Celebrity News

TATA, LEPO SANJAJ: Ćerka Jagoša Markovića neutešna - Hvala ti za sve do meseca i zvezda

Reditelj je sahranjen u Aleji zaslužnih građana, a ćerka Jagoša Markovića rasplakala je sve emotivnim rečima.

TATA, LEPO SANJAJ: Ćerka Jagoša Markovića neutešna - Hvala ti za sve do meseca i zvezda

Ata Images

Pozorišni reditelj Jagoš Marković koji je iznenada preminuo u 57. godini, sahranjen je danas na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana.

Na večni počinak ispraćen je uz zvuke pesme "Šta će biti ko to zna", a njegov odlazak ujedinio je domaću kulturnu scenu. 

Jedna od ćerki proslavljenog reditelja održala je potresan govor na sahrani.

- On je naše sunce, naša snaga, mi se danas ne opraštamo, diše kroz nas. Umeo je da nam kaže: "Je l' znate da kada umrem, ne idem nigde, leći ću da spavam". Hvala ti za sve do meseca i zvezda, lepo sanjaj, laka ti bila noć. Smrt ne postoji, postoje samo seobe. Tata, volimo te - kroz suze je izgovorila neutešna ćerka.

Ata Images

 

 

Komemoracija Jagošu Markoviću takođe je održana danas u Narodnom pozorištu u Beogradu, a od njega se dirljivim rečima oprostila i glumica Radmila Živković.

Jagoš je bio u braku sa glumicom Vanjom Milačić, koji se završio krahom, a u prvom braku sa Aleksandrom Glovacki dobio je dve ćerke.

Pročitajte: Uplakane ćerke Jagoša Markovića prvi put u javnosti - Neme od bola primale saučešće na komemoraciji (FOTO)

Jagoš Marković je prvu predstavu režirao sa 12 godina, a stoji iza najznačajnijih naslova svetske i domaće klasike : "Učene žene", "Hasanaginica", "Gospođa ministarka", "Pokondirena tikva", "Dr", "Antigona", kao i opere "Pepeljuga" i "Figarova ženidba".

ATA Images

 

 

Komentari (0)

Loading