Celebrity News

Novak je veliki vernik, a sina i ćerku je tek sada krstio: Čekao je zbog posebnog razloga

Krštenje Stefana i Tare Đoković odigralo se nedavno u prisustvu porodice i kumova

Novak je veliki vernik, a sina i ćerku je tek sada krstio: Čekao je zbog posebnog razloga

Clive Brunskill/Getty Images

Jelena i Novak Đoković nedavno su krstili svoje naslednike, a tom intimnom i svetom činu, prisustvovali su samo najuža porodica i kumovi, pišu domaći mediji. Krštenje Stefana i Tare Đoković odigralo se pod Ostrogom, a krstio ih je patrijarh Porfirije.

Kum na krštenju bio je bivši fudbaler Neven Marković i on je krstio Stefana, dok je Tarina kuma bila najbolja drugarica njene majke Jelene i direktorka Fondacije „Đoković” Maja Kremić.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by majakremic (@majakremic)

 

O tome zašto se krštenje Stefana i Tare Đoković ranije nije dogodilo, uprkos tome što je Novak veliki vernik, govorila je njegova majka Dijana.

Pročitajte: Ćerka Novaka Đokovića glavna tema svetskih medija - Pogledajte kako se mala Tara Đoković skockala za tatinu veliku pobedu (FOTO)

– Veoma sam ponosna na njega. Svi bi podredili uspeh iznad duhovnog mira. Kod Novaka je jaka i velika zahvalnost koju ima. Zahvalan je na svemu što je ostvario, sve je vanzemaljski. On se drži svojih principa i verovanja, to čini čoveka, to čini njega – rekla je, a potom se osvrnula i na pitanje krštenja njegovih naslednika, koje se u medijima često provlačilo:

printscreen Instagram Sportal Srbija

 

– Novak nosi osveštani krst koji je dobio na Hilandaru, koji mu daje snagu. Proveo je tamo tri dana, to je za njega veoma važno iskustvo. On je zaista duhovno biće, krstio se kada je imao pet godina i taj čin shvatio je ozbiljno. Ima nešto u sebi. Stalno ga pitam kada će da krsti svoju decu, a on mi kaže: ‘Kada budu mogli da shvate čin krštenja’. On želi da Tara i Stefan budu svesni da su kršteni – rekla je Dijana.

 

Komentari (0)

Loading