Celebrity News

Godinama me ne uvažava, sve je UNIŠTIO: Princ Filip Karađorđević prvi put o ocu i maćehi, njegove reči seku kao mač

Autor: | 08/01/2023

Svađa Aleksandra i Filipa Karađorđevića sve je otvorenija u javnosti

Godinama me ne uvažava, sve je UNIŠTIO: Princ Filip Karađorđević prvi put o ocu i maćehi, njegove reči seku kao mač

Svađa Aleksandra i Filipa Karađorđevića obeležila je čitavu drugu polovinu prethodne godine, ali po svemu sudeći još žešće se zahuktava na početku ove. Intervju princa Filipa Karađorđevića koji je nedavno objavljen u listu "Danas" izazvao je mnogo reakcija, između ostalog, i zato što produbljuje temu odnosa između oca i sina, a princ Filip pokušao je da objasni gde se kriju njihova neslaganja.

Jakov Simović

 

- Abdikacija mog starijeg brata princa Petra jeste bila iznenađenje za širu javnost, ali nije bila iznenađenje za članove naše porodice. Petar nam je želju za takvim svojim činom dugo najavljivao. S obzirom da je to bio njegov lični i suvereni čin i odluka, njegova je bila i odluka da se to desi u Sevilji, gde već godinama živi. Na meni je bilo da čujem glas i ispoštujem želju svoga brata. To je nešto što i starešina Kraljevskog doma, a sada je to moj otac prestolonaslednik Aleksandar, mora da radi. Mora da čuje glas svih članova kraljevske porodice. To već godinama nije slučaj i to mora da se promeni ukoliko zaista želimo jedinstvo Doma Karađorđevog, a ja vrlo pouzdano znam da to žele gotovo svi članovi kraljevske porodice koji gotovo da uopšte i nemaju komunikaciju sa Dvorom. Lično sam stava da je dobro i neophodno sačuvati i poštovati porodični pravilnik u delu koji čuva tradiciju i kontinuitet porodice. Međutim, ja kao princ naslednik i sin mog oca prestolonaslednika Aleksandra nemam uvid i nisam uključen u sve ono u čemu bih morao da učestvujem - istakao je princ, ali svađa Aleksandra i Filipa Karađorđevića izazvala je još neke nepravde na koje je princ Filip sada upozorio.

Boško Karanović

 

- Na dvorskom sajtu nećete videti ni aktivnosti princa-naslednika i njegove porodice, iako ste svedoci naše prilično dinamične društvene aktivnosti. Oni koji uređuju zvaničan sajt kraljevske porodice ne predstavljaju nas toj istoj javnosti. Ali ne samo na sajtu, već i na društvenim mrežama kraljevskog dvora. Eto to je samo jedan segment i primer koliko stvari na nivou kraljevskog doma ne funkcionišu onako kako bi trebalo i tu leži i odgovor na pitanje zašto Karađorđevići nisu bili prisutni na proslavama mnogih jubileja važnih ne samo za državu već i za dinastiju - istakao je princ, a upitan je i o njegovom ličnom odnosu sa britanskom krunom, što je još jednom na površinu iznelo zašto je svađa Aleksandra i Filipa Karađorđevića aktuelna.

Pročitajte: Otac i sin ne mogu očima da se gledaju: Incident na slavi Karađorđevića (FOTO)

Don Weerasirie

 

- Lično moji odnosi sa britanskom kraljevskom porodicom su hladni. Moj otac ima daleko bliže i prisnije odnose sa njima budući da mu je pokojna kraljica Elizabeta bila kuma, a da je sa sadašnjim kraljem Čarlsom Trećim išao u školu. Međutim, te svoje dobre odnose sa Vindzorima nije preneo i na nas, svoje sinove. Ipak, s druge strane, imam odlične odnose sa Kraljevskom kućom Španije, sa kojom je moja majka u bliskim rođačkim odnosima - rekao je princ Filip.

Nemanja Nikolić

 

Čak ni Božić kao praznik koji spaja porodicu i inspiriše na oproštaj nije uspeo da pomiri oca i sina. To je jasno iz Filipovog odgovora na pitanje kako su njegova supruga Danica i on proveli najveći hrišćanski praznik.

- Naše božićne praznike proslavljamo porodično u skladu sa našim narodnim običajima. Božić ćemo proslaviti u našem domu u Beogradu, ali i sa roditeljima moje supruge Danice. Na Badnji dan idemo po badnjak, pripremamo trpezu, na božićno jutro idemo na liturgiju koju nedaleko od našeg doma, u Hramu Svetog Save, služi patrijarh srpski… Sasvim sigurno ćemo u tim božićnim danima otići i do Oplenca - rekao je princ Filip.

Komentari (1)

Loading
Jadranka

11:22 09.01.2023

Da li vi karadjordjevici imate kraljevske korene i od koga poticete napravite porodicnu lozu