Celebrity News

I kamen bi zaplakao: Pogledajte jedinu fotografiju Rade Manojlović sa pokojnom majkom, ona i sestra su njene kopije

Majka Rade Manojlović - jedina fotografija

I kamen bi zaplakao: Pogledajte jedinu fotografiju Rade Manojlović sa pokojnom majkom, ona i sestra su njene kopije

Majka Rade Manojlović, Mirjana, prerano je napustila ovaj svet i svoju decu. Za pevačicu, to je postala i ostala rana, koja nikada nije zarasla. Kada god se o tome povede priča, Radine oči napune se suzama, a pevačica otkriva i da je uz svoju majku bila do poslednjeg daha.

Pevačica je, kako kaže imala 17 godina kada je ostala bez najvažnije životne figure. O svojoj majci govorila je često, a zanimljivo je da postoji samo jedna porodična fotografija, na kojoj još kao devojčica, Rada pozira sa majkom, ocem i sestrom.

 

 

Majka Rade Manojlović bila je prava lepotica, a njene ćerke lepotu su nasledile od nje. Rada i njena sestra doslovno su kopije svoje majke, što im je jedan od najvećih komplimenata u životu.

Majka Rade Manojlović preminula je kada joj je bilo 17 godina

Rada je u jednom intervjuu ispričala da je do poslednjeg trenutka bila sa majkom:

- I sam taj trenutak... Ja sam bila sa njom do samog kraja, ja sam nju držala za ruku. Kada kažeš nešto živiš, doživljavaš, gledaš i kao da nisi to ti, kao da sam se izmestila iz same sebe i odnekud ja sad to gledam. 

- Mislim da sam tako to i prevazišla, nastavila sam da živim dalje i da radim. Negde sam psihološki poništila sve to. Ne pamtim kada sam plakala, mogu da nabrojim kada sve od 2004. godine sada će biti punih 20 godina kako je nema.

- Jesam plakala kako vreme prolazi, evo sada ja recimo imam 37 godina, ona se u mojim godinama, za nekih još šest meseci razbolela, kada dolazim u te godine tek shvatam koja je to mladost. Ja to tada možda nisam doživljavala. Onda pomislim, čoveče kako je bilo njoj, još je imala i nas dve - rekla je ona, pa dodala:

 

BlicTV printscreen

 

- Veče pre nego što je vodimo u bolnicu, ona će sutradan umreti, da sad ne pričam neke detalje, desilo joj se nešto, pala je onako na krevet i ja se tu već slomim, ja sam tu videla da je to kraj, već šamara realnost i počnem da plačem kao kiša ispred nje, i ona me pita onako, bez ijedne suze, tu sam počela da joj pričam da je ona moj heroj, jer ne mogu da verujem da ona nije plakala, kao da to nije bila ona, kao da smrt nije ništa, njoj je mnogo više bilo stalo kako ćemo nas dve... - otkrila je pevačica, pa dodala:

- Ja se prospem, to je prvi put da sam plakala, da sam došla do svesti da to nije laž. Ja pored nje krokodilske suze, ona kaže: "Radmila zašto plačeš?", ja tu njoj kažem: "Zato što nisam provela više vremena sa tobom", jer ja sam bila stalno na svirkama, stalno u školi.

- Ja sam zarađivala i ona meni kaže: "Molim?! Radmila, neću više da te vidim da si plakala, jer da ti nisi radila...", jer pevanje je kao i sada i tada bilo više nego prosečna zarada, jer tata je mogao da zaradi nešto, ali ja sam deset puta više zarađivala i ona meni kaže: "Da ti nisi pevala, da nisi radila, ja ne bih imala da se lečim", jer mi smo sve davali za lečenje: "...i ne bi mi produžila život za ovoliko". 

- I meni prestanu suze kao rukom odnešene. Tako je znala jednom rečenicom da me smiri. Ja to i dan danas pamtim, ona je umela da me smiri, da smiri neku moju grižu savesti, sve te moje propuštene trenutke. Sada kada bi vratili vreme, džaba pare i džaba sve kad nisam provela vreme sa njom.

Pročitajte: INCIDENT je bio neizbežan! Evo šta se desilo u porodičnom domu Rade Manojlović i šta joj je uradila MAĆEHA Suzana (FOTO)

- Ja sam bila prisutna u sobi, Maja to nije mogla da podnese, ali valjda, ja sam to videla i moje sećanje se zaledilo tu. I kad god se setim toga, ja kada počnem da pričam o njoj ja plačem, ali zato ja ne pričam o njoj, to je neki moj odbrambeni štit, mehanizam, zid, jer kad god se setim nje ja zaustvim u momentu sećanje, jer ako krenem mogu šest sati da plačem da ne stanem jer sećanje samo ide jedno za drugim. Što bih plakala kada ne mogu ništa da promenim onda bolje da ne razmišljam o tome - rekla je pevačica u emisiji  "Na terapiji sa Slavicom Đukić Dejanović".

 

 

Komentari (1)

Loading
Biljana

17:43 19.08.2023

Lepoto, divna dušo, moj ti je savet; kad ti se place, plačii, ne zadržavaj u sebi ništa, biće ti laķše. Svi sreću ti želim.