Celebrity News

Dali su joj 1 posto šanse za život: Unuka Bilje Krstić je posebna devojčica, a ovo je njena priča o borbi sa invaliditetom

Unuka Bilje Krstić je posebna devojčica sa posebnim potrebama

Dali su joj 1 posto šanse za život: Unuka Bilje Krstić je posebna devojčica, a ovo je njena priča o borbi sa invaliditetom

youtube printscreen

Pevačica izvorne muzike Bilja Krstić u braku sa glumačkom legendom Tihomirom Arsićem dobila je dve ćerke, Lenku i Milicu. Milica je na svet donela bakinu treću radost, a unuka Bilje Krstić dobila je biblijsko ime - Noa.

Ne samo za majku Milicu već i za baku Bilju, desetogodišnja Noa sinonim je borbe i želje za životom. Naime, unuka Bilje Krstić bila je dete kome su na rođenju davali svega jedan posto šanse da preživi, a hrabra Noa je demantovala lekare.

Vođena svojim iskustvom, njena majka Milica napravila je profil na Instagramu na kome svakodnevno motiviše roditelje da se bore, kroz svoja iskustva i volju sa ćerkom Noom.

Pročitajte: Mislila sam da je gubitak roditelja najbolniji, nisam ni slutila kakva bol me čeka - Tragedija obeležila život Bilje Krstić

- Danas pohađa treći razred osnovne škole. Svet je ugledala u 26. nedelji trudnoće, u šestom mesecu. Bila je teška samo 700 grama.

Tako sićušna i slaba, suočila se sa brojnim komplikacijama. Imala je tri krvarenja u mozgu, koja su se razvila u ekstremni hidrocefalus koji je ostavio oštećenje na 80% mozga i uzrokovao još dijagnoza, među kojima tešku epilepsiju i cerebralnu paralizu. Ali, predaje nije bilo - napisala je u jednoj svojoj objavi Milica.

 

 

- Učimo neke nove stvari, polako, devet godina nam je trebalo i još imamo da naučimo, ali ne bunimo se. Dragi naši, ovom detetu je dato 1% šanse da će preživeti! I rečeno nam je da su šanse manje od 5% da će, ako preživi, ikad držati samostalno glavu, i da nikad neće samostalno sedeti, jesti bez gastropega, živeti i disati bez aparata...

Nade uvek ima. Strpljenje, ljubav i vera su sve što našoj deci treba. Ništa se ne dešava preko noći i bez truda, mnogo truda, ali isto tako ništa se, kod naše dece, ne dešava onda kad mi želimo, već samo onda kad su oni spremni. Ok je vežbati i probati, ali ne i da preterujete - kaže mama ove posebne devojčice, prenosi Blic.

 

Komentari (0)

Loading