Celebrity News

Aleksandar Srećković Kubura o borbi sa opakom bolešću: Jetra mi je bila oštećena, imao sam mučnine... (FOTO)

Zdravstveno stanje Aleksandra Srećkovića Kubure u fokusu je javnosti čitavog dana

Aleksandar Srećković Kubura o borbi sa opakom bolešću: Jetra mi je bila oštećena, imao sam mučnine... (FOTO)

Zdravstveno stanje Aleksandra Srećkovića Kubure sada je odlično, međutim, pre više od tri decenije dramski umetni se borio sa ozbiljnim virusom koji je pretio da mu potpuno uništi jetru, čak i ugrozi život.

Glumac retko govori o svom privatnom životu, ustupak je nedavno napravio za jedan domaći medij, te sve iznenadio kada je progovorio o najtežem periodu u životu.

Pročitajte: Kakav frajer! Aleksandar Srećković Kubura uslikan u provodu sa sinom Aleksom, devojke su izgubile glavu za njim (FOTO)

Svi su verovali da je Kuburi najteže bilo kada se razvodio od fitnes instruktorke Marije Srećković Savić, međutim, teškoće koje su ostavile ožiljke na njegovoj duši krenule su mnogo ranije.

Imao je samo 13 godina, bio je sedmi razred osnovne škole kada se zarazio hepatitisom B. Smatra da je oboleo nakon redovne vakcinacije.

Ata Images

 

U to vreme u Kraljevu, gde je išao u školu, vršena je revakcinacija starim iglama koje su pre ubrizgavanja dezinfikovane na plamenu.

Nažalost, u gužvi, kada su došli do njega iglu nisu dezifinkovali i tada je usledio problem.

- U to vreme u Kraljevu, gde sam išao u školu, vršena je revakcinacija onim starim iglama koje su pre ubrizgavanja dezinfikovane na plamenu. Nažalost, u toj gužvi, kada su došli kod mene, nas dvoje iz razreda kojima je bila potrebna revakcinacija, igla nije bila dezinfikovana. Ona je posle mene dezinfikovana, tako da moj prijatelj nije bio zaražen, ali ja jesam.

Da je zdravstveno stanje Aleksandra Srećkovića Kubure pod znakom pitanja prvo su otkrili lekari koji su mu dijagnostikovali žuticu.

Petar Đorđević

 

Uzrok su ubrzo pronašli u hepatitisu B, a dijagnozu je potvrdila natekla jetra, mučnina, gubio je na kilaži i snazi. 

Kubura se ne seća koliko je tačno bolovao, ali mu se činilo da gotovo mesec dana nije išao u školu, te da je morao da prima jaku terapiju i da miruje.

- Prvo sam dobio žuticu, kada su utvrdili uzrok žutice, shvatili smo da nemam kontakt sa krvlju osim te vakcine, odnosno revakcinacije koja se desila nekoliko meseci ranije, i tako sam zaključio da sam zaražen u tom pravcu. Simptomi su bili veoma jaka žutica i bilirubin koji je bio nekoliko puta veći od normalnog nivoa. Jetra je bila jako napadnuta, otekla, imao sam mučninu i gubio sam snagu. Ne sećam se sad da li je temperatura, možda i nije, morao sam na rigoroznu dijetu i mirovanje. Traje dugo. Mislim da sam morao da ležim dobrih mesec dana, ne sećam se kakva je bila terapija - zaključio je za RTS Ordinaciju glumac.

Pročitajte: Zavirite na Kuburino imanje daleko od Beograda - Vinogradi kakve viđate samo u filmovima, jedan detalj pokazuje o kakvom se domaćinu radi

Na svu sreću problem je rešen, te se to kasnije na njegovo zdravlje nije odrazilo.

Instagram

 

Nastavio je da se školuje, došao je u Beograd oženio se, a potom je postao i otac dva sina, koji su zahvaljujući njemu divni momci.

Komentari (0)

Loading