećeš? - ispričao je Đole, a venčanje Olivere i Đorđa Balaševića odigralo se u tajnosti i samim tim skromno. Razlog zato je bila smert Đorđetove majke koja je nastala nedugo pre. Uprkos toj tužnoj okolnosti, sećali su se ovog radnosnog dana s osmehom.

Privatna Arhiva

 

- Kasnili smo na sopstveno venčanje… Tada je Jovana već bila rođena, kada smo se venčali, i ja sam zbog albuma za devojčicu i slike želela da budem u belom, mislim da je to san svake devojke, a Đole je bio neposredniji, on je imao farmerke i prsluk, patike naravno i stavio je bedž – Mapete - prisetila se jednom Olivera i dodala:

Pročitajte: Potresno oglašavanje Olivere Balašević: Porodica je OSTALA BEZ KROVA NAD GLAVOM

Privatna Arhiva

 

- Svadba je bila skromna, upriličena u četvrtak 7. maja 1981. godine, s obzirom na to da je Đorđu umrla majka. Kumovi su bili Biljana Krstić i Josip Boček, koje je Đole "prevario" rekavši da treba da snimaju neku emisiju na televiziji i da obavezno ponesu lične karte. Ja sam imala užasnu tremu, a Đorđe je pravio viceve čak i na sopstvenoj svadbi. Kada su se otvorila vrata kod matičara i začuli se zvuci "Svadbenog marša", dočekali su nas matičar i njegova asistentkinja sa lentama, a Đole je to morao da prokomentariše: "Oho – vidi Mis i prva pratilja!" Kad su pitali da li neko ima nešto da prijavi, on je matičaru pružio ključeve od automobila i rekao da nešto nije u redu sa ler-gasom, auspuh nešto ne radi dobro… I tako smo se mi "legalizovali" - ispričala je Olivera.

Komentari (2)

Loading
Gojko

18:03 15.11.2022

Venčanje? A šta je bilo posle? Varala ga i bežala od kuće. Teže je bilo sačuvati od džaka punog buva. Samo ih je okupljala lova.