Celebrity News

Cela Jugoslavija ga je obožavala i divila se njegovim podvizima! Ovo je slavni otac Sergeja Ćetkovića (FOTO)

Otac Sergeja Ćetkovića bio je uspešan u svetu sporta

Cela Jugoslavija ga je obožavala i divila se njegovim podvizima! Ovo je slavni otac Sergeja Ćetkovića (FOTO)

ATA Images

Sa najvećim životnom bolom popularni pevač se susreo početkom 2021. godine kada su za nedelju dana preminuli i majkaotac Sergeja Ćetkovića.

Kako bi odbolovao svoj veliki gubitak, pevač sa na neko vreme povukao iz javnosti, a kroz najteže životne trenutke najveću podršku i snagu da nastavi dalje dobijao je od supruge Kristine i njihove dve ćerke Mile i Lole, koje je par usvojio posle dugogodišnje borbe za potomstvo.

Vreme koje je prošlo od kada su mu roditelji preminuli nije umanjilo njegovu bol, pa pevač često i na društvenim mrežama deli uspomene na njih, a  ima i te kako razloga razloga da ih se seća sa osmehom i sa prijateljima prepričava trenutke koje su proveli zajedno.

Mnogi i ne znaju da je otac Sergeja Ćetkovića ispisao istoriju crnogorskog automobilizma, te da je pevač posebno ponosan na uspehe koje je zabeležio.

Naime, Slobodan Bobo Ćetković, u svet auto trka ušao je krajem 60-ih godina. Karijeru je započeo sa fićom i mini morisom da bi kasnije kupio i jedan bmw 1800 sa kojim je nastupio na nekoliko relija.

Pročitajte: Rođendan u senci velike tuge - Preminula majka Sergeja Ćetkovića

Automobil sa kojim je postigao najviše uspeha u karijeri bio je reno 8 gordini, kupljen od legende Yu automobiliznma Jovice Palikovića, sa kojim je ovaj šampion nastupao na reliju Monte Carlo.

Printscreen

 

 

Otac Sergeja Ćetkovića je sa tim automobilom nastupao dve godine i beležio odlične rezultate. Na trci Kotor-Njeguši dugoj 20 kilometara postavio je rekord staze koji ni kasnije nije oboren.

Printscreen

 

 

Trka Jadranskog kupa koju su organizovali Italijani 1972. godine, vožena je duž jadranske obale na relacijama Dubrovnik, Herceg Novi, Kotor preko Njeguša i Cetinja do Bara, gde se među 135 takmičara mahom italijanskih, pojavilo i 34 iz Jugoslavije. Bobo je osvojio tri pehara, za prvo mesto u generalnom plasmanu, prvi u klasi i prvi među inostranim takmičarima, što mu je bio možda i najznačajniji uspeh u karijeri.

Pročitajte: Stravična bol u domu Sergeja Ćetkovića - Nakon majke, pevač izgubio i oca

Posle te trke, Italijani su mu uputili poziv da učestvuje na reliju u Bariju međutim kako je poziv bio prosleđen crnogorskom savezu isti nije ni stigao do Boba koji je za to saznao tek posle desetak dana kad je reli već prošao.

Printscreen

 

 

Navodno, tadašnji savez kao ni njegov sekretar nisu imali para da pošalju prijavu nazad u Italiju pa zbog toga nije ni obavestio Boba. Taj događaj je Boba odvojio od trka, ogorčen onim sto se desilo odmah je prodao svoj gordini i tako se završila njegova trogodišnja karijera u auto trkama u kojoj je osvojio je 33 pehara, a 1972. je proglašen najboljim sportistom Crne Gore.

Komentari (0)

Loading