Celebrity News

Preminuo Žarko Laušević: Porodica potvrdila tužnu vest

Preminuo Žarko Laušević posle duge i teške bolesti.

Preminuo Žarko  Laušević: Porodica potvrdila tužnu vest

Ata Images

Preminuo Žarko Laušević posle duge i teške bolesti. Imao je 62 godine, preneli su domaći mediji.

Rođen je 19. januara 1960. godine na Cetinju. Gimnaziju je pohađao u Podgorici i na jednom času književnosti poželeo je da se bavi glumom.

Pročitajte: Žarko Laušević prvi put u javnosti posle izlaska iz bolnice: deset kilograma mršaviji - srce se steže od pogleda na glumca

Glumac Žarko Laušević veliku slavu stekao je osamdesetih godina prošlog veka, posle uloge Miloša Obilića u kultnom filmu „Boj na Kosovu“. Igrao je brojne zapažene uloge, a bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, gde je ostvario uloge u velikom broju predstava.

Život Žarka Lauševića obeležila je velika tragedija 

Karijeru talentovanog glumca 1993. godine zaustavio tragični događaj koji se odigrao u Crnoj Gori. Laušević i njegov brat Branimir napadnuti su od grupe huligana u blizini jednog podgoričkog lokala. Tom prilikom Žarko je iz svog pištolja u samoodbrani usmrtio napadače i teško ranio jednog mladića, koji je pokušao da se pridruži napadačima. Osuđen je na 13 godina zatvora zbog dvostrukog ubistva. Ta je presuda, nakon žalbi, potvrđena 1994. godine. Kaznu zatvora izdržavao je u Spužu i Požarevcu.

Vladimir Radojičić

 

 

Posle 16 godina pauze Žarko se vratio na filmsko platno ulogom u filmu "Smrdljiva bajka". Glumio je u serijama: „Koreni“, „Vreme zla“, „Kalkanski krugovi“, „Državni službenik“, „Tajna nečiste krvi“..

Žarko Laušević je iza sebe ostavio troje dece, ćerke Asju i Janu i sina Dušana.

Komentari (0)

Loading