Celebrity News

Celu karijeru dala bih za unuče, ali takva je sudbina: Mira Banjac o sinu Branislavu koji se sedam decenija krije od javnosti

Neostvarena želja Mire Banjac nije vezana za karijeru

Celu karijeru dala bih za unuče, ali takva je sudbina: Mira Banjac o sinu Branislavu koji se sedam decenija krije od javnosti

Mira Banjac napunila je 94 godine. Vrhunska je glumica i dobitnica brojnih značajnih priznanja i nagrada za umetnički doprinos.

U profesionalnom smislu postigla je ono o čemu nije mogla ni da sanja, a neostvarena želja Mire Banjac nije vezana za karijeru.

Pročitajte: Sin Mire Banjac teško je podneo odlazak iz Beograda - Evo gde sada živi sa glumicom i kako su uredili dom (FOTO)

Glumica na duši nosi veliku ranu. Udala se samo jednom, i to kada je imala 24 godine. Andrej Jovanović, inženjer po struci, bio je njena velika ljubav, a sina Branislava dobila je godinu dana posle sticanja diplome.

Brak nije potrajao jer su se, kako je Mira jednom prilikom rekla, suviše razlikovali.

– Shvatili smo da nismo jedno za drugo, da se potpuno razlikujemo, da smo drugačiji. Nije bilo ružnih scena, prebacivanja i mučenja. Razdor i odustvo bliskosti lebdeo je u vazduhu.

Zbog neslaganja naravi, različitih ciljeva, izabrali smo najbolje rešenje – razvod. Razišli smo se kad je Brana imao pet godina, tako da razvod nije bio traumatičan za dete – rekla je jednom prilikom glumica koja pati što nema unuče.

„Ne da Bog sve. U životu postoji ravnoteža, ali nažalost, tu ravnotežu dobijete kasnije. Valja se rasporediti: koliko dajete profesiji, a koliko životu. Ostala sam uskraćena za unuče, ali takva je sudbina. Zaista bih dala celu moju karijeru za to jedno dete, ali nije se dalo”, iskreno je priznala pre nekoliko godina, piše Hello!.

Branislav Brana Jovanović, u mladosti državni prvak u dizanju tegova, radni vek proveo je kao snimatelj na televiziji, a danas je u penziji.

Dalibor Danilović

 

 

Brana je i lovac, hobi mu je izrada nameštaja, pa je Miri napravio biblioteku i crvenu kuhinju. Posle razvoda od supruge nastavio je da živi sa majkom u porodičnom stanu u Novom Sadu.

Komentari (0)

Loading