Celebrity News

Katarina mu nije jedina žena: Pogledajte fotografije sa prvog venčanja Aleksandra Karađorđevića, mlada će vas ostaviti bez teksta

Prvo venčanje Aleksandra Karađorđevića obavijeno je velom tajni

Katarina mu nije jedina žena: Pogledajte fotografije sa prvog venčanja Aleksandra Karađorđevića, mlada će vas ostaviti bez teksta

Princeza od Brazila i Portugala Marija da Glorija bila je prva supruga  Aleksandra II Karađorđevića i majka srpskih prinčava Petra, Filipa i Aleksandra.Iako je veoma malo detalja poznato, prvo venčanje Aleksandra Karađorđevića dogodilo se 1972. godine u mestu Viljamanrike de la Kondesa u Španiji i proteklo je kako i dolikuje kraljevskoj porodici. 

Pročitajte: Otac i sin ne mogu očima da se gledaju - Incident na slavi Karađorđevića (FOTO)

printscreen

 

Mlada je u sneg beloj venčanici blistala sa širokim osmehom i cvećem u kosi dok ju je ispred oltara čekao  Aleksandar u elegantnom tamnom odelu.

Pročitajte: Otac i sin se MRZE? Prijem u ambasadi na koji su došli svi Karađorđevići otkrio istinu o teškim problemima u porodici (FOTO)

printscreen

 

Prvo venčanje Aleksandra Karađorđevića i princeze Marije da Glorije proteklo je tradicionalno i u skladu sa svim protokolima,na večnu ljubav pred Bogom zakleli su se ne sluteći tada da će 1983. doći do kraha braka kada je i odlučeno da će sinovi živeti sa ocem.

Pročitajte: Nikad viđene fotografije - Ovako su Aleksandar i Katarina Karađorđević izgledali na svom venčanju u Londonu

printscreen

 

Nakon dve godine oboje su sklopili druge brakove. Prestolonaslednik Aleksandar 1985. godine u Londonu venčao se sa Katarinom Batis iz Atine, sadašnjom srpskom princezom. Kum na venčanju bio im je grčki kralj Konstantin II. Princeza Marija se 1985. udala za Ignacija, vojvodu od Segorbe, po zanimanju arhitektu. U tom braku ima dve ćerke, Mariju del Sol i Medinu del Luna. Trenutno živi u Andaluziji u Španiji.

Pročitajte: OTKRIVAMO - Zašto princ Filip nije u dobrim odnosima sa ocem Aleksandrom Karađorđevićem i kako je protekao njihov prvi susret posle sukoba

Profimedia

 
 

Marija da Glorija rođena je 15. decembra 1946. godine u Petropolisu u Brazilu. Pripada šestoj generaciji direktnih potomaka portugalskih kraljeva Žuana VI i petoj generaciji kralja Pedra IV i rođaka je u prvom kolenu bivšeg španskog kralja Huana Karlosa.

 

Prva supruga Aleksandra II Karađorđevića boravila je nedavno u Srbiji kada su je sin, princ Filip Karađorđević i njegova suprugaDanica ugostili, a jednom prilikom gostujući u jednoj emisiji Filip je rekao:

- Veoma sam blizak sa svojom majkom Marijom da Glorijom. Svi ovde znaju istoriju Karađorđevića, ali malo ko zna da je moj čukundeda bio Pedro II od Brazila, poslednji brazilski car. Bio je veoma voljen kralj koji je vladao preko 50 godina. On je oslobodio Brazil i zaustavio trgovinu robljem.

Kako je izgledalo prvo venčanje prvo venčanje Aleksandra Karađorđevića i princeze Marije da Glorije, pogledajte u videu ispod.

Komentari (1)

Loading
Brajna Koy

09:01 20.12.2022

GlAca imo dve zene ??? Prva mu rodila potomstvo , po kraljevskom zadatku. Druga mu dere kozu po zenskoj navici...