Celebrity News

Umro čuveni psihijatar Jovan Marić: Njegove reči svi pamte

Preminuo Jovan Marić u 82. godini - porodica neutešna

Umro čuveni psihijatar Jovan Marić: Njegove reči svi pamte

Da je preminuo Jovan Marić doznalo se putem zvanične objave Klinike za psihijatriju UKCS, koja je u novinama poznatom se*sologu dala čitulju.

– S tugom i poštovanjem opraštamo se od našeg uvaženog profesora i bivšeg direktora. Neka mu je večna slava – napisano je, a šira javnost upućena u rad preminulog psihijatra ostala je u šoku.

Pročitajte: POTRESNA ispovest psihijatra Jovana Marića - Bolujem od teškog oblika kancera, sin hoće da me izbaci na ulicu! Poručujem mu da neću dugo

Pokojni stručnjak za mentalne i sek*ualne probleme često je bio gost televizijskih emisija gde je na duhovit i vickast način iznosio svoje mišljenje.

printscreen Politika

 

Javnost i mediji isključivo ga po tome pamte.

I dan-danas prepričava se izjava o tome kako ga je prva supruga prevarila, a zatim i on nju.

– Mirjana je moja prva velika ljubav. Bila je učenica, nije imala ni 18 godina, uzimala je tuđu ličnu kartu da bi mogla da uđe u Studenjak i viđa se sa mnom. Meni je bila 21 godina. Moja majka je mog oca upoznala u vozu. I ja sam nju upoznao u vozu, na putovanju za Makarsku. Tamo šatori, muškarci nisu smeli da budu u istom s devojkama, ali su naši bili jedan do drugog. Posle sam s njom bio i u mraku. Ona mi je prva supruga. Nenormalna je situacija kad ste nekom prvi, ta žena obavezno mora biti i s nekim drugim. Prešao sam preko svih problema i prevara. I ja sam bio s drugim devojkama, ona je to znala i to nije kvarilo naš odnos – ispričao je davno pa dodao:

youtube printscreen

 

– Nismo imali dece i to nas je udaljilo. A opet mi je voz presudio. Krene ona u Trst da šopinguje i u vozu upozna jednu devojku, dogovore se da uzmu dvokrevetnu sobu jer im je jeftinije. I dva dana šetaju i kupuju po Trstu, pa se pred spavanje raspričaju:

– Ko ti je muž?

– Psihijatar Jovan Marić.

– Znam ga, on je moj dečko.

Pročitajte: Govori pet jezika, ima noge ko Brena, a čak je i Mariću pomutila mozak! Evo ko je plavuša o kojoj svi govore - Vesna tu ne može ništa

– To je bilo strašno! I onda je, naravno, pukla i jedna i druga veza. S Mirjanom se ponekad čujem, zvala me kad sam bio teško bolestan od kovida – javno je objasnio situaciju doktor koji je potom ušao u novi brak i postao otac sina, a potom je usledio još jedan razvod pa treći brak.

youtube printscreen

 

Živeo je oslobođeno i kako je želeo. Nije dozvoljavao da ga stavljaju u okvire, tako je savetovao i druge jer po njegovom mišljenju to je bio jedini recept za sreću.


Bio je zaposlen u bolnici u Bijeljini na hirurgiji kao asistent na operacijama i na ginekologiji.

Privatna Arhiva

 

Bio je potom redovni profesor Medicinske etike i Psihijatrije na Medicinskom fakultetu, Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Medicinskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Visoke zdravstvene škole strukovnih studija u Beogradu i na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, upravnik Dnevne klinike u Institutu za psihijatriju u Beogradu i autor više udžbenika i trilogije o Srbima.

Pružao je psihijatrijsko veštačenje na sudu i bio ambasador u Nigeriji od 2014. do 2016. godine kada je smenjen.

Pročitajte: Potkrovlje za zaljubljene - Ovde živi Milan Marić, zavirite u tajno ljubavno skrovište slavnog glumca i Mie Bjelogrlić (FOTO)

Bio je vrlo cenjen i poštovan zbog čega je naslov „Preminuo Jovan Marić” potresao mnoge, najpre porodicu i prijatelje stručnjaka.

Privatna Arhiva

 

 

Komentari (0)

Loading