Celebrity News

Aleksandra i Bojan Vasković iskreno za Story: Sada smo u najtežoj fazi

Aleksandra i Bojan Vasković krstili ćerku drugi put

Aleksandra i Bojan Vasković iskreno za Story: Sada smo u najtežoj fazi

la lanna

Posle perioda straha, neizvesnosti i najvećeg stresa koji može da zadesi roditelje, Aleksandra i Bojan Vasković (40) krstili su ćerku drugi put.

Aleksandra je prošla kroz rizićnu trudnoću a Heleni je, i pre njenog rođenja, ustanovljeno da ima urođenu srčanu manu, koja je morala da bude hirurški korigovana u prvim nedeljama njenog života. Ponosni roditelji su je krstili, a to je zapravo bio „nastavak prvog krštenja“, o čemu nam priča Aleksandra.

Pročitajte: Malo radosti za porodicu koja se namučila: Aleksandra i Bojan Vasković opremili dečiju sobu, najlepši enterijer koji ste videli (FOTO)

Kako ste se osećali tokom krštenja najmlađe ćerke, da li je to bio jedan od vaših najsrećnijih dana?

– To je za nas bio jako važan dan. Čekali smo da Lena malo ojača nakon dolaska iz bolnice. Mi smo imali želju da krštenje bude u manastiru Rakovica, budući da za vreme njenog boravka u bolnici u tom manastiru su se čitale molitve za nju. Porodično smo se vezali za to mesto. Od monahinja sam dobila informaciju da imam pravo da obavim takozvano majčino krštenje pre same operacije, kako bi molitve mogle tada da se čitaju za naše dete, a da se sam čin krštenja završava kada je prilika za to. Nisam znala da mogu to da uradim a sve to nam je mnogo značilo u tim najtežim trenucima. A mi smo sada zapravo završili taj čin.

Kakav je osećaj krstiti uskoro jednogodišnje dete kome lekari svojevremeno nisu davali dobre prognoze?

– Kada je pogledamo sad, nakon skoro godinu dana, prođe nam kroz glavu sve što se dešavalo – stres, briga, ali i vera. Svaki put možemo da zaključimo da uvek ima nade uz molitvu i veru. Da ne patetišem, ne postoje reči koje mogu da objasne koliko vera znači nakon ovakvog životog loma. Spoznaja da postoji neka viša sila je veličanstvena, vera je bezgranična.

Imali smo prilike po drugi put da svedočimo o snazi molitve- sličnu situaciju smo imali s prvom ćerkom, koja je takođe imala kritičan period odmah po rođenju. Medicina ima svoje limite, zasnovana je na naučnim dokazima, lekari moraju da daju informaciju bez davanja lažne nade.

Pročitajte: Ma kakva bajka! Žena Bojana Leksingtona nije mogla da izdrži pritisak, potražila zaštitu u majci: Odnos tašte i zeta isplivao na površinu

Na samom početku statistika je pokazala da se takve trudnoće ne završavaju najbolje, međutim, imali smo sreće da naletimo na lekare koji su uspeli u nameri da iznesem treću trudnoću i da se da šansa životu, uz moju saglasnost. Hvala Bogu, prošlo je sve dobro. U tim situacijama, stavljate se u Božije ruke. Želela sam da dam sve od sebe da se taj život podrži. Kardiološki tim iz Tiršove dao je svoj maksimum, hvala im beskrajno.

Kakva je Helena beba? Kako su je prihvatili Mihailo i Angelina?

 - Kao i njena sestra Angelina Helena je zvrk, veoma je živa, ne smiruje se i ima mnogo energije. Jako lepo napreduje i malo spava (smeh). Sad smo u najtežoj fazi kada dežuramo noću, ali proći će i taj period. Angelina i Mihajilo su je lepo prihvatili. I oni su prošli težak period odvajanja od majke, mesec i po dana smo bili odvojeni kad se ona rodila. S obzirom na te okolnosti, vrlo su stojički podneli sve i shvatili ozbiljnost situacije. Odlično funkcionišu njih troje, mada postoji borba za roditeljsku ljubav, a mi se trudimo da im pružimo podjednako ljubavi.

Ata Images

 

 

Kako vi uz vas posao uklapate obaveze oko troje dece, pomaže li vam ko?

– Ne znam tačno koji posao, školovala sam se da budem lekar, to sam završila, upisala specijalizaciju iz ginekologije i završila godinu dana, a trenutno sam na pauzi. Na taj posao ne idem, ali se bavim influensom, to sam spontano zavolela. Nisam to dugo dožvljavala kao posao, međutim, ne mogu da ga sada svrstam u hobi jer uzima dosta vremena.

Od tog posla nisam imala pauzu. Taj posao nema pauzu, ali meni je predivan i kreativan. Da nemam pomoć, ne znam kako bih mogla da radim taj posao koji zahteva kreativnost. Da se ne lažemo, bez pomoći žene teško da bih mogla da nastavim da se bavim time.

Imamo pomoć i na tome smo zahvalni. Moj savet majkama je da prigvate svu pomoć koja se nudi i da ne misle da mogu sve same, jer to nije bitka koja se dobija na duže staze.

 Bojan će imati i koncert, koliko će same pripreme i organizacija biti izazovne ako uzmemo u obzir sve obaveze koje ima oko dece?

– Bojan je vrlo posvećen i angažovan roditelj.U celoj situaciji smo shvatili da moramo da se organizujemo dobro kako bismo bili produktivni u poslovima. Bio je jedan period kada nismo imali pomoć, tada smo bilisamo mi i deca, ali i tada smo se dobro uklapali zahvaljujući dogovoru i organizaciji. Pripreme za koncert i album su u toku, to su veliki projekti, ali svi smo tu da ga maksimalno podržimo i rasteretimo.

Komentari (0)

Loading